Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να βάλουμε ώμο

Οι προχθεσινές αποφάσεις του ο κ. Παπανδρέου όπως τις εξήγγειλε στον Ελληνικό λαό υποχρέωσαν τις Βρυξέλλες και τους δύσκολους εταίρους μας να εγκρίνουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, και να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να προστρέξουν σε βοήθεια μας αν η Ελλάδα απειληθεί από νέο επιθετικό κύκλο της διεθνούς κερδοσκοπίας. «Με τις επιλογές του» γράφει στο «Βήμα» ο κ Καρακούσης «που καθιστούν την ελληνική δημοσιονομική προσπάθεια εξυγίανσης απολύτως εμπροσθοβαρή, αναιρεί κάθε πρόσχημα και επιχείρημα από τις αδηφάγες αγορές, που ήταν έτοιμες να κατασπαράξουν την Ελλάδα, προκειμένου στη συνέχεια να επεκτείνουν την κερδοσκοπική τους δραστηριότητα στις υπόλοιπες ασθενείς περιοχές της ευρωζώνης». Με τις προχθεσινές αποφάσεις του ο κ. Παπανδρέου βεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να μεταβληθεί σε πειραματόζωο στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ούτε να αποδεχθεί καθεστώτα προστασίας από δήθεν εγγυήτριες δυνάμεις. Έδειξε ότι έχει τη δύναμη να αναλάβει η ίδια το κόστος και το βάρος της επιβεβλημένης εξυγίανσης. Τώρα, χρειάζεται και εμείς οι πολίτες να βάλουμε και τον δικό μας ώμο?!

Επιταγές
Ο κ. Σαμαράς, όπως μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου είπε, προσφέρει την «στήριξή» του αλλά όχι «λευκή επιταγή», στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι, οι ευθύνες για την δραματική κατάσταση της οικονομίας οφείλονται στις ενέργειες που έγιναν (ή δεν έγιναν) και στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν? «μετά» τις εκλογές?! Θύμισε Λατίνο εραστή, ο οποίος για να αποκρούσει την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνος για την γέννηση εξώγαμου βρέφους, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν παρών στην γέννα, αποκρύπτοντας ότι παραήταν παρών στη? «σύλληψη». Διότι, αιτία όσων επακολούθησαν μετά τις εκλογές, με τις «αγορές» και την άνοδο των «spread», ήταν τα όσα είχαν προηγηθεί από την κυβέρνηση της παράταξής του. Μετά την Αλογοσκούφεια «δημοσιονομική απογραφή» του 2004 η ΝΔ ανέπτυξε έντονη… δημιουργική λογιστική. Δεν εμφάνιζε πουθενά τα πραγματικά χρέη των νοσοκομείων που ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ έναντι 2,2 δισ. ευρώ που δηλώθηκαν. Έκρυβε τα πραγματικά ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Κρατούσε λογαριασμούς εκτός προϋπολογισμού. Δεν ήλεγξε ποτέ την οικονομική διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανέθεσε στις ΔΕΚΟ να δανείζονται, ώστε τα χρέη να μην εμφανίζονται στον προϋπολογισμό, παρά μόνο στις εγγυήσεις που δεν προσμετρώνται στο δημόσιο χρέος. Έτσι το ύψος του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους «φούσκωναν» χρόνο με τον χρόνο ώσπου να αποκαλυφθούν και να πάρουν διαστάσεις χιονοστιβάδας μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση που τα έσοδα κατέρρευσαν. Έτσι, όπως αποκαλύπτει έκθεση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συνταχθεί από καθηγητές κύρους με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων κ. Γ. Ζανιά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ, για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων που κατατέθηκε στη Βουλή, το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν υψηλότερο κατά 55 δισ. ευρώ από όσο έλεγαν οι υπουργοί της ΝΔ?! Όχι λευκές λοιπόν, αλλά μόνο ακάλυπτες επιταγές μπορεί να επικαλείται ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του.

Σκοτώνουν
τα άλογα
όταν γεράσουν?

Η ΝΔ στην καθυστερημένη προσπάθειά της να «αθωώσει» πολιτικά τον κ. Κ. Καραμανλή , ανακάλυψε τον άλλοτε πανίσχυρο «τσάρο» κ. Αλογοσκούφη στον οποίο ο εκπρόσωπος της κ. Π. Παναγιωτόπουλος οψίμως επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς του κατά την περίοδο της παντοκρατορίας του. «Ο κ. Αλογοσκούφης χειρίστηκε ο ίδιος προσωπικά τα οικονομικά με απόλυτη δύναμη και εξουσία και θεωρώ ότι θα μιλήσει και θα εξηγήσει όσα έγιναν και δεν έγιναν» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος για να έλθει ο «τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ κ. Θ. Καράογλου να επισημάνει ότι ο πρώην υπουργός τιμωρήθηκε πολιτικά και «Έχει κλείσει ο δρόμος της πολιτικής για αυτόν. Οι πολιτικές ευθύνες αποδείχθηκαν. Οι ποινικές είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποδειχτεί». Μαζί τους και τα πιο πολλά από τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται στην κομματική πυραμίδα πλειοδοτούν ότι «ο Αλογοσκούφης φταίει για όλα» και προσπαθούν να μην εμφανίσουν συνυπεύθυνο τον κ. Καραμανλή για να μην ανοίξει νέα συζήτηση για το αν η Ρηγίλλης «αδειάζει», όπως μέχρι σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό. Η νέα ηγεσία της ΝΔ έχει αποφασίσει να ξεγράψει πλήρως την εποχή της υπουργίας του κ. Αλογοσκούφη αν και η έκθεση-«σοκ» της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα δημόσια οικονομικά που κατατέθηκε στη Βουλή και αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απέκρυπτε δημόσιο χρέος 55 δισ. ευρώ, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις ευθύνες του κ. Καραμανλή και των υπουργών του, μεταξύ των οποίων, παρά το ότι δεν ανήκε στην ηγετική ομάδα, και ο κ. Σαμαράς. Όσο για την μοίρα του κ. Αλογοσκούφη? σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν?
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα