Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΒΟΛΕΪ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

“Δύο στα τρία” ήταν τα θετικά αποτελέσματα για τα χανιώτικα σχολεία στους χθεσινούς ημιτελικούς αγώνες Λυκείων Κρήτης που έγιναν στο νομό μας, αφού στους τελικούς του βόλεϊ προκρίθηκαν τόσο τα κορίτσια του 4ου Γ.Λ. (για 4η συνεχόμενη φορά), όσο και τ? αγόρια του 3ου Γ.Λ. (3η συνεχόμενη παρουσία), κερδίζοντας -στο κλειστό του Εθνικού Σταδίου- σχολεία του Ηρακλείου.
Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο, το ΕΤΑΔ Ηρακλείου στάθηκε ξανά… εμπόδιο στην προσπάθεια της πρωταθλήτριας ομάδας Χανίων (φέτος ήταν το Γ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου) να βρεθεί σε τελικό. Αναλυτικότερα οι αγώνες.
ΒΟΛΕΪ
Κορίτσια
4ο Γ.Λ. Χανίων – ΕΤΑΔ Πόμπιας 2-0
Αν και δεν άρχισαν καλά τον αγώνα (βρέθηκαν να χάνουν 6-10) στη συνέχεια οι γηπεδούχες βελτιώθηκαν, ισοφάρισαν 12-12 και παρ? ότι μέχρι το 21-20 ο αγώνας ήταν ντέρμπι, τελικά κέρδισαν το 1ο σετ. Κάτι ανάλογο έγινε και στους πρώτους πόντους του επόμενου, όμως μετά το 0-4, τα κορίτσια του 4ου ανέβασαν και πάλι… στροφές και επικράτησαν πολύ εύκολα.
Διαιτητές: Σπανός, Νικητάκης
Σετ: 25-20 (35?), 25-15 (19?)
4ο Γ.Λ. Χανίων (Μ. Καλφάκη): Κ. Κορακοβούνη, Ι. Βλαχάκη, Δόβρου, Κ. Σφυρή, Όλγα Κορακοβούνη, Βουγιουκαλάκη (αρχ. εξάδα) Λαμπρινουδάκη, Μουστάκα, Πάτα, Μεσσαριτάκη, Μ. Παντελίδη, Χρυσ. Παντελίδη (λίμπερο).
Αγόρια
3ο Γ.Λ. Χανίων – 3ο Γ.Λ. Ηρακλείου 2-1
Στο 1ο σετ έγινε μεγάλη “μάχη” στην οποία επικράτησαν τα χανιωτάκια, όμως στο 2ο και μετά τα μέσα του, έκαναν συνεχόμενα λάθη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν. Έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ, όπου οι μαθητές του 3ου ΓΛΧ έπαιξαν πολύ καλύτερα, διατηρούσαν από νωρίς το προβάδισμα και τελικά πήραν -εύκολα- αυτοί στη νίκη.
Διαιτητές: Μαντινάκης, Σιμάτος
Σετ: 25-23 (31?), 17-25 (22΄), 15-8 (14?)
3ο Χανίων (Στ. Κουρομιχελάκη): Κολιάμπας, Αλεξιάδης, Βουρλάκης, Γλυνιαδάκης Νταγκουνάκης, Τσουρουνάκης (αρχ. εξάδα) Μυλωνάκης, Κατάκης.
? Στους τελικούς και τα δυο σχολεία της πόλης μας θα παίξουν γηπεδούχα, έχοντας αντιπάλους τα Λύκεια που θα επικρατήσουν στους άλλους ημιτελικούς, ανάμεσα σε σχολεία του Λασιθίου και του Ρεθύμνου, ενώ οι πρωταθλήτριες Κρήτης θα παίξουν -εκτός έδρας- μπαράζ με αντίστοιχες των Αθηνών, για μια θέση στις τελικές φάσεις.
* Πέρυσι, τα κορίτσια του 4ου Γ.Λ. Χανίων κέρδισαν στον τελικό που έγινε στοΡέθυμνο, με 2-0 σετ την ομάδα του 1ου Λυκείου του γειτονικού μας νομού, ενώ στον αντίστοιχο των αγοριών, που φιλοξενήθηκε στη Σητεία, το 3ο Γ.Λ. Χανίων έχασε 1-2 σετ από το τοπικό Λύκειο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Γ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου – ΕΤΑΔ Ηρακλείου 0-3
Ο ημιτελικός έγινε στη Μον. Ελιά, με το Γ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου να έχει καλή απόδοση, όμως τα γκολ (2 ο Καρέλης, 1 ο Δωματάς) τα πέτυχε το ΕΤΑΔ Ηρακλείου, που χωρίς να δείξει φέτος αρετές προηγούμενων χρόνων, έφτασε στη νίκη με 3-0 (ημίχρονο 1-0) και θα παίξει -γηπεδούχο- ξανά στον τελικό.
Διαιτητές: Πολυχρονάκης, Κασσελάκης, Σημαντηράκης.
Γ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Κ. Μουντάκη): Παπουτσάς, Περδικάκης, Πολάκης, Σκαράκης, Χαλεβελάκης, Λ. Καπνισάκης, Θεοδωρογλάκης, Κ. Καπνισάκης, Τζεγιαννάκης, Μαρινάκης, Βαγιωνάκης (αρχ. ενδεκάδα), Βλαστάκης, Σουχλάκης, Μαλακωνάκης, Χαλκιαδάκης, Σγουρομάλλης, Κοντόπουλος.
* Στον αντίστοιχο περυσινό ημιτελικό, που είχε γίνει στο Ηράκλειο, το ΕΤΑΔ Ηρακλείου είχε κερδίσει 4-0 το Γ.Λ. Σούδας.
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου διεξάγεται στα Ιωάννινα η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ Λυκείων, στην οποία από τα Χανιά θα πάρουν μέρος οι Μανώλης Πατσουμαδάκης (2ο Γ.Λ. Χανίων), Μάνος Καλογεράκης (Γ.Λ. Ακρωτηρίου), Εβελίνα Κουτσουπάκη (Γ.Λ. Ακρωτηρίου), Μαρκέλα Πασαριβάκη (Γ.Λ. Ακρωτηρίου), που θ? αγωνιστούν σε απλό και διπλό των κατηγοριών τους. Ακόμη, στο ομαδικό αγοριών μετέχει το Γ.Λ. Ακρωτηρίου, με τους Αντώνη Περάκη, Σεβαστιανό Παπαδογιάννη, Βασίλη Ορνεράκη και Νεκτάριο Ανδρεαδάκη. Συνοδός της αποστολής θα είναι η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Κική Ερηνάκη.
* Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη τετράδα της τελικής πανελλήνιας κατάταξης στο απλό και οι πρωταθλήτριες Ελλάδος στο ομαδικό, σε αγόρια και κορίτσια, αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που θα γίνει στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας, 25-31 Μαρτίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα