Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΧοκενχAϊιμ
Τη δεύτερη νίκη του στην εφετινή σεζόν της Φόρμουλα1 πανηγύρισε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ήταν ο νικητής στο γερμανικό γκραν πρι, που διεξήχθη στην πίστα του Χοκενχάιμ.
Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι, ο οποίος είχε πάρει την «πρωτιά» στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν, είδε πρώτος την καρό σημαία, ενώ ο έτερος πιλότος της «σκουντερία», ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα, ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα δοκιμαστικά του ουγγρικού γκραν πρι, τερμάτισε δεύτερος, δίνοντας τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να κάνει το «1-2», όπως και στις 14 Μαρτίου στη χώρα του Περσικού Κόλπου.
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Red Bull, μολονότι εκίνησε από την pole «position».
ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΦΕΡΑΡΙ
Πρόστιμο 100.000 δολαρίων επέβαλαν οι αγωνοδίκες στη Φεράρι για την εντολή που δόθηκε στον Φελίπε Μάσα η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Φερνάντο Αλόνσο να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα, προσπερνώντας τον «ομόσταυλό» του, και να πανηγυρίσει τη νίκη. Ο Βραζιλιάνος βρισκόταν στην πρώτη θέση από την εκκίνηση του γκραν πρι και προηγείτο έως τον 49ο γύρο, όταν φάνηκε να επιβραδύνει, αφήνοντας τον Ισπανό να προσπεράσει. Όμως, παρά την τιμωρία στην ιταλική ομάδα, το αποτέλεσμα του αγώνα μένει ως έχει, τουτέστιν ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει πέμπτος στο πρωτάθλημα οδηγών με 123 βαθμούς, 22 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Λιούις Χάμιλτον.
Οι άνθρωποι της Φεράρι αρνήθηκαν ότι ο Μάσα επέτρεψε στον Αλόνσο να τον προσπεράσει στην έξοδο της στροφής 6, μολονότι αυτό έλαβε χώρα μόλις ένα γύρο μετά την ενημέρωση προς τον Βραζιλιάνο ότι ο Ισπανός ήταν ταχύτερος. «Δεν ήταν εντολή από την ομάδα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της «σκουντερία», Στέφανο Ντομενικάλι.
Ο Μάσα ξεκαθάρισε μετά τον αγώνα πως αισθανόταν ότι άξιζε να κερδίσει, ωστόσο σταμάτησε απότομα για να δηλώσει πως ακολούθησε τις εντολές της ομάδας και άφησε τον Αλόνσο να τον προσπεράσει. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι τέτοιο» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εργαζόμαστε για την ομάδα και κάνουμε πολύ καλή δουλειά για την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό». Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 39.1 των αθλητικών κανονισμών της Φόρμουλα Ένα ορίζει πως «απαγορεύονται οι εντολές της ομάδας, οι οποίες επεμβαίνουν στο αποτέλεσμα του αγώνα», ενώ οι σχετικές εντολές έχουν απαγορευθεί από το 2002.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα