Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Διπλό το κέρδος χθες για τον Πλατανιά με την λευκή ισοπαλία στο Πέραμα απέναντι στον Αίαντα. Αφενός γιατί παρέμεινε πάνω από την διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού και αφετέρου επειδή πλέον υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία με τον σύλλογο της Σαλαμίνας τον οποίο θυμίζουμε είχε νικήσει 1-0 στα Περιβόλια με γκολ τού Πάγκαλου.
Με το χθεσινό παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν μία πολύ αμφίρροπη τετράδα αγώνων και παρότι θα μπορούσαν να έχουν αποσπάσει τουλάχιστον ένα ακόμα βαθμό -σύμφωνα με την εμφάνιση τους απέναντι στον Βύζαντα- τώρα υπάρχει πολύ πιο στρωτό πρόγραμμα ειδικά εντός έδρας. Εχοντας αντιμετωπίσει στα Περιβόλια τις 6 από τις 7 πρώτες ομάδες (απομένει μονάχα η Χερσόνησος) θα πρέπει να διεκδικήσουν το απόλυτο με ισάριθμες νίκες στα 6 παιχνίδια που του απομένουν ως γηπεδούχοι ή να καλύψουν τυχόν απώλειες εκτός όπου βέβαια τους περιμένει δύσκολο έργο. Καθοριστικοί εδώ θα είναι οι αγώνες με Ρουφ και Κόρινθο. Η τελευταία που ηττήθηκε χθες από την αθηναϊκή ομάδα μπέρδεψε την κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας και έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες αφού και τα οικονομικά της δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Επίσης οι νίκες ΠΟΑ και Σαρωνικού δεν ήταν ευνοϊκές για τους χανιώτες αφού εκτός του Χαϊδαρίου -που θα υποδεχθεί ο Πλατανιάς σε 10 μέρες- όλοι οι υπόλοιποι ελπίζουν σε παραμονή.
Η χανιώτικη ομάδα κατέθεσε τον καλύτερό εαυτό της στον αγωνιστικό χώρο κι αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι στις ευκαιρίες που κυρίως στο β’ ημίχρονο δημιούργησαν, θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ακόμα και τη νίκη, γεγονός που θα τους διευκόλυνε περισσότερο το έργο ενόψει της συνέχειας. Πάντως το παιχνίδι δικαίωσε τα προγνωστικά με τις δύο ομάδες να προφυλάσσουν κυρίως τα νώτα τους και να παίζουν συντηρητικά, απειλώντας σε λίγες σχετικά περιπτώσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε για τον Αίαντα όταν στο 5ο λεπτό η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Λιούρδη από την εκτέλεση φάουλ του Κένεντι κι αφού προηγουμένως είχε κοντράρει στο κεφάλι του Παληγεώργου. Στο 11′ ο Ζουτάουτας σταμάτησε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Κοκλιώτη και ακολούθησε ένα νεκρό διάστημα όπου οι αντίπαλοι δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο στον αγωνιστικό χώρο. Μόνη επιθετική έκλαμψη για τον Πλατανιά ήταν αυτή που σημειώθηκε στο 38′ με τον Πάγκαλο να σουτάρει από πλάγια αριστερά και πολύ κοντά στην εστία του Αίαντα, όμως ο Βουτσινάς του αρνήθηκε δύο φορές τη χαρά του γκολ.
