Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΕΑ

Αθήνα
Απογοητευτικά χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το ΚΕΜΕ – ΕΒΕΑ, μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου στο Διαδίκτυο, σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις – μέλη του.
Στην έρευνα συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις, που στην συντριπτική τους πλειονότητα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
Συγκεκριμένα:
– Το 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.
– Το 89% ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.
– Το 82% ότι διαπιστώνει δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη των επιχειρήσεων του σε κοινοτικά ή ειδικά προγράμματα.
– Το 93% ότι έχει πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις του λόγω οικονομικής κρίσης.
– Το 91% ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών του προς την επιχείρησή του.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος δήλωσε:
«Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην συντριπτική πλειονότητα οι επιχειρήσεις. Σε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, βέβαια, εκτός της ύφεσης που πλήττει την αγορά, σημαντικό ρόλο παίζει και η αδυναμία των επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, αλλά και να επωφεληθούν από τα κοινοτικά προγράμματα.
Δυστυχώς το τραπεζικό μας σύστημα είναι αποκλεισμένο από τις διεθνείς αγορές χρήματος και εκ του λόγου αυτού αδυνατεί σήμερα να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις».
Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας, αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.