Μουσείο Τυπογραφείας

Θετικό κλίμα χθες

Στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ έγινε χθες βράδυ η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης και εκπροσώπων των συνδέσμων διαιτητών-κριτών. Στη συζήτηση που ακολούθησε επικράτησε καλό κλίμα, από την πλευρά των δεύτερων επιδείχθηκε καλή θέληση και εφ´ όσον η ΕΚΑΣΚ υλοποιήσει αυτά που τους πρότεινε όσον αφορά τον διακανονισμό των χρεών που έχει προς τους δυο συνδέσμους (δηλαδή εξόφληση μέσα στην εβδομάδα των οφειλών μέχρι και τη σεζόν 2007-8, με συνολικό ποσό καταβολής και στους δυο, περίπου 12.500 ευρώ) αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ξανά αγωνιστική δράση.
Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, στις 9-10 Οκτωβρίου επρόκειτο να γίνει το πρώτο τζάμπολ σε 5 κατηγορίες (ανδρών, εφήβων, παίδων Α´-Β´, κορασίδων και παγκορασίδων Α´ ), το οποίο τελικά αναβλήθηκε λόγω τη αποχής διαιτητών και κριτών.
Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως παρ´ ότι φαίνεται να βρέθηκε η χρυσή τομή όσον αφορά τα χρέη της ΕΚΑΣΚ (40.000 ευρώ στους διαιτητές και 30.000 ευρώ στους κριτές), θα είναι δύσκολο να γίνουν όλα τα παιχνίδια στις 16-17/10, αφού την επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ… πονοκεφαλιάζει ακόμη ένα θέμα. Πρόκειται για την ανακοίνωση (προς ΕΚΑΣΚ και ΕΣΠΕΚ) της επιτροπής διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), σύμφωνα με την οποία γίνεται γνωστό ότι – λόγω περικοπών τόσο στις λειτουργικές δαπάνες όσο και στις εξαιρέσιμες υπερώριες αποδοχές των υπαλλήλων-  τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί στο Λίντο μία μόνο βάρδια (επτάμιση ώρες) κάθε ημέρα. Αυτό σημαίνει -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- ότι πρακτικά θα μπορούν να γίνονται μέχρι και τρεις αγώνες το Σάββατο και άλλοι τόσοι την Κυριακή, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς των εθνικών κατηγοριών μπάσκετ και βόλεϊ. Άρα τα προβλήματα για τις ομάδες τοπικών κατηγοριών που το έχουν δηλώσει ως έδρα και κατ´ επέκταση για την ΕΚΑΣΚ, αναμένεται να είναι πολλά, ειδικά όταν θ´ αρχίσουν και τα παγκρήτια πρωταθλήματα βόλεϊ.
Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι την Πέμπτη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο οι επίσημοι κριτές μπορούν να μετέχουν σε αγώνες μετά τις 3μμ, μιας και το ίδιο διήμερο υπάρχει επιμορφωτικό σεμινάριο του ΣΥ.Κ.ΚΑ.Κ. για ενημέρωση των μελών του σχετικά με τους νέους κανονισμούς.
Τέλος, για τα πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων Α´, στα οποία τα έξοδα διαιτητών-κριτών θα καταβάλουν φέτος τα γηπεδούχα σωματεία, θα σταλεί σε όλα το ακριβές  εξοδολόγιο, ώστε να προχωρήσει αυτό που συζητήθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση, δηλαδή να υπάρχει επιμερισμός των εξόδων μεταξύ όλων των ομάδων της κατηγορίας, τουλάχιστον για παιχνίδια που απαιτούν μακρινές μετακινήσεις.
Πάντως είναι σίγουρο ότι η οικονομική κρίση που υπάρχει θα επηρεάσει τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα ενδεχόμενα, όσον αφορά τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τους, είναι ανοικτά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.