  Στην επανάληψη, οι Χανιώτες έδειχναν καλύτεροι, αλλά η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 64′ για τον Αίαντα, με την κεφαλιά του Κοκλιώτη να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Λιούρδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Πάγκαλος σούταρε άστοχα από πλάγια θέση εκτός περιοχής, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καρακίτσου στο 78′, ενώ μεσολάβησε και μια άστοχη κεφαλιά του Καρακίτσου στο 76′. Ο Μιρτσέτα απείλησε την εστία του Αίαντα στο 79′ με μακρινό σουτ και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 88′, με τον Σέρβο και πάλι να σουτάρει έπειτα από πάσα του Πάγκαλου, αλλά να μην καταφέρνει να στοχεύσει τα δίχτυα.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Παναγιωτόπουλου από την Αιτωλοακαρνανία. Ο Λιούρδης που είδε κίτρινη για καθυστέρηση συμπλήρωσε 4 και έτσι δεν θα αγωνισθεί στον αγώνα με το Χαϊδάρι όπου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Γκολέμης. Ενας άλλος νεαποκτηθέντας, ο Παραστατίδης έκατσε στον πάγκο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα λογικά θα καλύψει το χαμένο έδαφος.
* Ευχαριστημένος ο Τσίρκοβιτς
Ευχαριστημένος παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα ο Μίκι Τσίρκοβιτς, που χαρακτήρισε ως θετικό το αποτέλεσμα του αγώνα. Δήλωσε ότι οι ποδοσφαιριστές του έπαιξαν όπως έπρεπε για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλιας, αλλά επέμεινε ότι την ομάδα του περιμένει ένα δύσκολο χρονικό διάστημα, με απαρχή του τον επόμενο αγώνα απέναντι στο Χαϊδάρι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν οι παίκτες του.
Οι υπόλοιποι αγώνες της 21ης αγωνιστικής:
Στους υπόλοιπους αγώνες ξεχώρισε η γκέλα του Βύζαντα (1-1 με τον Ασπρόπυργο) που έφερε την Παναχαϊκή να τον πιάνει στην κορυφή
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
-Παναχαϊκή-Χερσόνησος 2-0 (24′ Kυβελίδης, 54′ Κοζανίδης)
-Ατσαλένιος-Αγ. Παρασκευή 3-0 (39′, 75′ Ρηγάκης, 42′ Συσκάκης)
-Κόρινθος-ΠΑΟ Ρουφ 0-2
(49′ Βιδάλης, 88′ Mαραγκουδάκης)
-Βύζας Μεγ.-Ασπρόπυργος 1-1 (47′ Σεμερτζίδης – 75′ Μπραντάν)
-Χαϊδάρι-Κεραυνός Κερ. 0-1 (13′ Ρήγας)
-Σαρωνικός-Ζάκυνθος 3-2 (32′ Ντε Μπαρτόλο, 67′ Ζιώγας, 80′ Ντούκα – 35′, 60′ Μοσκάλ)
-Καλλιθέα-Παναργειακός (θα παίξουν την Κυριακή αφού χθες οι γηπεδούχοι έπαιξαν αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκαν με 0-2)
Ρεπό: Παναιγιάλειος
Οι αγώνες της Γ’ κατηγορίας:
-Τάλως – ΙΝ.ΚΑ. 1-6
Στην 2η θέση αναρριχήθηκε το νεοσύστατο σωματείο των φιλοξενουμένων, ισόβαθμο με τον Ιδομενέα 2000, μετά τη νίκη του χθες στον Πλατανιά. Το ΙΝΚΑ προηγήθηκε 0-4 στο α’ ημίχρονο με γκολ των: Τραχαλάκη στο 2′, Γερακάκη στο 5′, Καμπουράκη στο 13′ και Καραμανώλη στο 40′. Λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους μείωσε ο Κ. Κουτρούλης όμως ο Καμπουράκης βρήκε στη συνέχεια δύο ακόμα φορές δίχτυα (60′, 75′) πετυχαίνοντας
-ΔΕΗ 2004 – Πέργαμος 0-3 α.α.
Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να μαζέψουν 9 παίκτες χθες στα Νεροκούρου και έτσι η ομάδα των Βρυσσών πήρε χωρίς κόπο τους 3 βαθμούς. Η ΔΕΗ 2004 είχε βέβαια 10 παίκτες αλλά τα δελτία σε δύο από αυτούς είχαν πρόβλημα και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Εδώ να προσθέσουμε ότι πρόσφατα η ΕΠΣΧ αποφάσισε οι διαιτητές να προχωρούν από μόνοι τους σε έλεγχο των δελτίων για να αποφεύγονται παρατράγουδα με πλαστοπροσωπείες κλπ τα οποία ειδικά στην Γ’ κατηγορία είναι συνηθισμένα.
Η βαθμολογία (11 αγώνες):
1. Διαγόρας 28 33-14
2. Ιδομενέας 2008 23 37-10
3. ΙΝΚΑ 23 33-14
4. Αρης Βουκ. 19 25-16
5. Σφακιά* 14 23-19
6. Διγενής 10 20-23
7. ΔΕΗ 2004* 7 12-22
8. Τάλως -1 16-51
9. Πέργαμος* -3 7-37
ΔΕΚΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΟΔΑ
ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ
Η ΕΠΣΧ έκανε δεκτή την ένσταση του ΑΟΔΑ και κατοχύρωσε υπέρ του με 0-3 τον αγώνα με την Ιωνία 2000 για το πρωτάθλημα παίδων. Οπως υπενθυμίζεται από την ΕΠΣΧ και σε όλα τα παιδικά πρωταθλήματα ισχύει το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ όπως εγκρίθηκε από την Γ.Σ. της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα στο άρθρο 19 (ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες) και στην παρ. δ) που αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα διευκρινίζεται ότι κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει στο φύλλο αγώνος μέχρι 3 αλλοδαπούς από τους οποίους μπορούν να αγωνίζονται όμως οι δύο δηλαδή ο τρίτος μπορεί να περάσει μονάχα ως αλλαγή στην θέση του ενός από τους άλλους δύο. Το ίδιο ισχύει και για τους κοινοτικούς (μέχρι 3 αλλά να παίζουν οι 2 στην αρχική 11άδα) με την διαφορά ότι η έλλειψη αλλοδαπών μπορεί να συμληρωθεί από κοινοτικούς ενώ δεν ισχύει το αντίστροφο. Δηλαδή μία ομάδα που δεν έχει αλλοδαπούς μπορεί να ξεκινήσει με μέχρι 4 κοινοτικούς και να έχει άλλους δύο στον πάγκο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 2 αλλοδαπούς (συν ένα στον πάγκο) ακόμα και αν δεν έχει κοινοτικούς.
Μετά από την εκδίκαση της ένστασης η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής στον 1ο όμιλο των παίδων: (σε 7 αγώνες): Ακρίτας 19 29-3, Ιωνία 2000 18 27-5, ΑΟΔΑ 17 28-5, Δόξα 13 19-9, Κισαμικός 10 14-15, Πανακρωτηριακός 7 7-14, Θύελλα Κ. 7 6-16, Ασπίδα 6 2-34, Ιδομενέας 3 5-21, Ηρακλής Ν. 1 3-18
Εξάλλου μάθαμε ότι ο ΑΟΔΑ κέρδισε την ένσταση στο πρόσφατο παιχνίδι των προτζούνιορ με τον Κρ. Αστέρα το οποίο όμως έτσι και αλλιώς είχε κερδίσει με 4-1 ! Από την ομάδα του Δαράτσου σημείωσαν ότι υποστήριξαν την ένσταση για να σταματήσει το φαινόμενο να χρησιμοποιούν κάποιες ομάδες παιδιά τα δελτία των οποίων ανήκουν σε άλλους συλλογους. Οσο για την ένσταση στους παίδες και τα όσα υποστήριξε ο προπονητής της Ιωνίας 2000 απαντούν ότι και στο περυσινό πρωτάθλημα ο ΑΟΔΑ τερμάτισε πρώτος στους αγωνιστικούς χώρους με 41 βαθμούς αλλά η Ιωνία 2000 κερδίζοντας ένσταση βρέθηκε από δεύτερη τελικά πρώτη στους 42.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ Α’
Ομιλος Τίτλου
7η αγωνιστική
-Ασπίδα – Ιδομενέας 0-1 (60′ Ευφραιμίδης)
Ασπίδα: Ανδρουλάκης, Κυρμιτζής, Γεραμάνης, Κουράτορας (65′ Αλαφούζος), Σκαράκης, Πάγκαλος, Σύρμος, Δημητριάδης (75′ Βαλούρδος), Μαραθιανός Γ. (55′ Κυδώνας), Γκάτσος, Λιοδάκης Π.
Ιδομενέας: Λεκίδης, Δασκαλάκης, Περράκης, Μαργαρώνης, Ντούπης, Ευφραιμίδης, Μαυρεδάκης, Λούλος (70′ Μαρακάκης), Θεοδωράκης (88′ Μπιτσάκης), Καστρινάκης, Μουριζάκης (85′ Βούρβαχης)
-Κισαμικός – Κορωνίδα 2-1 (15′ Βολάνης, 20′ Αποστολάκης – 55′ Πατσαρίκας)
Κισαμικός: Παπαδάκης, Μαναρώλης, Φραγκιουδάκης Μ., Κουρινάκης, Βαρουχάκης, Φραγκιουδάκης Κ. (35′ λ.τρ. Νικηφοράκης), Μαραγκουδάκης Μ., Βολάνης (80′ Μητρόπουλος), Στρατουδάκης, Ρουστέμι, Αποστολάκης (58? Κλωθάκης)
Κορωνίδα: Σμπυράκης, Τρούλος (80′ Καραχάλιος), Ντούκα (70′ Φουρτινάκης), Μπικουβάρης, Μπάρδης, Πατεράκης, Βρυωνάκης (60′ Τζαγκαράκης), Σφυρής, Αλουσάϊ, Τζανουκάκης Γ., Πατσαρίκας
-Πανακρωτηριακός – Δόξα 5-3 (15′, 40′, 50′ Φραντζολάκης, 22′ Λιονάκης, 60′ Κοτζαμάνογλου – 65′ Σγουρομάλλης, 85′ Ποντικάκης Ι., 87′ Μοσχόπουλος)
Πανακρωτηριακός: Κοτρωνάκης, Σεληνιωτάκης, Σκανδαλάκης, Σοφιανόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσενακάλ, Φλεμετάκης (68′ Γληγόρης), Κοτζαμάνογλου, Φραντζολάκης (65? Κουκουβιτάκης), Λιονάκης (55′ Τερεζάκης), Βασιλείου
Δόξα: Σκουμπάκης, Γαλάνης Μ., Σγουρομάλλης, Χατζηδάκης Ν. (46′ Ποντικάκης Ν.), Μαυρεδάκης (60′ Καπριδάκης), Μαμινάκης, Θεμελής, Μουντάκης (46′ Μοσχόπουλος), Ξηρουχάκης, Δομοτσίδης, Ποντικάκης Ι.
-Θύελλα Καλ. – Ηρακλής Ν. 0-3 (35′ Σταθάκης, 44′, 85′ Κλωτσοτήρας)
Θύελλα Καλ.: Σγουρομάλλης Γ., Λιανιδάκης, Στραταριδάκης (70′ Κορναράκης), Σγουρομάλλης Χ. (80′ Βερυκάκης), Σγουρομάλλης Ι., Τσουρής, Σπαθαράκης (65′ Κουράκης), Μποϊνι, Γεωργακάκης, Ουρούκου, Καρτσωνάκης
Ηρακλής Ν.: Παπουτσάς, Καλυκάκης, Κολοκυθάς, Ποποδάκης Ι., Ντουντουνάκης, Σταθάκης (75′ Ροκάκης), Τσουρουνάκης, Κλωτσοτήρας, Ποποδάκης Γ. (70′ Μανελάρι), Καρατζάς (65′ Αμαξόπουλος), Τοντινίδης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα