Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ
Μικρή η προσέλευση των πολιτών στις Πολεοδομίες
Αθήνα
Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τους ημιυπαίθριους, καθώς οι πολίτες διστάζουν να προχωρήσουν στην «τακτοποίησή» τους.
Συνολικά, έχουν εκδοθεί περίπου 45.000 εντολές πληρωμής μηχανικών όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με κλειστούς ημιυπαίθριους υπολογίζονται στο 1,5 εκατομμύριο άτομα.
Οι περισσότερες από αυτές, όπως αναφέρουν υπεύθυνοι των πολεοδομιών στο Βήμα, αφορούν κατασκευαστές που θέλουν να «τακτοποιήσουν» τα ακίνητα προτού τα πωλήσουν.
Από τους ιδιώτες που έσπευσαν στις πολεοδομίες οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και καταβάλλουν ετήσιο πρόστιμο διατήρησης, δηλαδή τους συμφέρει να προχωρήσουν στην «τακτοποίηση».
Απρόθυμοι εμφανίζονται όσοι έχουν να «τακτοποιήσουν» υπόγεια πολλών τετραγωνικών μέτρων τα οποία άλλαξαν χρήση, διότι το πρόστιμο διατήρησης για αυτά είναι ιδιαιτέρως υψηλοί.
Επιπλέον, η υπαγωγή στη ρύθμιση φοβίζει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομους ημιυπαίθριους, καθώς το κτίσμα έχει και άλλες παρανομίες.
Το σκεπτικό τους είναι ότι αν κάνουν δήλωση μπορεί να τους «τσιμπήσει» ο ελεγκτικός μηχανισμός για τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες, καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες προβλέπεται ότι θα ελέγξουν ποσοστό τουλάχιστον του 10% των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία των δηλώσεων που αφορούν την περιγραφή του χώρου, το εμβαδόν του και τη χρήση του είναι αληθή και ακριβή.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Μεγάλη υποχώρηση των τουριστικών εσόδων
Αθήνα
Πτώση 16% στα έσοδα από ταξιδιωτικές υπηρεσίες καταγράφουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Ιούνιο αποδεικνύοντας τους μεγάλους τριγμούς που γνωρίζει λόγω της κρίσης η τουριστική βιομηχανία της χώρας. Οι εισπράξεις ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ έναντι 1,39 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Στο εξάμηνο υποχώρησαν κατά 11,9%, στα 2,78 δισ. ευρώ, έναντι 3,16 δισ. ευρώ πέρυσι.
Πτώση παρατηρείται και στην έξοδο Ελλήνων τουριστών στο εξωτερικό.
Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η τουριστική σεζόν δεν πηγαίνει καλά. Αναμένονται πιέσεις στον κλάδο και ειδικά στην αγορά εργασίας από το Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, αυξάνονται οι αμφιβολίες κατά πόσο η κυβέρνηση θα εισπράξει από τις τουριστικές επιχειρήσεις τα έσοδα από ΦΠΑ που προσδοκά.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Εισαγγελική παρέμβαση
για οικονομικές ατασθαλίες
Αθήνα
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για οικονομικές ατασθαλίες στον Δήμο Μυκόνου διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου Έφη Σαλμά, μετά τις καταγγελίες ότι στελέχη του δήμου κάλυπταν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν φόρους. Επίσης, ερευνάται και η υπόθεση υπαλλήλων που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τούς φόρους που κατέβαλαν επιχειρηματίες του νησιού.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας στον ανακριτή αναφέρεται πως στελέχη του δήμου «κάλυπταν» τους εκάστοτε οφειλέτες, συντηρώντας σκοπίμως ένα χάος στις υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, επέτρεπαν στους οφειλέτες να συνεχίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, παρότι υπήρχαν σε βάρος τους βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Μυκόνου. Τα διαφυγόντα έσοδα για τον Δήμο υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 3 εκατ. ευρώ.
Ερευνάται, επίσης, η υπόθεση υπαλλήλων που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τα τέλη που πλήρωναν επιχειρηματίες του νησιού. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι εξέδιδαν πλαστές αποδείξεις και είχαν υπεξαιρέσει περίπου 880.000 ευρώ.
Η εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών υπαλλήλων και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ακόμη ενός ατόμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ
Διυπουργική επιτροπή για
«πράσινες» δημόσιες συμβάσεις
Αθήνα
Συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή για τις «πράσινες» δημόσιες συμβάσεις, έργο της οποίας αποτελεί η χάραξη Εθνικής Πολιτικής και η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση των «πράσινων» συμβάσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η Επιτροπή θα υποστηρίξει την έγκαιρη ενημέρωση των προμηθευτών του δημοσίου και της αγοράς γενικότερα, δημιουργώντας ένα πλαίσιο συνεργασίας, συστήνοντας ομάδες εργασίας και συντονίζοντας τις απαραίτητες δράσεις για τη σύνταξη περιβαλλοντικών κριτηρίων, όπως και την επιλογή κατηγοριών προϊόντων και υπηρεσιών στα οποία θα εφαρμοστούν τα περιβαλλοντικά κριτήρια.
Με τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, ο δημόσιος τομέας προμηθεύεται προϊόντα, υπηρεσίες ή εργασίες, χρησιμοποιώντας πράσινα κριτήρια, κατά την αξιολόγηση των προσφορών.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Μικρή αύξηση εγγεγραμμένων
στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Αθήνα
Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 35.517 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.417.
Μπορεί οι προσλήψεις να εμφανίζονται μειωμένες, ωστόσο μεγαλύτερη μείωση κατά 26,06% παρουσιάζει το άθροισμα των απολύσεων (καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου), των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των οικειοθελών αποχωρήσεων.
Το ισοζύγιο των καθαρών ροών (προσλήψεις μείον απολύσεις και λήξεις και αποχωρήσεις) στην αγορά εργασίας είναι θετικό με 1.059 επιπλέον θέσεις εργασίας το μήνα Ιούλιο.
Βάσει των στοιχείων του ΟΑΕΔ, το συγκεκριμένο ισοζύγιο παραμένει θετικό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Συνομιλίες Κορέας
με τις πετρελαϊκές
εταιρίες
Η κυβέρνηση του Ισημερινού, χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ, πρόκειται να επαναδιαπραγματευθεί 33 συμβόλαια με πετρελαϊκές εταιρίες, με στόχο το 85-90% των εσόδων από τους εγχώριους φυσικούς πόρους να καταλήγουν στο κράτος, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ραφαέλ Κορέα θα αρχίσει επαναδιαπραγμάτευση για τα συμβόλαια με την ισπανοαργεντίνικη YPF και την Enap της Χιλής, δήλωσε ο Γουίλσον Παστόρ, υπουργός Μη Ανανεώσιμων Πόρων.
“Θα αρχίσουμε με τη Repsol και τη Sipec” [μια θυγατρική της Enap], δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Η κυβέρνηση Κορέα την 26η Ιουλίου κύρωσε μια νομοθετική μεταρρύθμιση βάσει της οποίας το κράτος αποκτά την πλήρη κυριότητα της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου. Σήμερα, ο Ισημερινός παράγει 472.000 βαρέλια την ημέρα.

Δημοπρασία
εντόκων γραμματίων
στην Ισπανία
Ποσό των 5,5 δισ. ευρώ άντλησε συνολικά η Ισπανία από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης και 18μηνης διάρκειας και μάλιστα με χαμηλότερο επιτόκιο από την προηγούμενη έκδοση, παρά τους φόβους ότι η οικονομία της θα αργήσει να ανακάμψει από την ύφεση. Ειδικότερα, αντλήθηκαν 4,34 δισ. ευρώ από την πώληση γραμματίων 12μηνης διάρκειας, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,836% έναντι 2,221% που είχε διαμορφωθεί στη δημοπρασία της 20ης Ιουλίου.
Επίσης, το ισπανικό δημόσιο άντλησε 1,17 δισ. ευρώ από την πώληση γραμματίων 18μηνης διάρκειας. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,078% από 2,331% στη δημοπρασία του προηγούμενου μήνα.
Κάλυψη μετοχικού
κεφαλαίου Finansbank
από την Εθνική Τράπεζα
Η Εθνική Τράπεζα θα καλύψει την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της, Finansbank, στην Τουρκία, με μετρητά, για την μετατροπή κεφαλαίων Tier 2 σε μετοχές, όπως είπε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής οικονομικών της τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος. «Κεφάλαια Tier 2 θα μετατραπούν σε μετοχές, περίπου 350 εκατ. δολαρίων», είπε ο κ. Θωμόπουλος στο Reuters.
«Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Finansbank στις 2 Αυγούστου να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 551 εκατ. τουρκικές λίρες», προσέθεσε. Το ακριβές ποσό της αύξησης είναι 551,2 λίρες ή 284 εκατ. ευρώ περίπου. Τα 547,1 εκατομμύρια (292 εκατ. ευρώ) θα τα καλύψει η ΕΤΕ και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από διάθεση μετοχών στα στελέχη της τουρικής τράπεζας με stock options. H Εθνική θα εξασκήσει πλήρως τα δικαιώματα της, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από τη λήξη ομολογίας μειωμένης εξασφάλισης της Finansbank.

Συμφωνία Adriadiesel
με ρωσικό
πυρηνικό σταθμό
Σε συμφωνία, ύψους 10 εκατ. ευρώ, κατέληξαν η κροατική εταιρία «Αντρια-Ντίζελ» (Adriadiesel) με τον ρωσικό πυρηνικό σταθμό του Ροστόβ.
Όπως ανακοινώθηκε, η κροατική εταιρία θα κατασκευάσει και θα παραδώσει μηχανές, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο ρωσικό πυρηνικό σταθμό. Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κροατικής εταιρίας, για τη μεγαλύτερη συμφωνία της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Πτώχευση εταιρείας
ταξιδίων στη Βρετανία
Λονδίνο
Ακόμη μια εταιρεία οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία πτώχευσε, η δεύτερη σε διάστημα μίας εβδομάδας, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές στις μεσογειακές ακτές.
Η εταιρεία Flight Options, που λειτουργούσε υπό τον τίτλο Kiss Flights, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι σταματά τις δραστηριότητές της.
Η εταιρεία πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Κανάρια Νησιά και προσέφερε επίσης πακέτα διαμονής.
Οι 13.000 πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται σε τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατρισθούν, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Η Flight Options έχει κάνει επίσης 60.000 κρατήσεις για πτήσεις ή πακέτα διαμονής, για την πλειοψηφία των οποίων θα γίνει επιστροφή χρημάτων.
Πρόκειται για τη δεύτερη πτώχευση σε διάστημα μιας εβδομάδας στον τομέα οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία.
Η εταιρεία Sun4U έκλεισε την περασμένη Τετάρτη, τη στιγμή που χίλιοι πελάτες της βρίσκονταν σε διακοπές, οι περισσότεροι στην Ισπανία.
Τον περασμένο μήνα, πτώχευσε η εταιρεία Goldtrail, που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η σειρά των πτωχεύσεων αυτών αποδίδεται στη ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη, δίνοντας τη χαριστική βολή στις περισσότερο ευάλωτες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εταιρείες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Υποτονικοί ρυθμοί

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν μέρος των χθεσινών σημαντικών κερδών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.664,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 13,56 μονάδων, ή σε ποσοστό 0,81%.
Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 814,43 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης FTSE/ASE 40 έκλεισε στις 1.931,60 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 0,49%.
Ο δείκτης FTSE/ASE SMALLCAP 80 έκλεισε στις 331,87 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο δείκτης FTSE 140 έκλεισε στις 1.851,13 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 1,04%.
Ο δείκτης Ftse/Athex International έκλεισε στις 2.164,39 μονάδες, με πτώση 1,04%.
Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Τιτάν(+1,51%), των ΕΛΠΕ (+1,29%) και της Motor Oil(+0,93%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Κύπρου (-2,85%), της Ελλάκτωρ(-2,79%), του ΟΤΕ (-2,50%), του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (-2,43%) και της ΔΕΗ(-1,82%).Από το σύνολο των μετοχών 63 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 87 πτωτικά και 56 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΝΕΛ +20,00%, Ακρίτας +10,00%, Σέλμαν (κο) +7,89% και Σπύρου +7,81%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Audiovisual -9,52%, Νίκας -9,24%, Κλωστήρια Ναυπάκτου -9,09% και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -9,09%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,985 εκατ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές των εταιρειών:Alpha Bank με 1.496.512 τεμάχια, Εθνική με 1.378.505, MIG με 1.211.697 και Eurobank με 892.981 τεμάχια.
Την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών: Εθνική με 14,854 εκατ. ευρώ, Alpha Bank με 8,941, Εurobank με 5,197 και ΟΠΑΠ με 3,628 εκατ. ευρώ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Συνάντηση Γ. Παπανδρέου
με Γ. Προβόπουλο
Αθήνα
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα έχει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός. Το ραντεβού Παπανδρέου – Προβόπουλου έχει προγραμματιστεί για τη μία μετά το μεσημέρι.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ
Έφυγε από τη ζωή
ο εφοπλιστής Κ. Βεντούρης

Αθήνα
Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βεντούρης, πλοιοκτήτης επιβατηγών και φορτηγών πλοίων, ιδρυτής της εταιρείας “VENTOURIS FERRIES” και πατέρας των Γεωργίου Βεντούρη Μέλους της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), Αντωνίου Βεντούρη, Ευάγγελου Βεντούρη Μέλους ΔΣ της ΕΕΝ, Απόστολου Βεντούρη, (Προέδρου ΕΕΝ), Χαράλαμπου Βεντούρη Πλοιοκτήτη, Εργίνας Βεντούρη.
Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε στην Κίμωλο το έτος 1927 σταδιοδρόμησε ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και το 1957 στράφηκε στον εφοπλισμό μέσω της αγοράς του μικρού φορτηγού πλοίου «Κίμωλος». Μέσω της εταιρείας Ventouris G. Constantinos άρχισε να διαχειρίζεται μικρά φορτηγά πλοία και σύντομα δημιούργησε μικρό στόλο με πλοία αυτού του τύπου. Το 1975 η εταιρεία του, που έχει μετονομασθεί σε Ventouris Group Enterprises S.A., διαχειριζόταν τέσσερα μεσογειακά φορτηγά πλοία, ενώ τα επόμενα χρόνια ο στόλος τους ενισχύθηκε σημαντικά και με πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κωνσταντίνος Βεντούρης αποφάσισε αρχικά να επεκταθεί στην ακτοπλοΐα με την αγορά επτά επιβατικών πλοίων και στη συνέχεια να πουλήσει το στόλο των φορτηγών πλοίων. Την περίοδο αυτή, στην επιχείρηση αρχίζει να εισέρχεται και η δεύτερη γενιά της οικογένειας, οι γιοι του Γεώργιος, Αντώνιος, Ευάγγελος και Απόστολος.
Το 1987, και ενώ με την ακτοπλοΐα ασχολούνται τα παιδιά του, ο ίδιος επανέρχεται στη διαχείριση φορτηγών πλοίων, αρχικά μέσω της εταιρείας Ventouris Contstantinos & Charalambos και, από το 1989, μέσω της Mastrogiorgis Shipping, η οποία έχει διαχειρισθεί συνολικά περίπου 15 πλοία από τη στιγμή της ίδρυσης της. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εξής, η Mastrogiorgis Shipping, υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Βεντούρη και του μικρότερου γιου του Χαράλαμπου, ανέπτυξε σταθερά το στόλο της και έφθασε το 2000 να διαχειρίζεται στόλο επτά πλοίων που αποτελούνταν από τρία bulk carriers, τρία πλοία μεταφοράς γενικού φορτίου κι ένα πλοίο μικτού φορτίου, η μεταφορική ικανότητα των οποίων ήταν 300.000τνβ.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Βεντούρη θα γίνει την Παρασκευή στην εκκλησία της Παναγίας Οδηγήτριας στην Κίμωλο.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μέτρα για την ανάπτυξη ζητά η Νέα Δημοκρατία
Αθήνα
Βαθιά και παρατεταμένη ύφεση προβλέπει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της οικονομίας. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα των αυξήσεων στα άλευρα.
“Το κυνήγι των εσόδων κινδυνεύει να αποδειχθεί χαμένη υπόθεση, αν δεν υπάρξουν εδώ και τώρα μέτρα για την ανάπτυξη και για την τόνωση της αγοράς”, υπογράμμισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Όσον αφορά στο αλεύρι, δήλωσε πως “δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει το ακριβότερο αλεύρι στην Ευρώπη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πως δεν καταλαβαίνει”. Ο βουλευτής της Ν.Δ. πρόσθεσε πως “πρέπει να προστατευθεί άμεσα ο καταναλωτής, ο οποίος βλέπει το εισόδημά του να μικραίνει μέρα με τη μέρα και την ακρίβεια να καλπάζει στα ράφια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα