Μουσείο Τυπογραφείας

Η συνέλευση του Ναυτικού Μουσείου

Κύριε διευθυντά,
σκοπός του δημοσιεύματος είναι η ευαισθητοποίηση των μελών, ώστε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Ν.Μ.Κ. για ευρεία συμμετοχή στην έκτακτη Γ.Σ. της 20/10 και ώρα 5 μ.μ. (συγκαλείται σύμφωνα με απόφαση Πρωτοδικείου) και για να υποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερες υποψηφιότητες για τη βέλτιστη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. Οφείλουμε να επισημάνουμε τη σοβαρότητα της Συνέλευσης αυτής, διότι στη σχετική πρόσκληση δεν διαφαίνεται (δια λόγους που ο καθένας ας κρίνει). Όμως τα παρακάτω γεγονότα την αναδεικνύουν:
α. Παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. από 5μήνου (αποσιωπάται η αιτία).
β. Διορισμός προσωρινής Διοίκησης από το Πρωτοδικείο Χανίων, η οποία υποκαθιστά το Δ.Σ. εδώ και 4 μήνες (αποσιωπάται πλήρως).
γ. Πρόωρες αρχαιρεσίες παρ? όλο που το παραιτηθέν Δ.Σ. έχει συμπληρώσει μόνο 10 μήνες.
δ. Κατάργηση του επί τριακονταετία ισχύοντος καταστατικού και επαναφορά του αρχικού 1973 (αποσιωπάται πλήρως, ενώ όλα τα εγγραφέντα μέλη την τελευταία τριακονταετία γνωρίζουν και έχουν αποδεχτεί ως ισχύον το καταργηθέν καταστατικό).
Με αυτά τα δεδομένα η ευρεία συμμετοχή θεωρείται ουσιώδης. Εδώ κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί η ευθύνη που έχουν τα μέλη μας, αφού συγκροτούν τη Γ.Σ., δηλαδή το ανώτατο όργανο, το οποίο λογοδοτεί το εκάστοτε Δ.Σ. για το έργο της περιόδου που προηγήθηκε, ιδιαίτερα, όμως, όταν ολοκληρώνει τη θητεία του όπως στην παρούσα περίπτωση.
Ας ευχηθούμε ευνοϊκά αποτελέσματα της έκτακτης Γ. Συνέλευσης και των πρόωρων αρχαιρεσιών προς όφελος των καλώς εννοουμένων συμφερόντων του Ν.Μ.Κ.
Αντιναύαρχος Κ. Μανιουδάκης Π.Ν.,
επίτιμος πρόεδρος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.