Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ
Στοπ στις βουβουζέλες και από την ΕΠΟ

Αθήνα
Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους Έλληνες φιλάθλους για το τι πρέπει να αποφύγουν αν παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Γεωργία απόψε (9.45 μ.μ.) από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε η UEFA σε όλες τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες, δεν επιτρέπεται είσοδος στο γήπεδο με? βουβουζέλα!
Δηλώσεις Κετσπάγια
Στην Αθήνα έφτασε χθες η αποστολή της Γεωργίας για τον αγώνα με την εθνική μας  στην πρεμιέρα των προκριματικών αγώνων για το Euro 2012. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας, Τιμούρ Κετσπάγια -που επιστρέφει στο «Καραϊσκάκη» όπου είχε θητεύσει ως τεχνικός του Ολυμπιακού- δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε πως «φαβορί είναι η Ελλάδα».
Ο 42χρονος τεχνικός έσπευσε να αποφορτίσει τους παίκτες του, βάζοντας την ταμπέλα του φαβορί στην ελληνική ομάδα.
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ του αγώνα. Ήρθαμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το θετικό είναι ότι είμαστε πλήρεις και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών», είπε ο Κετσπάγια.
Ο Γεωργιανός τεχνικός δεν θέλησε να αποκαλύψει  τα πλάνα του για την πρεμιέρα των προκριματικών: «Θα τα δείτε όλα στον αγώνα».

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
´Αθωώνει´ τον γιο του ο? πατήρ Τεόντοσιτς

Ο πατέρας του Μίλος Τεόντοσιτς, Μίοντραγκ, μετέβη στο Καϊσέρι για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του γιού του όμως δεν ξέχασε τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.
Ο Μίοντραγκ και η Ζοράνα Τεόντοσιτς ταξίδεψαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες της Σερβίας και του γιού τους, Μίλος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού επέστρεψε στο παιχνίδι με την Ιορδανία μετά τον προσωρινό αποκλεισμό της FIBA για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ όμως ο πατέρας του Μίλος δεν ξέχασε το? φιλικό της Ελλάδας με τη Σερβία «δείχνοντας» τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Κώστα Τσαρτσαρή.  
«Οι μισοί από τους παίκτες της Ελλάδας που έπαιξαν κόντρα στη Σερβία και συμμετείχαν στα επεισόδια είναι φίλοι του Μίλος. Μιλάω για τον Σοφοκλή, τον Μπουρούση και τον Σπανούλη, όχι όμως και για τον Διαμαντίδη. Αυτός ο τύπος τον έφτυσε από την? πρώτη μέρα που ήρθε στην Αθήνα.
Ο Τσαρτσαρής συνέχισε και αποφάσισε να δείξει τη δύναμή του στον Μίλος! Δεν άντεχαν που ο γιος μου ήταν πολύ καλός σε εκείνο το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να αντέξουν αυτή την κατάσταση» ανέφερε σχετικά ο Μίοντραγκ Τεόντοσιτς στη mondo.rs και πρόσθεσε: «Αν ο Βασιλόπουλος ήταν στο παρκέ, σίγουρα θα στεκόταν στο πλευρό του γιού μου».
O πατέρας του Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε πως δεν φοβήθηκε ποτέ για τον γιο του: «Δεν φοβήθηκα αφού ο γιός μου είναι δυνατός. Συμπεριφέρθηκε σαν άντρας και δεν θα έκανε καριέρα αν δεν είχε δυνατό χαρακτήρα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ EURO 2011
Αναχωρεί για Τουρκία η εθνική βόλεϊ

