Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νικητής ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο νικητής στο ιαπωνικό γκραν πρι, που διεξήχθη στην πίστα της Σουζούκα. Ο Γερμανός πιλότος, που εκκίνησε από την πρώτη θέση, άφησε δεύτερο τον συναθλητή του στην ομάδα της Ρεντ Μπουλ, Μαρκ Ουέμπερ και τρίτο τον Φερνάντο Αλόνσο, της Φεράρι.
Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις οκτώ εγκαταλείψεις. Η αρχή έγινε όταν ο Φελίπε Μάσα γλίστρησε και προσέκρουσε στον Βιταντόνιο Λιούτσι, με αποτέλεσμα να του αχρηστέψει την Force India. Οι επόμενοι που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πίστα ήταν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Βιτάλι Πετρόφ, για να τους ακολουθήσει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, με τους ανθρώπους της Ρενό να έχουν περιέλθει σε κατάσταση… κατάθλιψης, αφού και τα δύο μονοθέσια της γαλλικής ομάδας τέθηκαν εκτός αγώνα.
Στις πρώτες θέσεις, πάντως, απρόοπτα δεν υπήρξαν κι έτσι ο Φέτελ ολοκλήρωσε όπως ξεκίνησε, δηλαδή πρώτος. Αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια του Χάμιλτον, που ήταν τρίτος στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά εκκίνησε πέντε θέσεις πιο πίσω, εξαιτίας της (προβλεπόμενης) ποινής που του επιβλήθηκε, καθώς χθες άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων παραβιάζοντας το όριο που θέτει ο σχετικός κανονισμός. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Βρετανός πιλότος οδήγησε επιθετικά και κατόρθωσε να τερματίσει στην 5η θέση.
Να σημειωθεί ότι τα δοκιμαστικά για την κατάκτηση της pole position πραγματοποιήθηκαν μόλις πέντε ώρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Μαρκ Ουέμπερ    (Αυστραλία/Red Bull)     220 βαθμοί
2. Φερνάντο Αλόνσο    (Ισπανία/Φεράρι)     206
3. Σεμπάστιαν Φέτελ    (Γερμανία/Red Bull)     206
4. Λιούις Χάμιλτον    (Βρετανία/Μακ Λάρεν     192
5. Τζένσον Μπάτον    (Βρετανία/Μακ Λάρεν) 189

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Red Bull-Ρενό        426 βαθμοί
2. Μακ Λάρεν – Μερσέντες    381
3. Φεράρι             334
4. Mercedes GP        176
5. Ρενό            133


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα