Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΟΑΧ: ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ

Τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό του Κλαδισσού ο Κύδωνας (φωτ.) στην Α1 Εθνική χάντμπολ ανδρών.

Πλέον είναι και η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία στα ομαδικά αθλήματα σάλας αφού ως γνωστών ο ΟΑΧ αποχώρησε πριν λίγες μέρες από την Α1 Εθνική μπάσκετ γυναικών και μάλιστα χθες ο Ομιλος με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Α1 Εθνική ανδρών
Κύδων – ΠΑΟΚ
Ενα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Κύδωνα σήμερα στις 5.30μμ στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού καθώς υποδέχεται τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της Α1 ανδρών χάντμπολ που επαναρχίζει μετά την διακοπή μίας εβδομάδας λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Οι χανιώτες με ένα μονάχα βαθμό θα προσπαθήσουν να υπερβάλλουν εαυτόν σήμερα στον αγώνα που θα διευθύνουν οι Αγγελίδης – Κατσάνος (Κορδοπάτη – Παρδαλάκης).
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής θα παίξουν σήμερα: Πανελλήνιος – Ζαφειράκης Ν. (12.00), Αερωπός – Θερμαϊκός (15.00), Διομήδης Αργ. – ΑΕΚ (18.00), ΓΑΣ Κιλκίς – Δούκας (18.00), Φίλιππος Βερ. – Βριλήσσια (18.00)
ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Α1 Εθνική γυναικών
Δυστυχώς το ταξίδι του ΟΑΧ στην κορυφαία κατηγορία τέλειωσε πολύ πρόωρα και άδοξα λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Για την ιστορία το αυριανό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής: Εσπερίδες – ΟΑ Χανίων 20-0 α.α., Απόλλων Πτολ. – Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιάδα Λ. – Πανιώνιος, ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ – Αθηναϊκός, Απόλλων Καλαμ. – ΔΑΣΑΛ, Αρης Θεσ. – Π. Φάληρο. Ρεπό: Παναθηναϊκός
Παγκρήτια πρωταθλήματα
Σάββατο
Ανδρών
-Φιλαθλητικός – Χερρονάσιος (Λίντο, 17.00), Βαλούρδος – Γιακουμάκης
-Δειλινό – Κύδων (Λίντο, 19.00), Καμπίτσης – Γιαννακουδάκης
-Ηρόδοτος – Ανδρογέας (Αλικαρνασσού, 19.30), Μαλαμας – Κώτσου
-Λιβυκός Κ. – Αναγ. Αρκαλοχωρίου (Ιεράπετρας, 18.00), Φλίγκος – Γαλανόπουλος
-Μεσσαρά – Εργοτέλης (Χερσονήσου, 18.00), Βάζος – Σμυρνάκης
Παίδων Α’
-Ηράκλειο – Ηρόδοτος (Λίντο, 13.00), Μακρής – Σπινάκης
-Εργοτέλης – Αναγ. Αρκαλοχωρίου (Αλικαρνασσού, 15.30), Μακρής – Σπηλιόπουλος
-Κύδων – Δειλινό (Χανίων, 17.00), Λέμης – Καθαράκη
-ΟΦΗ – ΑΓΟΡ (ΒΑΚ, 13.00), Γιαννακουδάκης – Ορφανός
Παίδων Β’
-Ανδρογέας – ΑΟ Ακρωτηρίου (Λίντο, 15.00), Βαλούρδος – Σπινάκης
-Ιεράπετρα – Σητειακός (Ιεράπετρας, 16.00), Φλίγκος – Γαλανόπουλος
-Αγ. Νικόλαος – Χερρονάσιος (Αγ. Νικολάου, 15.00), Μπανασάκης – Μωραϊτάκη
Κορασίδων
-Αρκάδι – Ηράκλειο (Ρεθύμνου, 14.00), Μακρογιάννης – Καρανικόλα
-ΟΑΧ – ΑΟ Κισάμου (Κλαδισού, 12.00), Σταυρουλάκης – Χριστινάκης
Κυριακή
Γυναικών
-Εργοτέλης – Ηρόδοτος (Αλικαρνασσού, 20.00), Μπανασάκης – Βάζος
Ρεπό έχει στην πρεμιέρα ο ΑΟ Κισάμου ενώ Ιεράπετρα – Αρκάδι θα παίξουν στις 14/11
Εφήβων
-Κύδων – Ηράκλειο (Κλαδισού, 14.00), Κώτσου – Λέμης
-ΑΓΟΡ – Ηρόδοτος (Ρεθύμνου, 14.00), Σταυρουλάκης – Καθαράκη
Παμπαίδων
-Κύδων – ΑΓΟΡ (Κλαδισού, 12.00), Μακρογιάννης – Δρακάκη
-Δειλινό 2 – Αναγ. Αρκαλοχωρίου (Λίντο, 16.00), Γαλανόπουλος – Γερμανης
Παγκορασίδων
-ΑΟ Ακρωτηρίου – ΑΟ Κισάμου (Ακρωτηρίου, 12.00), Χριστινάκης – Κοκογιαννάκη
-Αρκάδι – ΟΑΧ (Ρεθύμνου, 12.00), Καθαράκη
* Χθες έγινε η κλήρωση σε 4 ακόμα παγκρήτια πρωταθλήματα. Η 1η αγωνιστική: Νέοι Ανδρες: δεν υπάρχει χανιώτικη συμμετοχή! Νεάνιδες: Εργοτέλης – ΟΑΧ, Ηράκλειο – Αρκάδι. Παμπαίδες Β’ (1ος από 3 ομίλους): Γιούχτας – Φιλαθλητικός, ΑΓΟΡ – Κύδων, ρεπό: ΑΟ Ακρωτηρίου. Παγκορασίδες Β’ (1ος από 2 ομίλους): ΟΑΧ – ΑΟ Ακρωτηρίου, Αρκάδι – ΑΟ Κισάμου. Ολη η κλήρωση σε επόμενο φύλλο μας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. Ο.Α.Χ.
Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΟΑΧ αναφέρεται στην αποχώρηση της γυναικείας ομάδας του ομίλου από την Α1 εθνική μπάσκετ και όπως επισημαίνει η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας της τοπικής κοινωνίας και των φορέων στις συνεχείς εκκλήσεις και προσπάθειες του τμήματος. Η ανακοίνωση:
   “Μια χρυσή σελίδα του Χανιώτικου αλλά και του κρητικού γυναικείου μπάσκετ  στην μεγάλη κατηγορία, έκλεισε με άδοξο τρόπο. Η πορεία της γυναικείας ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία που κατέκτησε με τόσο κόπο, αγωνία και προσπάθεια, έλαβε τέλος με την αποχώρησή της. Ένα  τέλος που δεν αξίζει και δεν αρμόζει στο ιστορικό σωματείο. Όταν τον περασμένο Μάϊο πανηγυρίζαμε την άνοδο, δεν φανταστήκαμε ποτέ αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη.
   Λυπούμαστε ειλικρινά για αυτή την ατυχή κατάληξη, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να την αποτρέψουμε. Υποσχόμαστε στις αθλήτριες της ομάδας μας και ειδικά στις Ελληνίδες, που η αποχώρηση, τους στερεί για φέτος το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ΕΟΚ,  για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα με ομάδες της επιλογής τους.
   Κυριότερα αίτια της αποχώρησης, η οικονομική κρίση που διανύουμε, η οποία έπληξε κατά κύριο λόγο τον επιχειρηματικό κόσμο, η απροθυμία της τοπικής κοινωνίας και φορέων να στηρίξει την αξιόλογη αυτή προσπάθεια,  αλλά  και η αθέτηση συμφωνιών που είχαμε συνάψει με επιχειρήσεις της πόλης των Χανίων.
Πως οδηγηθήκαμε από το ζενίθ στο ναδίρ:
   Από τον περασμένο Μάιο, πριν κοπάσουν ακόμη οι πανηγυρισμοί ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία, κινηθήκαμε άμεσα. Οι επιτυχημένοι παράγοντες της ομάδας μας, που αποτελούσαν την Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ, ανέλαβαν και πάλι την ευθύνη της ομάδας.
   Δημιουργήσαμε τμήμα δημοσίων σχέσεων και με το σύνθημα «μια πόλη μια ομάδα», ξεκινήσαμε την ενημέρωση των Χανιωτών για ανεύρεση χορηγών, ενώ ταυτόχρονα  το προπονητικό επιτελείο με την βοήθεια και στήριξη ανθρώπων με γνώσεις και εμπειρίες στο χώρο, ξεκίνησαν το χτίσιμο της ομάδας με αθλήτριες  που θα μπορούσαν να προσφέρουν, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στην νέα κατηγορία, σημειώνοντας μια αξιόλογη πορεία, με στόχο πάντα την παραμονή μας σε αυτή.
   Δημιουργήσαμε 80 φακέλους χορηγιών για όλα τα βαλάντια και απευθυνθήκαμε σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις των Χανίων, τράπεζες, τοπικούς φορείς  και σε μεγάλες επιχειρήσεις των Αθηνών.
    Ήρθαμε σε συμφωνία με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για την μετάδοση των εντός έδρας αγώνων και εξασφαλίσαμε διαφημιστικό χρόνο που θα παραχωρούσαμε στους χορηγούς για διαφήμιση των επιχειρήσεων τους.  
   Προχωρήσαμε στην δημιουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών spots  για  οικονομική στήριξη της ομάδας, που επιμελήθηκε ο Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης κ. Μιχάλης Αεράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε ένας μαραθώνιος των παραγόντων  του μπάσκετ με τις αθλήτριες των μικρών τμημάτων για οικονομική ενίσχυση  και διάθεση εισιτηρίων διαρκείας στις επιχειρήσεις και καταστήματα της πόλης των Χανίων.
   Μεγάλη και αξιόλογη η προσφορά όλων των ΜΜΕ των Χανίων για την καθημερινή ενημέρωση και προβολή που είχε η ομάδα, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
   Η ανταπόκριση της χανιώτικης κοινωνίας σε όσα προαναφέραμε, ήταν ελάχιστη  έως ανύπαρκτη. Το ποτήρι βέβαια ξεχείλισε με την αθέτηση συμφωνίας και την αποχώρηση των δύο κύριων χορηγών του τμήματος, δηλώνοντας αδυναμία οικονομικής στήριξης.  
   Δυστυχώς, τοπική κοινωνία και φορείς, δεν έλαβαν τα μηνύματα που με πολλούς και διάφορους τρόπους προσπαθήσαμε να περάσουμε. Δεν αντελήφθησαν ότι η στήριξη των αθλητικών συλλόγων είναι υποχρέωση, είναι κοινωνική ανάγκη και ελάχιστη προσφορά προς την νεολαία, τα παιδιά μας. Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι αθλητικοί σύλλογοι τελούν λειτούργημα και προσφέρουν κοινωνικό έργο ανεκτίμητης αξίας προς την νεολαία και πρέπει όλοι μαζί (τοπική κοινωνία, φορείς και πολιτεία), να αγκαλιάζουν και να στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
   Αλήθεια, αναλογιστήκατε ποτέ τι θα γίνουν οι χιλιάδες νέοι και νέες της τοπικής κοινωνίας των Χανίων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, εάν οι αθλητικοί σύλλογοι περιέλθουν σε οικονομικό μαρασμό και αναστείλουν την λειτουργία τους;”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα