Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεχίζονται οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων

Με τις καταθέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη και του πρώην υφυπουργού Οικονομίας Πέτρου Δούκα συνεχίστηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι.
Ο κ. Βουλγαράκης αναφερόμενος στην υπόθεση επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση και πως το έχει αποδείξει με ό,τι έγγραφα διαθέτει. ´Με ενδιαφέρει το ποινικό κομμάτι και σε αυτό απάντησα και όχι στο πολιτικό´, είπε χαρακτηριστικά. Κληθείς να σχολιάσει όσα έχει καταθέσει στην Επιτροπή η σύζυγος του, Κατερίνα Πελέκη, δήλωσε πως ´αυτά που είπε είναι αυτά που έλεγε πάντοτε. Ο καθένας έχει το προσωπικό του στυλ να εκφράζεται, είναι λάθος να ερμηνεύεται πολιτικά ένας άνθρωπος που είναι σε απόγνωση´. Ερωτηθείς για την επιστολή Καραμανλή, δήλωσε ότι καλύπτεται από αυτή. Σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι διαφωνεί με τη στάση της ΝΔ στα θέματα των Εξεταστικών συνολικά και πως ´θα έπρεπε να τα έχει κάνει λαμπόγιαλο´. Τέλος, αποχωρώντας είπε με νόημα: ´Θα τα ξαναπούμε εδώ, να είστε σίγουροι. Και όχι στο πλαίσιο των Εξεταστικών´.
Στο μεταξύ, υπόμνημα κατέθεσε στην Επιτροπή ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, στο οποίο αναφέρει ότι «οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι τελείως αβάσιμες και αίολες. Ουδεμία παράνομη ούτε καν παράτυπη έχω τελέσει. Η υπογραφή από μέρους μου της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ουδόλως προκάλεσε οποιαδήποτε ζημία στο ελληνικό δημόσιο. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως εγκαλούμαι από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανέτρεψα πράξεις των υπουργών του για τις οποίες το ίδιο τους αθώωσε πανηγυρικά».
Παρατείνονται
οι εργασίες Επιτροπών
Στο μεταξύ, την παράταση των Εξεταστικών Επιτροπών για τα μαύρα ταμεία της Siemens και τα τοξικά ομόλογα καθώς και της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου αποφάσισε ομοφώνως η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Η Εξεταστική για τη Siemens, που θα έπρεπε σήμερα να ολοκληρώσει τις εργασίες της, πήρε παράταση έως τις 28 Οκτωβρίου.
Η Εξεταστική για τα ομόλογα θα παραταθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Η προκαταρκτική επιτροπή για το Βατοπέδι, η οποία έπρεπε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ως τη Δευτέρα, θα συνεχίσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.