Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΒΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το 2009 ήταν σίγουρα η “χρυσή χρονιά” του Κρητικού στίβου (αφού η εξαιρετική παρουσία που είχαν τα σωματεία του νησιού μας έφεραν την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στην κορυφή της συνολικής κατάταξης μεταξύ 27 Ε.Α.Σ. – Τ.Ε. του ΣΕΓΑΣ) και το γεγονός αυτό γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στην καθιερωμένη εκδήλωση που φέτος διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο.
Η “οικοδέσποινα” Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κρήτης, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ρεθύμνου πήραν “άριστα”, σε μια εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο “Σπίτι του Πολιτισμού” και τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.
Εκτός από τους αθλητές-αθλήτριες-προπονητές-προπονήτριες που βραβεύθηκαν, παραβρέθηκαν και πολλοί άλλοι φίλοι του κλασικού αθλητισμού, αλλά και πολλοί επίσημοι. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, τιμήθηκαν όσοι κατέκτησαν -το 2009- 1η έως 3η νίκη σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και αυτοί που συμμετείχαν σε διεθνείς διοργανώσεις με εθνικές μας ομάδες. Από τα Χανιά, ο Γ. Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος (3ος στην πανελλήνια κατάταξη σωματείων) είχε συνολικά 28 βραβευόμενους, ο Α.Ο. Κύδων (19ος) ένδεκα, ενώ από τ? άλλα σωματεία του νησιού μας βραβεύθηκαν 15 μέλη της ΕΑΡ (8η), 14 του ΟΦΗ (9ος), επίσης 14 της ΓΕΗ (25η), 7 του Α Ο Λασιθίου (26ος), 8 του ΓΣ Λιβυκός Ιεράπετρας (46ος), 4 του Σητειακού (73ος), 4 του ΟΚΑ Αρκάδι (84ο) και 3 του Παγκρήτιου ΓΣ (129ος).
Aκόμη, για την πολύτιμη προσφορά τους τιμήθηκαν οι δυο σύνδέσμοι (Χανίων-Ρεθύνου και Ηρακλείου) κριτών στίβου, ενώ -μεταξύ άλλων- την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ρεθεμνιώτες βουλευτές Μανώλης Όθωνας και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντινομάρχης Ρεθύμνου Γιάννης Νικολούδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιάννα Μπιρλιράκη-Κεφαλογιάννη και Βαγγέλης Καπετανάκης, οι αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Μανώλης Αναγνωστάκης (που είναι και πρόεδρος του ΔΑΟΡ), Κώστας Αραμπατζόγλου και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δερεδάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κουλούκωνα Μανούσος Κλάδος και οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ, Θανάσης Βογιατζής (πρόεδρος επιτροπής υψηλού αθλητισμού), Θεόδωρος Βόσσος (πρόεδρος επιτροπής ανάπτυξης), Βαγγέλης Μελιγκουνάκης (πρόεδρος ΕΑΡ – μέλος επιτροπής υψηλού αθλητισμού), Σάββας Νικολαϊδής (μέλος ΔΣ).
Στις σύντομες ομιλίες τους, ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε ότι “… ο ΔΑΟΡ προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τις προσπάθειες των ανθρώπων του στίβου, θέλοντας έτσι να δώσει κίνητρα και εμπνεύσεις στη νεολαία”, ενώ ευχήθηκε συνέχεια των επιτυχιών στους αθλητές-τριες και στα Κρητικά σωματεία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Σωτήρης Σουρής, έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς, ενώ ευχαρίστησε τον συνδιοργανωτή ΔΑΟΡ και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.