Μουσείο Τυπογραφείας

Ειδήσεις μιας ημέρας

ΟΨΙΜΟΣ χειμώνας στην Ελλάδα και την Κρήτη. Φανερώνονται περισσότερο τώρα τα εγγενή προβλήματα, και αποκαλύπτεται το αιώνιο αδιόρθωτο ελληνικό κράτος, σε όλο του το μεγαλείο. Με καταστροφές από τις πλημμύρες, με αποκλεισμούς δρόμων στον κορμό της χώρα (και της Εφορίας στα Χανιά) από τους αγρότες, με τον “Καλλικράτη” ετοιμοπόλεμο παντού, με τις κρίσιμες εξετάσεις του υπουργού των Οικονομικών μας στις Βρυξέλλες (για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης), με την Εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά να καίγεται για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες, και κανείς να μη διαμαρτύρεται. Με τις “συνήθεις” κλοπές, ληστείες, ακόμη και δολοφονίες στην ημερήσια διάταξη, με τη “νεοπατριωτική” δεξιόστροφη πολιτική ιδεολογία Σαμαρά που δεν είναι καν πολιτική, με “μπασκετμπολική” ορολογία Παγκάλου που προκαλεί θυμηδία, με τους πολιτικούς μας να εξακολουθούν να μη μας λένε την αλήθεια, με λεηλασίες σπιτιών στην κατεστραμμένη απ? τον σεισμό στη μακρινή Αϊτή…, με…, με…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ δυσάρεστες (αλλιώς δεν ήταν… ειδήσεις!). “Κακές” ειδήσεις μιας και μόνον ημέρας. Υπάρχουν όμως και οι ευχάριστες. Όπως αυτή των μαθητών της Γ6 τάξης του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου που είχαν την έμπνευση -μαζί με τους καθηγητές τους- να καλέσουν ένα τυφλό φοιτητή τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά – μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και εκπροσώπου της χώρας μας στη Δ.Ο. Views-και να “βιώσουν” από κοντά τα προβλήματα ενός ΑμΕΑ στην πόλη του Ηρακλείου (φωτ.).
Τα παιδιά συνειδητοποίησαν “βιωματικά και έμπρακτα” τι σημαίνει να είσαι τυφλός ή ανάπηρος σε μια απόλυτα εχθρική πόλη. Περνώντας από τη θεωρία στη δράση, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους γονείς και ιθύνοντες για το σημαντικό αυτό κοινωνικό πρόβλημα… Γι? αυτό και μόνο λέμε πως υπάρχει ελπίδα σ? αυτόν τον τόπο.
(Στ.Γ.Κ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.