Μουσείο Τυπογραφείας

Ινστιτούτο Περιφερειακού Τύπου και Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε προχθές, στους Αγίους Πάντες του Δήμου Φρε, στο λαμπερό και πανέμορφο κτήριο, που παρεχώρησε το ίδρυμα Αγίας Σοφία, όπως διαμορφώθηκε ύστερα από τις κοπιώδεις και οραματικές προσπάθειες του ιδιοκτήτη της εφημερίδας μας κ. Γιάννη Γαρεδάκη, η πρώτη συνεδρία του Ινστιτούτου Περιφερειακού Τύπου. Το ίδρυμα, σαν υποδομή που προστέθηκε στο τόπο, αποτελεί έργο μεγάλης πνοής, πολιτισμού και επαγγελματικής χρησιμότητας για την βελτίωση της ποιότητας των Περιφερειακών ΜΜΕ. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα κέντρο προβολής του Νομού μας, την σπουδαιότητα του οποίου τόνισαν προσωπικότητες της δημοσιογραφίας και φορείς του τόπου μας. Ιδιαίτερη μνεία στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Γαρεδάκης έκανε στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Χανίων, μέχρι τους τέσσερεις Δημάρχους του Αποκόρωνα κ.κ. Γιαννούλη, Λιμαντζάκη, Μαρικάκη και Μαρκάκη, οι οποίοι «λόγοις και έργοις» βοήθησαν πρόθυμα. Μαζί τους ο Δήμαρχος Μηθύμνης κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο οποίος εκτός από την προσωπική οικονομική του συμβολή, φίλεψε όλους τους καλεσμένους με εκλεκτά Κισαμίτικο κρασί και λάδι από τις βιοτεχνίες Πνευματικάκη και Ρενιέρη του Δήμου του. Αυτή η συστράτευση των δημάρχων δείχνει ότι ίσως για ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο, τα οποία δύσκολα εξασφαλίζουν επαρκή κρατική επιχορήγηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει με τα συλλογικά της όργανα, να ερευνήσει να βρει και να θεσμοθετήσει τρόπους οικονομικής βοήθειας προκειμένου να μπορούν να προβάλλουν, να κοσμούν και να υπηρετούν με συνέχεια τον τόπο. Αμήν.
ΑΕΣ

Αμοιβαία αισθήματα
«Την εσωστρέφεια που πολλές φορές έπνιξε τη Ν.Δ. στο παρελθόν δεν πρόκειται να την ανεχθώ» ήταν το «τελεσίγραφο» του κ. Σαμαρά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής προς το εσωκομματικό ακροατήριο, για να συνεχίσει με την αιχμή κατά της Ντόρας ότι «Η νέα Ν.Δ. θα γίνει πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων». Βέβαια η κυρία Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να απαντήσει ότι θα επιμείνει στις θέσεις της για την ανασυγκρότηση του κόμματος «γιατί συμβάλλουν στη κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου, ανοιχτού, κεντροδεξιού κόμματος» για να τονίσει με έμφαση: «Είμαστε εδώ για να εκφράζουμε τις απόψεις μας, για ένα κόμμα ικανό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει όλο το στελεχιακό του δυναμικό, να αξιοποιήσει άξιους ανθρώπους. Όχι ακραίους λαϊκιστές, όχι συμβιβασμένους αυλοκόλακες, όχι αμετανόητους εραστές της παραπολιτικής και της ίντριγκας…» Η απάντηση αυτή της κ. Μπακογιάννη, με τις προφανείς και σαφείς αιχμές για τον νέο ηγετικό πυρήνα της Ν.Δ. και τα στελέχη που συγκροτούν την «ομάδα κρούσης» του νέου προέδρου, αλλά και την κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται ότι κινείται το κόμμα, ήταν ουσιαστικά το «εναρκτήριο λάκτισμα» για ένα πόλεμο χαρακωμάτων. Οι πρώτες βολές από την κα Μπακογιάννη κατά των θέσεων του αρχηγού για την τρέχουσα πολιτική ατζέντα, προδιαγράφουν μια ενδιαφέρουσα συνέχεια λόγω των? αμοιβαίων αισθημάτων ?!
ΑΕΣ

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Κύριε πρόεδρε,
Έχουμε να κάνουμε, ως κράτος, με δανειστές ή δυνάστες;
Υπάρχει καμιά διαφορά;
Μάλλον όχι, γιατί, όπως και να πάρεις τις δυο λέξεις, το ίδιο δεν σημαίνουν;
ΕΡΜΟΛΑΟΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.