Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
´Καμπανάκι´ για τη ρύπανση  

Βρυξέλλες
Η  αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιβαλλοντικά θέματα κάλεσε χθες την Ελλάδα να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βιομηχανικές εκπομπές, τη ρύπανση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους.
Η οδηγία 2008/1/ΕΚ επιβάλλει την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή ένωση για την άσκηση πολύ ρυπογόνων βιομηχανικών και γεωργικών δραστηριοτήτων καθώς και την έκδοση των σχετικών αδειών εφόσον πληρούνται συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι.
Τα κράτη μέλη οφείλουν να ενημερώνουν ανά τριετία την αρμόδια Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ενημερώσει την Επιτροπή ούτε έχει αποστείλει στοιχεία για την περίοδο 2006 – 2008. Η Επιτροπή, με χθεσινή ανακοίνωσή της, δίνει δίμηνη προθεσμία στη χώρα μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Υπερτιμημένα περίπου εκατό προϊόντα

Αθήνα
Περίπου 100 προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι της νοικοκυράς και διαμορφώνουν τον πληθωρισμό, πωλούνται στην Ελλάδα τουλάχιστον 30% ακριβότερα από ότι σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Αυτό κατέδειξαν οι έλεγχοι του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το οποίο και αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, για τους στόχους του υπουργείου τους επόμενους μήνες, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης τόνισε πως κύριο μέλημά του είναι η εφαρμογή των νόμων περί ανταγωνισμού καθώς εκτιμά πως υπάρχει μεν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο αλλά διαπιστώνεται έλλειμμα στην αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.