Μουσείο Τυπογραφείας

Συνάντηση Βάμβουκα με την Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων

Τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη των Χανίων κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η Πρόεδρος του Σωματείου Α.με.Α. Ν. Χανίων, Αμαλία Μπασιά – Θεοδωράκη, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Λεωνίδας Περατζάκης, καθώς και μέλη του Σωματείου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου: «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, τέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης των υποδομών για τη μεταφορά και μετακίνηση των Α.με.Α., οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και των θέσεων στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Παράλληλα, μεταξύ των αιτημάτων, που τέθηκαν, περιλαμβάνεται η επαρκής χρηματοδότηση των ειδικών σχολείων, με ειδικά κριτήρια, το μειωμένο τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., καθώς και η ηλεκτρονική προσβασιμότητα σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του εξέφρασε τη στήριξη του στα αιτήματα του Σωματείου και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διευκολύνονται τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενισχυμένων υποδομών δημόσιας φροντίδας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μιχάλης Βλαχάκης, και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Όθωνας Χαραλαμπάκης.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.