Αθήνα
Μια ημέρα πριν από την αναχώρηση της Εθνικής ανδρών του βόλεϊ για την Άγκυρα, όπου την Κυριακή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στα μπαράζ για πρόκριση στο Euro 2011, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Σιδέρη, επισκέφτηκε τους παίκτες στην Παιανία και τους ανακοίνωσε ότι το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης φτάνει στις 100.000 ευρώ. Το ποσό είναι μεγαλύτερο και από εκείνο που είχαν αιτηθεί οι ίδιοι οι παίκτες, σε μια προσπάθεια να εμψυχωθούν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ.
«Σας μεταφέρω τις ευχές ολόκληρου του ελληνικού βόλεϊ. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σας και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρετε. Πιστεύω σε εσάς τους Έλληνες παίκτες και στους προπονητές σας. Σας ευχόμαστε, καλό ταξίδι, καλή επιτυχία και σας ανακοινώνουμε ότι το αίτημά σας για πριμ σε περίπτωση πρόκρισης επί της Τουρκίας, όχι απλά έγινε δεκτό αλλά αυξήθηκε στις 100.000 ευρώ» ήταν τα λόγια του κ. Μαυρομάτη.
Πετάνε για τη… μισή πρόκριση
Σήμερα το πρωί η Εθνική πετάει για Άγκυρα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Ο αγώνας της Ελλάδας με την Τουρκία θα διεξαχθεί στο «Baskent Sports Hall» την Κυριακή, στις 3 μ.μ., παρουσία του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ., Αχιλλέα Μαυρομάτη και του αναπληρωτή προέδρου των Εθνικών ομάδων, Γιώργου Μανωλόπουλου.

3ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Με εκπλήξεις ο 2ος γύρος

Ξεκίνησε αμέσως μετά τη τελετή έναρξης στις 10:30 το πρωί ο πρώτος γύρος του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Cavo Spada στο Κολυμπάρι Χανίων και ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις με την επικράτηση των φαβορί.
Το απόγευμα όμως, στον δεύτερο γύρο είχαμε ενδιαφέροντα παιχνίδια και αρκετές εκπλήξεις. Ο 12χρόνος Αργύρης Παπαδόπουλος (1710) νίκησε τον 20χρονο Γιώργο Χαροκοπάκη (2025) μετά από σκληρή μάχη που κράτησε πάνω από τέσσερις και μισή ώρες. Ακόμα είχαμε την νίκη του Γεράσιμου Χαντζούδη (1735) επί της Σλοβένας Spela Kolaric (2041), του Αντώνη Μπαμπιολάκη επί του Pericas Rechi Marc από την Ανδόρα (1684). Επίσης είχαμε και τις ισοπαλίες του Γιάννη Κλογερή (1853) με τον Σλοβένο Luka Draskovic (2172) και της Αντιγόνης Σκαράκη (1764) με τον Μάνο Καζάκο (2105).
Ο τρίτος γύρος ξεκίνησε χθες το απόγευμα.
Μεγάλη ικανοποίηση στους διοργανωτές προκαλούν τα πολύ θετικά σχόλια που εκφράζουν όλοι οι αγωνιζόμενοι αλλά και οι συνοδοί τους για τις άριστες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων καθώς και για τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο Cavo Spada.
Χορηγοί του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων-Νεανίδων είναι το ξενοδοχείο Cavo Spada, Blue Star Ferries, Cosmote.
Σήμερα το απόγευμα στις 5.15 θα δωθεί σεμινάριο από τον Όσκαρ Ντε Λαρίβα Αγκουάντο (γραντ μετρ και προπονητή της ομάδας της Ανδόρας). Σεμινάριο στους γονείς και συνοδούς που παρακολουθούν τους αγώνες με θέμα “Η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών στο αγωνιστικό σκάκι”.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ 7-7 ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Επιτυχία για την εθνική γυναικών πόλο

