Μουσείο Τυπογραφείας

“Κόκκινη κάρτα” στις βουβουζέλες

Βέρνη
Χωρίς τον χαρακτηριστικό ήχο της βουβουζέλας θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για τις διοργανώσεις της UEFA, καθώς η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου, το οποίο έκανε… θραύση στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, όπου έλαβε χώρα η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο ιδιαίτερος ήχος της ήταν το «σήμα κατατεθέν» του Μουντιάλ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στα γήπεδα που θα τελεστούν αγώνες των διοργανώσεων της UEFA, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και τα προκριματικά του EURO 2012, ύστερα από την απόφαση που πάρθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο «για λόγους που σχετίζονται με την κουλτούρα και την παράδοση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», καθώς «η ατμόσφαιρα στους αγώνες θα άλλαζε από τον ήχο της βουβουζέλας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο χαρακτηρίστηκε από την εκτεταμένη και μόνιμη χρήση της βουβουζέλας στις εξέδρες. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον της Νότιας Αφρικής, η βουβουζέλα προσθέτει λίγη τοπική γεύση και λαϊκή παράδοση, αλλά η UEFA αισθάνεται ότι η εκτεταμένη χρήση του οργάνου δεν θα ήταν κατάλληλη στην Ευρώπη, όπου θα δινόταν έμφαση σε έναν συνεχή έντονο θόρυβο στο υπόβαθρο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.