Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ – “ΤΕΡΖΑΚΕΙΑ 2010”

Μετά από κάμποσα χρόνια ο ΟΑΧ είχε διάκριση σε αγώνες μικρών ηλικιακών κατηγοριών πινγκ πονγκ με πανελλήνια εμβέλεια, κάτι που δείχνει ότι τα τμήματα υποδομής του χανιώτικου Ομίλου αρχίζουν σιγά σιγά να βγάζουν ξανά παιδιά με ταλέντο και όρεξη ν’ ασχοληθούν
με το ενδιαφέρον
αυτό άθλημα.
Μπορεί τα “Τερζάκεια” να μην είναι πανελλήνιο πρωτάθλημα, όμως πρόκειται για ένα τουρνουά το οποίο περιλαμβάνεται στις επίσημες διοργανώσεις της ομοσπονδίας και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στη μικρή κατηγορία των παγκορασίδων η Ρόδω Πιπεράκη, αλλά και η καλή προσπάθεια την οποία κατέβαλαν τα δυο άλλα κορίτσια και τα έξι αγόρια στην κατηγορία των παμπαίδων, δείχνουν ότι αποδίδει καρπούς η δουλειά στις ακαδημίες του ΟΑΧ.
Το καθιερωμένο κύπελλο “Βασίλης Τερζάκης” διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά ο Δήμος Ταύρου, στην μνήμη του πρώτου έφορου στην επιτραπέζια αντισφαίριση Ταύρου, έγινε με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην αίθουσα “STAG” του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και συγκέντρωσε συνολικά 134 αγόρια και κορίτσια.
Ήταν η τελευταία φετινή διοργάνωση στις μικρές ηλικίες και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να μετρήσουν τις δυνάμεις τους μέσα από αρκετά ματς, αλλά πάνω από όλα να απολαύσουν το παιχνίδι.
Την πρώτη ημέρα αγωνίστηκαν οι παμπαίδες και τη δεύτερη οι παγκορασίδες, με τα παιδιά (μαθητές-μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου) να είναι χωρισμένα σε δυο κατηγορίες, ανάλογα την ηλικία τους.
Στη μια ήταν αυτά από 7 έως 9 ετών και στην άλλη τα μεγαλύτερα (10-12 ετών).
Στα κορίτσια, λοιπόν και στη μικρή κατηγορία (συνολικά 14 συμμετοχές), η Ρόδω Πιπεράκη (που είχε πάρει μέρος και στην περυσινή διοργάνωση) έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε 0-3 σετ από την Ιωάννα Γερασιμάτου (του Ολυμπιακού) και έτσι κατέλαβε την 2η θέση. Ακόμη για τον ΟΑΧ, οι Μαρία και Στέλλα Λαδάκη αγωνίστηκαν στην α’ φάση και δεν κατάφεραν να συνεχίσουν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η Καλλιόπη Κούτρη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά) και η Φοίβη Πεχλιβανίδη (ΑΟ Άρης Βούλας 2006).
Όσον αφορά την κατηγορία των αθλητριών που είναι γεννημένες μέσα στην τριετία 1998-2000 (30 συμμετοχές), το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Στέλλα Πατεράκη (του Άρη Βούλας 2006), κερδίζοντας στον τελικό με 3-0 τη φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων Κατερίνα Ράπτη (ΑΟ Διόνυσου) από την οποία είχε ηττηθεί στα ημιτελικά του πρόσφατου πανελληνίου πρωταθλήματος. Τρίτες κατατάχθηκαν η Κριστίν Σεβνταγιάν (ΑΟ Καρέα) και η Παναγιώτα Ανδριανού (ΑΟΣ Τελαμών).
Ο ΟΑΧ εκπροσωπήθηκε και στις δυο κατηγορίες των αγοριών και στη μικρή (αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 2001 και μετά – 18 συμμετοχές) αγωνίστηκε ο Σωκράτης Μπαρμπουνάκης, ο οποίος με μια νίκη-2 ήττες κατατάχθηκε 3ος στον όμιλο του. Νικητής αναδείχθηκε ο Παντελής Τριανταφυλλίδης (ΔΑΟ Ταύρου), επικρατώντας στον τελικό με 3-1του Ιάσωνα Κορδούτη (ΑΟ Ελληνικού), ενώ 3οι ήταν ο Κωνσταντίνος Καραματζιάνης (Αθηνά Μαγκουφάνας) και ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Α.Σ. Πέρα Αθηνών).
Στους παμπαίδες που έχουν γεννηθεί μέσα στην τριετία 1998-2000 (75 συμμετοχές), ο ΟΑΧ εκπροσωπήθηκε με 5 παιδιά και την καλύτερη παρουσία είχε ο Άγγελος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος με δυο νίκες-μια ήττα στον όμιλό του, πέρασε στους “32”, όπου και αποκλείστηκε.
Ακόμη, οι Μενέλαος και Γιώργος Περράκης, Βίκτωρας Παναγιώτου και Γιώργος Σφυράκης, είχαν από μια νίκη-δυο ήττες στους ομίλους τους, κατατάχθηκαν 3οι και δεν συνέχισαν στην επόμενη φάση. Ο Νίκος Αντωνιάδης (ΑΣ Πέρα 2005) επανέλαβε την επιτυχία του στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων, αφού νίκησε στον τελικό τον Ανδρέα Τσόπελα (ΓΑΣ Αετός) με 3-1 σετ και πήρε την 1η θέση, ενώ 3οι κατατάχθηκαν οι Κωνσταντίνος Ξυπολυτάς (ΓΑΣ Αετός), Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος (ΓΑΣ Αετός).
Την αποστολή συνόδευε ο προπονητής του ΟΑΧ, Μιχάλης Αγγελίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι εκτός από την Πιπεράκη, όλα τ’ άλλα παιδιά μετείχαν για πρώτη φορά σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση.
Μακάρι η προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο, ώστε στη συνέχεια να έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στις μικρές ηλικίες και ο ΟΑΧ να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος εξασφάλισε την αγορά ειδικού ρομπότ προπόνησης, το οποίο αναμένεται σύντομα να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του και να βοηθήσει σημαντικά στην ακόμη καλύτερη εξάσκηση των αθλητών-αθλητριών του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα