Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΝΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ

Με την ευκαιρία της εμβόλιμης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική και καθώς χθες δεν είχε συνέντευξη τύπου από τον προπονητή του Πλατανιά Μίκι Τσίρκοβιτς -που δεν ήρθε Κρήτη- μερικές επισημάνσεις και σχολιασμός κάποιων ειδήσεων από τον θαυμαστό χώρο της μικρότερης επαγγελματικής κατηγορίας.
Πρώτα πρώτα, να επισημάνουμε ότι υπό τις οδηγίες του γυμναστή και βοηθού του Μίκι Τσίρκοβιτς, Λεωνίδα Παπαδάκη (φωτ.), πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Πλατανιά, η οποία για τους περισσότερους ήταν σε ήπιους τόνους μετά το παιχνίδι με τον Αίαντα Σαλαμίνας.
Ο σέρβος τεχνικός απουσίαζε, καθώς εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή, ήταν στην Πάτρα προκειμένου να βρεθεί μετά από πολλές μέρες κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα. Στις τάξεις της χανιώτικης ομάδας επικρατεί ικανοποίηση για το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Πέραμα, που τη διατήρησε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τόνωσε την ψυχολογία των παικτών ενόψει της συνέχειας, η οποία σε κάθε περίπτωση προδιαγράφεται δύσκολη. Τα χαμόγελα μετά την άδικη ήττα στο ματς με τον Βύζαντα Μεγ. επέστρεψαν και πλέον ο Πλατανιάς προετοιμάζεται ψυχολογικά για τη νέα υποχρέωση απέναντι στο Χαϊδάρι, σ’ ένα παιχνίδι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή… Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θ’ αγωνιστούν οι Λιούρδης, Μπελεβέτης και Κατσικοκέρης οι οποίοι θα εκτίσουν τη μία αγωνιστική της τιμωρίας τους.
“Συγκοινονούντα δοχεία” Γ’ Εθνική και τοπικό:
Τα πάνω-κάτω έφεραν στον νότιο όμιλο οι νίκες Ρουφ, Ατσαλένιου και Σαρωνικού. Η εκτίμηση μας πάντως παραμένει. Την παραμονή θα την κερδίσουν όχι οι ομάδες που έχουν καλύτερο υλικό αλλά εκείνες που θα αντέξουν τα οικονομικά ανοίγματα και γι’αυτό μπορεί η τελική βαθμολογία να μην έχει μεγάλη σχέση με την σημερινή εικόνα. Εδώ στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή οι παίκτες απέχουν από τις προπονήσεις, φανταστείτε τι γίνεται στη Γ’ Εθνική. Σίγουρα πάντως η μεταμόρφωση του ΠΟΑ που ήδη έφθασε στο β’ γύρο τον ίδιο αριθμό νικών όσων είχε τις πρώτες 17 αγωνιστικές μπορεί να μην αρέσει στον Πλατανιά αλλά μάλλον είναι ενθαρρυντική για τις χανιώτικες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στο περιφερειακό αλλά και γι’ αυτές με τον ίδιο στόχο σε Α’ και Β’ κατηγορία Χανίων. Για να μην παρεξηγηθούμε οι ομάδες αυτές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υποβιβαστεί ο Πλατανιάς αλλά αν γίνεται θα ήθελαν να μην πέσει και καμία κρητική ομάδα από τη Γ’ Εθνική. Διότι αν δεν πέσει καμία τότε θα υποβιβαστούν μονάχα οι 3 τελευταίες από το περιφερειακό, ενώ αν υπάρχει κρητική ομάδα σε αυτές τότε θα παρασύρει και τον 13ο και ίσως τον 12ο αν αποχαιρετήσουν την κατηγορία μαζί ΠΟΑ και Πλατανιάς. Αμεσα κινδυνεύει ο Μινώταυρος και λιγότερο η Σπάθα με τον Ακρίτα να κινδυνεύει μονάχα στο ακραίο τελευταίο σενάριο με τον υποβιβασμό 5 συλλόγων από την Δ’ Εθνική. Ανάλογα τώρα με τον αριθμό των χανιώτικων ομάδων που θα υποβιβαστούν από το περιφερειακό θα έχουμε και παρενέργειες στο τοπικό. Αν πέσει μία χανιώτικη ομάδα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως υποβιβαστούν δύο τότε την Α’ κατηγορία θα αποχαιρετήσουν 3 και ισάριθμες τη Β’. Υπάρχει βέβαια και το αισιόδοξο σενάριο που το ζήσαμε πέρυσι όταν καμία χανιώτικη ομάδα δεν υποβιβάστηκε και αυτό οδήγησε στην άνοδο τον 3ο από τη Β’ και τη Γ’ κατηγορία Χανίων. Οτι και να γίνει πάντως οι δύο τελευταίοι από Α’ και Β’ θα πέσουν αλλά καθώς φέτος οι 5 κατηγορίες μοιάζουν “συγκοινονούντα δοχεία” μόνο όταν ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική θα ξέρουμε σίγουρα πόσοι θα υποβιβαστούν από περιφερειακό, Α’, Β’ Χανίων και πόσοι θα ανέρθουν από τις 2 μικρότερες τοπικές κατηγορίες.
Μαυρομάτης αντί Κουρμπανά στον Βύζαντα
Τελικά ο Νίκος Κουρμπανάς δεν πρόλαβε μετά τα Περιβόλια άλλο εκτός έδρας παιχνίδι στον πάγκο του Βύζαντα και αντικαταστάτης του θα είναι ο Μάρκος Μαυρομάτης παλιός γνώριμος της ομάδας των Μεγάρων αφού έχει διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν και άλλες φορές τεχνικός του συλλόγου. Ο Κουρμπανάς πλήρωσε την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ασπρόπυργο όπου το κενό του …Βρακά ήταν φανερό. Μάλιστα σε αυτό το παιχνίδι το διπλό θα ήταν πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με την εμφάνιση των δύο ομάδων.
“Ανεξάντλητος” ο Κούγιας:
Στην Παναχαϊκή με τον Κούγια πρόεδρο δεν πλήττουν ποτέ. Ο γνωστός ποινικολόγος χθες ζήτησε συγνώμη από την συντάκτρια της εφημερίδας “Εξέδρα” Μαρία Μοσχονά για το λεκτικό επεισόδιο που είχε μαζί της μετά τον αγώνα με την Αγ. Παρασκευή. Ολα τα …λεφτά είναι το κομμάτι της ανακοίνωσης της Πατρινής ΠΑΕ που λέει: “Οι πληροφορίες τις οποίες έλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, για το προσωπικό ήθος και το οικογενειακό επίπεδο της κυρίας Μοσχονά αλλά και οι διευκρινήσεις που του δόθηκαν από την ίδια, σε πληροφορίες οι οποίες απεδείχθησαν παραπλανητικές, οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη.
 Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο κ. Κούγιας προσωπικά περιμένουμε την κ. Μοσχονά στην Πάτρα για να την φιλοξενήσουμε”.
Δηλαδή ο “τεράστιος” Κούγιας πριν ζητήσει συγνώμη έκανε έρευνα για το προσωπικό ήθος και το οικογενειακό επίπεδο της συναδέλφου! Ευτυχώς που δεν ήταν χωρισμένη με παιδιά και σχέσεις με κανένα …Αραβα χρυσοχόο γιατί τότε…
Γενικά εκεί στην Παναχαϊκή παρότι …τρέχουν μόνοι τους κάνουν ότι μπορούν για να χάσουν την άνοδο όπως πριν δύο χρόνια τότε που ο Κούγιας κατάφερε με …εντυπωσιακές κινήσεις -όπως με την μεταγραφή του Κιάσσου που προκάλεσε εμφύλιο- να φέρει το πρώτο φαβορί της Β’ Εθνικής ΠΑΣ Γιάννενα να τερματίζει 4ος και να μην ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκα.
* Δίκαιο αίτημα από την Καλλιθέα για το κύπελλο
Πολλά συγχαρητήρια στην Καλλιθέα που κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και μάλιστα ήταν η μοναδική ομάδα της Γ’ Εθνικής που έφθασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου εκεί όπου δεν είχε εκπρόσωπο ούτε καν η Β’ Εθνική. Και συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε ο προπονητής της. Οπως διαβάζουμε στα σχετικά site: “Θέμα αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής του κυπέλλου υπέρ των ανίσχυρων ομάδων και στους προημιτελικούς με διεξαγωγή των μονών αγώνων στην έδρα τους έθεσε, ανεπίσημα, ο Στάθης Σταθόπουλος.
Ο τεχνικός της Καλλιθέας δεν έκρυψε το παράπονό του προς την ΕΠΟ, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους πράσινους στο ΟΑΚΑ: «Το να βρίσκεται μια ομάδα τρίτης κατηγορίας σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το προβλέψει η ΕΠΟ. Ο θεσμός του Κυπέλλου για να έχει το ενδιαφέρον που θέλουν όλοι θα έπρεπε να θέλουμε και την έκπληξη. Η έκπληξη σε τέτοιου είδους ματς, δηλαδή στην έδρα του δυνατού δεν μπορεί να γίνει. Πάντα κυνηγάς το 1% που σου αναλογεί, με σωστό ποδόσφαιρο όπως κάναμε εμείς» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός”.
Πράγματι δεν καταλαβαίνουμε γιατί από την ΕΠΟ να δίνουν πλεονέκτημα έδρας στις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου στις ομάδες των μικροτερων κατηγοριών και αυτό δεν τοι εφαρμόζει και αργότερα στους “8” όπου ο ΠΑΟ ήταν γηπεδούχος με αντίπαλο ομάδα Γ’ Εθνικής.
ΠΕΡΙ ΑΟΧ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τα όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα για το θέμα του προπονητή του ΑΟΧ από τη νέα περίοδο εφόσον ανέβει στη Γ’ Εθνική και την ανακοίνωση της χανιώτικης ομάδας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
α) Το ύφος της ανακοίνωσης είναι πολύ σκληρό (αγανάκτηση για τα δημοσιεύματα, μας προβληματίζουν τα κίνητρα ανάπτυξης μίας τέτοιας παραφιλολογίας κλπ) και είναι αστείο να υποστηρίζουμε ότι ο συνάδελφος τα έκανε αυτά για να βλάψει την ομάδα. Το μόνο κίνητρο που διακρίνουμε είναι να προλάβει να δημοσιοποιήσει κάποιες ενδείξεις για το ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας, κάτι πολύ συνηθισμένο ειδικά στις αθλητικές εφημερίδες των Αθηνών, όπου καθότι μεγάλος ο ανταγωνισμός ξεκινούν να αναφέρουν π.χ. πιθανές μεταγραφές του καλοκαιριού με το που μπαίνει ο Φεβρουάριος.
β) Θυμίζουμε ότι και εμείς είχαμε δεχτεί πριν λίγα χρόνια επίθεση από προηγούμενη διοίκηση του ΑΟΧ ότι τους κάναμε πόλεμο επειδή τύχαινε αντίπαλο σωματείο να έχει έδρα στη γειτονιά μας. Μόνο που όταν πιτσιρικάδες σκαρφαλώναμε τα κάγκελα δίπλά στα γραφεία του ΟΑΧ για να δούμε τον ΑΟΧ στη Β’ Εθνική, η ομάδα της γειτονιάς απλά δεν υπήρχε ενώ σίγουρα κάποιοι από τους τότε διοικούντες που μας κατηγορούσαν δεν ήξεραν ούτε που έπεφτε το γήπεδο στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
γ) Εμείς δεν θελήσαμε απλά να ασχοληθούμε με το θέμα του προπονητή γιατί το θεωρούμε εντελώς άκαιρο και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο περιφερειακό για να μπορούμε να μιλάμε για το τι θα κάνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική, όπως ορθά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΑΟΧ. Χρειάζεται σοβαρότητα και επαγρύπνηση αφού η μικρή διαφορά από τον 2ο Γιούχτα δεν επιτρέπει την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τον ΑΟΧ ως ομάδα της Γ’ Εθνικής παρότι σίγουρα είναι το πρώτο φαβορί, αλλά όχι το μόνο καθώς ο σύλλογος των Αρχάνων καιροφυλακτεί.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΟΔΑ
Σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή του ο ΑΟΔΑ αναφέρει μεταξύ άλλων για τα όσα υποστήριξε ο Προπονητής της ομάδας παίδων της Ιωνίας 2000 με αφορμή την ένσταση στον πρόσφατο αγώνα των δύο σωματείων: η Ιωνία 2000 ήταν που έκανε πέρυσι ένσταση και κέρδισε στα χαρτιά την πρώτη θέση από την ομάδα παίδων του ΑΟΔΑ και ότι “Χαιρόμαστε που την άποψη του συγκεκριμένου προπονητή (σ.σ. για ρατσιστική και αντιπαιδαγωγική πρακτική) δεν την ασπάζεται ο πρόεδρος και το Δ.Σ της Ιωνίας 2000, αφού με προσωπική του παρέμβαση στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι όποιες δηλώσεις του κ. Πασβάντη δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τις θέσεις της διοίκησης τονίζοντας ότι ο Α.Ο.Δ.Α είναι ένα σωματείο με το οποίο διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις αναγνωρίζοντας ότι είχαμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε ένσταση για το συγκεκριμένο θέμα”. Και αφού προσθέτει ότι στα περίπου 70 παιδιά των Ακαδημιών του ΑΟΔΑ υπάρχουν 20 παιδιά μεταναστών και ορισμένα δε από αυτά βοηθούνται από το σωματείο μας ποικιλοτρόπως κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καταλήγουν: “Εμείς λοιπόν δηλώνουμε ότι οι όποιες προσπάθειες συκοφάντησης και σύνδεσης της ομάδας μας με τέτοιες νοοτροπίες, από μεμονωμένα άτομα, μάλλον γίνονται εκ του πονηρού για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς και δεν μας αγγίζουν ούτε μας αφορούν.
Αντιθέτως πιστεύουμε ιδιαίτερα στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο τέτοια θέματα και θέσεις λόγο της σοβαρότητας τους δεν θα πρέπει να γίνονται αφορμή για έμμεση η άμεση εκμετάλλευση από μεμονωμένα άτομα με τις δηλώσεις τους στα Μ.Μ.Ε, αλλά θα πρέπει να διαχειρίζονται μέσω της επίσημης αρχής της Ε.Π.Σ. Χανίων η όποια είναι και η μόνη αρμόδια για το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο «ΑΟΔΑ» θα ήθελε να ενημερώσει όσους δεν το γνωρίζουν, ότι επειδή προέρχεται από μια περιοχή με έντονο το προσφυγικό στοιχείο, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς τέτοιου περιεχομένου από κανένα.
Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους ,το σωματείο μας επί του παρόντος θεωρεί το όλο θέμα λήξαν και ρητά επιφυλάσσετε για κάθε μελλοντική συνέχιση του προς κάθε κατεύθυνση”.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
7η αγωνιστική
-ΑΕ Κυδωνίας – Ικαρος Μ. 2-2 (15′ Μπασιαδάκης, 85′ Καλαμπακάκης – 40′, 55′ Βρεττός)
ΑΕ Κυδωνίας: Τσακωνάκης, Μαρκουλάκης, Δημητρογιαννάκης, Παπαδογιαννάκης, Ντουντουλάκης, Μπασιαδάκης, Κατσουλάκης (79′ Βασιλείου), Μπουρμπάκης (60′ Ευαγγέλου), Καλαμπαλίκης, Καλαμπακάκης, Παρασκευούδης Χ. (71′ Τσαγκαράκης)
Ικαρος Μ.: Τραχαλάκης, Καράκης, Μιχάκης, Ροδοκανάκης, Δασκαλάκης, Κοπάσης, Μητριτσάκης, Καρατζάς, Βρεττός, Τζεγιαννάκης (31′ Λιονάκης), Αθανασίου
-Τιτάν – Αλμυρός 3-4 (10′ Νομικός, 89′, 91′ Παπασταματάκης – 25′ Γουνάκης, 48′ Τραϊτοράκης Μ., 54′, 80′ Πετράκης Μ.)
Τιτάν: Μίκλοβαντ, Τζομπανάκης, Κουλουμπής (46′ Καραγιαννάκης), Ιερωνυμάκης, Περράκης, Παντελάκης (60′ Ορφανουδάκης Β.), Βουράκης (65′ Μαραγκουδάκης), Σπαθαράκης, Νομικός, Λεδάκης, Παπασταματάκης
Αλμυρός: Μαυρούλης Ν., Τσαπάκης, Κοκολάκης Π., Λυκάκης, Μπερικάκης, Γουνάκης, Τραϊτοράκης Μ. (65′ Σταυρουλάκης), Πετράκης Μ., Μαλινδρετάκης (75′ Μαυρούλης Κ.), Κουγεντάκης, Μαρινάκης
-Αρης Σ. – Κεραμειά 2-3 (6′ Ζερβουδάκης, 55′ Πολάκης – 4′, 9′ Μανωλακάκης Γ., 30′ Λιονάκης)
Αρης Σ.: Κοκκαλάς, Κεμπάτσι, Χατζησαρρής, Κοσμαδάκης, Σκαλέρης, Βροντάκης Α. (85′ Μαγγέλας), Τσίτας (70′ Γαλανάκης), Ζερβουδάκης, Στεφανίδης (46? Καραγιαννίδης), Αράπη, Πολάκης
Κεραμειά: Ποθητός, Παλαθούρας Π., Κρανιδιώτης, Μανωλακάκης Κ. (60′ λ.τρ. Βατσάκης), Θεοδωρογλάκης, Ζυμβραγουδάκης, Μητριτσάκης (70′ Ποντικάκης), Μπουρμπάκης Ι., Μανωλακάκης Γ., Μπουρμπάκης Γ. (75′ λ.τρ. Χαρισάϊ), Λιονάκης
-Κρ. Αστέρας – Ποσειδών 0-1 (91′ Κουκλάκης)
Κρ. Αστέρας: Πάτας, Περβολαράκης, Κατάκης, Καβουκίδης, Καζίδης, Πλατώνης, Σιντάρσκι (60′ Κουρινάκης), Μαρινάκης (75′ Κεκεράκης), Τσοντάκης, Ψαράκης, Μιχαλέφσκι (46′ Καραμιχάλης)
Ποσειδών: Μανταδάκης, Φούρλας (46′ Μανουσέλης), Φαραζής, Σωμάκης, Δρετάκης, Χατζηδάκης, Νταγκουνάκης, Τζόγκας (39′ Συτζίμης), Μπακογιάννης (50′ Κουρκουμελάκης), Κουκλάκης, Ράμφος
-Παγχανιακός – Γρανίτης 0-3 (8′, 75′ Κουντουράκης, 65′ πεν. Νικολιουδάκης)
Παγχανιακός: Κοκολάκης, Παπαδημητράκης, Μπαρδάτσος, Σαγαράκης, Χρυσός, Φαντάκης, Αντωναράς (70′ Τσαπατάκης), Μαυριγιαννάκης, Αβραμάκης, Γιούλας, Βασιλείου (25′ λ.τρ. Τζατζιμάκης)
Γρανίτης: Χειλαδάκης, Δοξάκης, Μαυρεδάκης Ν., Αμπραμισβίλι, Σγουράκης, Νικολιουδάκης, Λόγκο (80′ Χαζιράκης), Μαυρεδάκης Δ. (85′ Κυριακάκης), Τερεζάκης, Μπεριάδης (73′ Τσαγκαράκης), Κουντουράκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα