Μουσείο Τυπογραφείας

Αμάν πια?!

Η προχθεσινή τυπική συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους έβγαλε την είδηση ότι πριν το τέλος του 2010 θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να ερευνήσει τον τρόπο διαμόρφωσης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας από το 2000 και κατόπιν?! Αυτό σημαίνει ότι θα ελεγχθεί η ακρίβεια των στοιχείων που έδινε η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμέσως μετά την είσοδο στην ΟΝΕ. Τα «Greek statistics» επί τάπητος. Βέβαια ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι η διερεύνηση πρέπει να συμπεριλάβει όλο το χρονικό διάστημα από το 1981 και μετά, προκειμένου να ανακατώσει τα στοιχεία της διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου με αυτά του «γίγαντα» Καραμανλή. Κανείς δεν αποκλείει κάποιο άλλο κόμμα να μη ζητήσει τα στοιχεία για το δάνειο της μετά την πτώχευση της εποχής του Τρικούπη ή μετά την ήττα του? 1897?! Εδώ πάμε ασθμαίνοντας και ευρώ ευρώ να μπαλώσουμε τρύπες του προϋπολογισμού και ενώ όλοι όσοι μπορούν να έχουν κάποιο προτρεπτικό λόγο, συνιστούν ομοψυχία και συλλογική εθνική προσπάθεια για να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές, βρίσκουμε τρόπους και αφορμές να στρέψουμε τους μισούς Έλληνες εναντίον των άλλων μισών. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Έφταιγε ο Καραμανλής (ο μικρός). Ναι αλλά πιο πριν έφταιγε και ο Σημίτης. Α?!     Όχι. Δεν έφταιγε μόνο ο Σημίτης, έφταιγε κι ο Ανδρέας. Αλλά πριν τον Ανδρέα, έφταιγε ο Μητσοτακης. Και πριν αυτόν, έφταιγε ο Ζολώτας και πιο πριν, ξανά ο Ανδρέας και προηγουμένως ο Καραμανλής (ο Α?) και πιο νωρίς οι άθλιοι της χούντας και παρακεί ξανά ο Καραμανλής ο Α? και πάει λέγοντας. Αμάν πια?! Μέχρι πότε οι πολιτικοί θα αυτοδιασύρονται;         

ΑΕΣ

1 σχολιο

  • [Θεόφιλος Σγουρόπουλος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μία μόνο ερώτηση προς τον συντάκτη/κτρια αυτού το κειμένου..Έχετε την άποψη οτι δεν πρέπει να αποδωθούν ευθύνες όπου υπάρχουν; μήπως να αγιοποιήσουμε κάποιους πολιτικούς και να ορκιζόμαστε στην φωτογραφία τους; ας σοβαρευτουμε..πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να λειτουργήσουν οι θεσμοί σε αυτή τη χώρα..αυτό μας έχει φέρει σε αυτή τη δεινή θέση..ομοψυχία χωρίς δικαιοσύνη είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει..ας μην γινόμαστε αφελείς..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.