Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

Αθήνα
Σε πλήθος δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου φιγουράρει και πάλι η Ελλάδα, αυτή τη φορά με θριαμβευτικούς τίτλους και ισορροπημένες αναλύσεις. «Από κακό παράδειγμα, υπόδειγμα ? η Ελλάδα κάνει με υποδειγματικό τρόπο περικοπές και διασφαλίζει την επόμενη δόση της οικονομικής στήριξης», «Η Ελλάδα εξελίσσεται σε υποδειγματικό μαθητή ? από Σαύλος έγινε Παύλος», «Σίγουρη η διοχέτευση ρευστού προς την Ελλάδα». Με τους παραπάνω τίτλους αναφέρονται σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες στην Ελλάδα και στην ικανοποίηση ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για την πρόοδο που έχει σημειώσει έως σήμερα.
«Η ΕΕ και το ΔΝΤ επαινούν το ελληνικό πακέτο περικοπών», είναι ο τίτλος της αναλυτικής παρουσίασης του θέματος στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι ελεγκτές κάνουν λόγο για εντυπωσιακές επιτυχίες του πακέτου εξυγίανσης και βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα θα λάβει την δεύτερη δόση του δανείου στήριξης.»
«Οι στόχοι που ετέθησαν μέχρι το τέλος Ιουνίου εκπληρώθηκαν στο ακέραιο χάρις στην αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης των δημοσιονομικών, υπογραμμίζουν οι ελεγκτές.»
«Ακόμη και για την υλοποίηση των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, η φιλελευθεροποίηση του εργατικού δικαίου και η απορρύθμιση των οδικών μεταφορών οι ελεγκτές πιστοποιούν ?εντυπωσιακές επιτυχίες? της Αθήνας. Υπογραμμίζουν όμως ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα ενώπιον ιδιαίτερα σημαντικών προκλήσεων και κινδύνων. Αυτό που προκαλεί κυρίως ανησυχίες στους ελεγκτές είναι το θέμα των ελλειμμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα κρατικά νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία».
Στο άρθρο γίνεται διεξοδική αναφορά σε αριθμούς και στη συνέχεια καταλήγει: «Τους επόμενους μήνες αναμένεται νέο κύμα διαμαρτυριών λόγω του ανοίγματος και άλλων κλειστών επαγγελμάτων. Επιπλέον, το ΔΝΤ αναμένει για φέτος μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας κατά 4%, ενώ για το 2011 μείωση κατά 2,5% του ΑΕΠ.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.