Μουσείο Τυπογραφείας

Σταυροί προτίμησης στον νέο Δήμο Χανίων

Κύριε διευθυντά,

σε λιγότερο από δύο μήνες οι Ελληνες πολίτες θα βρεθούν προ της κάλπης για την επιλογή νέων συμβουλίων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το νέο σχέδιο με την ονομασία ´Καλλικράτης´ θα τεθεί σε ισχύ και οι ψηφοφόροι θα αντικρίσουν ψηφοδέλτια με τα οποία δεν θα υπάρχει πρότερη εξοικείωση. Η διαδικασία επιλογής υποψηφίου για «σταυροφορία» θα είναι διαφορετική από αυτή που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και για τον λόγο αυτό κρίνω απαραίτητη την ενημέρωση των πολιτών. Οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι παρακάτω:
1. Με τον όρο δημοτική περιφέρεια ή απλά περιφέρεια θα αναφέρονται οι επτά (7) υπό ένωση Δήμοι (Χανίων, Ακρωτηρίου, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμειών, Νέας Κυδωνίας).
2. Δεν θα υπάρχει ενιαία λίστα υποψηφίων αλλά κάθε ψηφοδέλτιο συνδυασμού θα έχει την παρακάτω μορφή.
Έμβλημα
και Όνομα Συνδυασμού
Όνομα Υποψήφιου Δημάρχου
α. Περιφέρεια Δήμου ???.. (αυτή στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα).
Ονόματα Υποψηφίων της εν λόγω Περιφέρειας αλφαβητικά.   
β. Υπόλοιπες περιφέρειες
Τα υπόλοιπα ονόματα υποψηφίων αλφαβητικά και εντός της παρενθέσεως το (όνομα  εκλογικής περιφέρειας).
γ. Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες
Ονόματα υποψηφίων αλφαβητικά και εντός της παρενθέσεως το (όνομα δημοτικής ή τοπικής κοινότητας).
3. Ο κάθε ψηφοφόρος, ανάλογα σε ποια δημοτική περιφέρεια ψηφίζει (π.χ. Χανίων, Ακρωτηρίου, Σούδας κ.λπ.), έχει τη δυνατότητα επιλογής υποψηφίων από συγκεκριμένες κατηγορίες και μόνο αυτές θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο.
4. Ο μέγιστος αριθμός «σταυρών» ανά δημοτική περιφέρεια, είναι διαφορετικός και έχει οριστεί με πληθυσμιακά κριτήρια.  
5. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα προκύψει μόνο από τους υποψήφιους οι οποίοι θα είναι γραμμένοι στις λίστες με τίτλο Περιφέρεια???.(π.χ.  Νέας Κυδωνίας).
Επειδή είναι χαρακτηριστικό του μεσογειακού μας ταμπεραμέντου να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις όταν αυτές προκύπτουν, είμαι σίγουρος ότι την ημέρα των εκλογών πολλοί ψηφοφόροι θα έχουν ελλιπή ενημέρωση για τον τρόπο εκλογής των υποψηφίων. Προς αποφυγή εκνευρισμού και αγανάκτησης, σας προτρέπω να υπάρξει πρότερη ενημέρωση.
Για τον Νέο Δήμο Χανίων και με βάση το σχέδιο ´Καλλικράτης´ ισχύει ο παρακάτω πίνακας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.