Στη διαφορά των τερμάτων θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ, καθώς χθες η Εθνική μας ομάδα γυναικών και η τροπαιούχος στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, Ρωσία αναδείχτηκαν ισόπαλες με 7-7.  Σίγουρα επιτυχία για την Ελλάδα που θυμίζουμε ότι στην σύνθεση της έχει δύο χανιώτισσες αθλήτριες, την Φιλιώ Μανωλιουδάκη και την Ηλέκτρα Ψούνη.
Έτσι ποιο εκ των δύο συγκροτημάτων θα μπει στην τετράδα χωρίς να σπαταλήσει περισσότερες δυνάμεις και ποιο θα παίξει στα μπαράζ, θα κριθεί αύριο Σάββατο όταν θα πέσει η αυλαία της φάσης των ομίλων με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την αδύναμη Κροατία (19:00) ενώ η Ρωσία την επικίνδυνη Ιταλία.
Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τις διεθνείς μας. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ρωσίδες έλεγξαν τον ρυθμό και εκμεταλλευόμενες τα λάθη του αντιπάλου τους στην άμυνα πέτυχαν πέντε αναπάντητα τέρματα και βρέθηκαν να προηγούνται με 5-1. Στο χρόνο που απέμενε για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να συμμαζευτεί, ώστε να μπει στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αποτελέσματος.
Και το πέτυχε, καθώς κλείνοντας τα κενά στην άμυνα και με υπομονή στην επίθεση, κατάφερε λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου να ισοφαρίσει σε 6-6. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη, χωρίς όμως να καταφέρει κάποια να πάρει το τρίποντο. Αναδείχτηκαν ισόπαλες με 7-7 και μοιράστηκαν τους βαθμούς.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-4, 2-0, 1-1.
Ελλάδα: Τσουρή, Τσουκαλά, Μελιδόνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά.
Ρωσία: Γκλίζινα 1, Προκοφίεβα, Κόνουκ 1, Πουστινίκοβα 1, Ρίζκοβα-Αλενίτσεβα, Τανκέεβα 1, Σομπόλεβα, Αντόνοβα, Μπελιάεβα 2, Ιβάνοβα 1, Γκάουφλερ, Κοφτουνόφσκαγια.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Παγκρήτια ιστιοπλοϊκή
συνάντηση στην Παλαιόχωρα

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου ο Ν.Ο.Χανίων διοργανώνει Παγκρήτια Ιστιοπλοϊκή Συνάντηση για σκάφη OPTIMIST ? LASER στην παραλία Γραμμένου της Παλαιόχωρας.
Σκοπός της Συνάντησης είναι η προπονητική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την τέρψη που προσφέρει στους μικρούς ιστιοπλόους η διαβίωση σε κατασκήνωση στο όμορφο φυσικό περιβάλλον. Επίσης η γνωριμία με το άθλημα της ιστιοπλοΐας των παιδιών της περιοχής της Παλαιόχωρας.
Ο Δήμος Πελεκάνου στηρίζοντας τον σκοπό, έχει θέσει υπό την αιγίδα του την διοργάνωση παρέχοντας σχετική φιλοξενία. Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Χ. εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.
Σχετική προκήρυξη έχει αποσταλεί στους ομίλους της Κρήτης.

Ετοιμοι για άνοδο
ΑΟ Περιβολίων
και ΑΓΣ Σφακίων

Σήμερα εξάλλου (2μμ) θυμίζουμε ότι τελειώνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣΧ και το μεγάλο ερωτηματικό είναι η τύχη του Αλμυρού. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον σύλλογο της Γεωργιούπολης να μην δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α´ κατηγορίας έτσι ανοίγει ο δρόμος για την άνοδο σε αυτήν του ΑΟ Περιβολίων ενώ αν συμβεί αυτό τότε την κενή θέση που αφήνει ο τελευταίος στην Β´ λογικά θα την καλύψει ο ΑΓΣ Σφακίων. Αυτό αφού ήδη έχει αποχωρήσει ο δευτεραθλητής της Γ´ κατηγορίας Ιδομενέας 2008 και έτσι η τριταθλήτρια ομάδα του ΙΝΚΑ Χανίων ήδη προετοιμάζεται για να λάβει μέρος στην Β´.
Θυμίζουμε ότι αποχώρησε από το περιφερειακό και η Σπάθα η οποία δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε στην Α´ κατηγορία. Αντίθετα δήλωσε συμμετοχή στα πρωταθλήματα παίδων και τζούνιορ της ΕΠΣΧ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα