Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο: ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΑΠΟ ΧΘΕΣ έχουμε στην Ελλάδα μια άλλη μέρα. Μια ατελείωτη χειρότερη μέρα, μάλλον μια μακριά νύχτα, για τους εργαζόμενους. Κατά μία άποψη. Κατά μία άλλη μια μακριά νύχτα που κάποια στιγμή σε βάθος χρόνου θα φέρει το ξημέρωμα για την ελληνική οικονομία.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ να δεχτούμε την άλλη άποψη ότι θα ?ρθει το ξημέρωμα. Το ζητούμενο, ωστόσο, όπως έγραψα και προχθές είναι άλλο. Το αν θα ζει μέχρι τότε ο γάιδαρος!
ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ βέλτιστον. Για μείωση μισθών έκαναν λόγο κάποια σενάρια, μόνο το πάγωμά τους αποφάσισε ο πρωθυπουργός. Η μείωση στο σχέδιο Γ?. Με την έννοια ότι το πάγωμα ήταν στο Β.
ΓΙΝΑΜΕ Ευρωπαιοι, συνέλληνες! Μέσα σ? ένα βράδυ το πήραμε απόφαση ότι αντί ν? αγοράζουμε τρία καρπούζια απ? το μανάβη θ? αγοράζουμε τρεις φέτες μόνο.
ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ έφυγε νωρίς! Τι έφυγε; Μ? ελαφρά πηδηματάκια την έκανε. Τι νωρίς; Στο παρά ένα ή μάλλον στο συν ένα την κοπάνησε. Μάγκας με τα όλα του.
ΕΝΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ βρε, παιδιά. Βγάλτε το για πάρτη μας το ρημάδι και σώστε μας. Φίλε μου, στην ανάγκη μου και όχι στην χαρά μου.
ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ αστερίσκων εγκρίθηκε, λέει, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αυτό έλειπε: Να εγκριθεί μετά πολλών επαίνων.
ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ και μάλιστα πυκνός, πυκνότατος, απ? τον… καλαμιώνα της Βουλής. Στην πανηγυρική επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρομαι. Μέσα στην όλη μαύρη μαυρίλα, μαύρη σαν κολιακούδα, κάτι είναι κι αυτό.
ΤΙ ΛΕΤΕ, παίζουμε για να ξεχαστούμε και λιγάκι το παιχνίδι της κολοκυθιάς στην… καλλικράτεια παραλλαγή του; Και δεν το παίζουμε; Τιέχουμε να χάσουμε;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ να πάει η έδρα του Δήμου Αποκορώνου, λέμε τώρα, στον Βάμο; Αμ? πού να πάει; Να πάει στις Βρύσες! Και γιατί να πάει στις Βρύσες; Αμ? πού να πάει; Να πάει στις Καλύβες! Και γιατί να πάει στις Καλύβες; Αμ? πού να πάει; Να πάει στην Γεωργιούπολη! Συνεχίστε. Μέχρι και στην Ρέντα μπορεί να πάει η έδρα.
ΧΑΙΡΟΙΣ Ο Κυδωνιας βλαστός, της θείας Κρήτης ιερόν εγκαλώπισμα… Η αρχή απ? το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου του Κυδωνιέως που γιορτάζει σήμερα. Θα ακουστεί σήμερα το πρωί. Εκτός απ? το δεξιό κλίτος του αποκαλυφθέντος πρόσφατα ιστορικού ναού του Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Γαβαλάδων της Πόλης μας, για πρώτη φορά και στον ιδιαίτερα σεβαστό στους ντόπιους βυζαντινό ναό του Αγίου στα Κυριακοσέλια. Πρωτοστάτης του πανηγυριού ο έφορος των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρήτης Μιχάλης Ανδριανάκης. Του χρόνου Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα ?μαι κι εγώ εκεί Μιχάλη!
ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος ήταν έφηβος είδε μια μέρα μια βάρκα που κινδύνευε να ανατραπεί από τα αγριεμένα κύματα. Διέταξε τότε τους συνοδούς του να σπεύσουν σε βοήθεια με μια άλλη βάρκα. Κανένας, ωστόσο δεν τολμούσε να αντιμετωπίσει τη μανία του πελάγους κι έτσι μπήκε ο ίδιος στη βάρκα. Κι όταν οι αυλικοί θέλησαν να του δείξουν τον κίνδυνο που διέτρεχε, ο Αλέξανδρος τους αποκρίθηκε: “Προτιμώ να γίνω συμμέτοχος στον θάνατο αυτών των ανθρώπων, παρά θεατής του”.
“… Οταν μόρφαζες από Οδύνη/ σου ?δωσα να πιείς το Δηλητήριο της Απόγνωσης/ Πριν ξεψυχήσεις δέχτηκα το αίμα σου Λαίμαργα/ και η κραυγή σου/ σκέπασε όλη μου την Αγωνία για Λύτρωση/ Τη σάρκα σου αφιέρωσα στ? άστρα/ την ψυχή σου στη θύμηση/ κι όταν τελείωσα την προσευχή/ είχα ταυτίσει τ? όνειρο με την Αιωνιότητα”.
Το ποίημα “Ταύτιση” του Αρτέμη Αθανασάκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα