Μουσείο Τυπογραφείας

Οπτικές ίνες νέας γενιάς

Αθήνα
Στην ανάπτυξη ενός νέου Δικτύου Πρόσβασης, οπτικών ινών νέας γενιάς, το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, προχωράει ο ΟΤΕ, αρχίζοντας πιλοτικά από τους Δήμους Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ πρόκειται για μία νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού το δίκτυο χαλκού από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα γνωστά ΚΑΦΑΟ, αντικαθίσταται από οπτικές ίνες, παρέχοντας υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων (VDSL2).
Για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς, ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010 – 2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο ΟΤΕ σκοπεύει να προσφέρει στις παραπάνω περιοχές νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps.
Επιπλέον, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ κατασκευάζει λύσεις τύπου FTTB (Fiber to the Building), όπου οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτήριο.
Ο ΟΤΕ ζητάει από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη συνεργασία τους καθώς για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών νέας γενιάς είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση εκσκαφών από όπου θα διέρχονται οι οπτικές ίνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.