Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τον κίνδυνο της μετάδοσης σε όλη την ΕΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το κόστος δανεισμού η Ελλάδα, επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου από το Λονδίνο, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Το υψηλό κόστος δανεισμού για την Ελλάδα θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και σε άλλες χώρες, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε συνέδριο στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το Reuters.
Τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει απλώς να δανείζεται με τα ίδια επιτόκια, που δανείζονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας με νόημα ότι οι χώρες, αν έχουν τη βούληση, έχουν τη δύναμη να ελέγξουν και να αντιμετωπίσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας στις αγορές ομολόγων και να επιτρέψουν σε χώρες, όπως η Ελλάδα, να δανείζονται με τα ίδια χαμηλά επιτόκια που δανείζονται και οι άλλες χώρες.
«Έχουμε τη δύναμη, αν έχουμε τη βούληση, να αντιμετωπίσουμε κάποιες μορφές κερδοσκοπίας», είπε.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν επιδιώκει ευρωπαϊκό «σχέδιο διάσωσης».
Όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, παίρνει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ελλάδα και δεν επιδιώκει σχέδιο διάσωσης, ανάλογου με αυτά για τις τράπεζες.
«Η άνοδος των επιτοκίων για εμάς σημαίνει άνοδο των επιτοκίων για αυτούς που βρίσκονται στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Θέλουμε να μπορούμε να δανειζόμαστε με τους ίδιους όρους που το κάνουν και άλλες χώρες στην ευρωζώνη» πρόσθεσε.
«Είναι εσφαλμένη η άποψη ότι οι Έλληνες είναι απερίσκεπτοι, γιατί αυτό απλά θα σήμαινε ότι πρόκειται για πρόβλημα με το DNA».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
«Θα ήταν πολύ βολικό να πούμε ότι είναι μόνο η Ελλάδα. Υπάρχει ο φόβος της μετάδοσης» σημείωσε.
ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΜΠΡΑΟΥΝ
Γεύμα εργασίας με τον Γκόρντον Μπράουν είχε στην πρωθυπουργική κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.
Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της οικονομίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.