Μουσείο Τυπογραφείας

?Ουδεμία σχέση ως υπουργός με τα ομόλογα?

Αθήνα
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για προειλημμένες αποφάσεις παραπομπής υπουργών της ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
Ακόμα, ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ουδεμία σχέση είχε το Yπουργείο του στην έκδοση του ομολόγου, προσθέτοντας ότι συμμερίζεται την άποψη του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, για πολιτικές διώξεις.
Οι αιτιάσεις αυτές του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος δήλωσε:
«Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για παραπομπή. Αντίθετα θα υπάρξει προσπάθεια να εξασφαλιστεί συναίνεση με τα κόμματα για την έκδοση κοινού πορίσματος.»
Τόσο στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και αργότερα στους δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «ουδεμία σχέση είχε το Υπουργείο Άμυνας με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έκδοση ομολόγου του δημοσίου».
«Το επίμαχο ομόλογο (των 280 εκατ. ευρώ στο ΤΕΑΔΥ) δεν έχει την υπογραφή μου, εγώ συνυπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση την οποία μου έφερε το Υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο κ.Μεϊμαράκης.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ίδιες ακριβώς διαδικασίες για την έκδοση τέτοιων προϊόντων ακολουθήθηκαν πάνω από 60 φορές και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Την ερχόμενη Δευτέρα έχουν κληθεί για κατάθεση ο ένας εκ των τριών μετόχων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Γιώργος Αποστολίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Με την κατάθεση του Γ. Κουτρουμάνη, που γίνεται μετά από αίτημα του ιδίου, θα κλείσει ο κύκλος των πολιτικών προσώπων ενώ το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, αναμένεται, όπως δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας, να είναι έτοιμο μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών.
O Πάνος Παναγιωτόπουλος
«Καμία αρμοδιότητα δεν είχε ο υπουργός Απασχόλησης σύμφωνα με νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για τον σχεδιασμό, την έκδοση, τη διαπραγμάτευση, την κυκλοφορία, την αγορά ή την πώληση ομολόγων», δήλωσε ο πρώην υπουργός και νυν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση. «Ακολούθησα όλες τις υπάρχουσες και ισχύουσες νομικές διατάξεις και εφάρμοσα επακριβώς και με προσήλωση την υφιστάμενη νομοθεσία, για αυτό και ουδείς ανέμιξε ή ενέπλεξε οπουδήποτε το όνομά μου, σε όλα τα επίπεδα της έρευνας είτε αφορά σε πράξη είτε σε παράλειψη», τόνισε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Απασχόλησης θεώρησα ως άμεση προτεραιότητα την συνολική νομοθετική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του όλου συστήματος, για αυτό συγκρότησα Ειδικές Επιτροπές με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες κατέληξαν σε ολοκληρωμένες προτάσεις που δεν πρόλαβα να τις νομοθετήσω, λόγω των αλλαγών που έγιναν στην κυβέρνηση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.