Μουσείο Τυπογραφείας

“13η σύνταξη”

Το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και η 13η σύνταξη εχορηγούντο προ μνημονιακών χρόνων ακέραια και μάλιστα χωρίς κρατήσεις. Από τότε που άρχισαν να κουτσουρεύονται και τελικά κόπηκαν, πέρασαν χρόνια, για να ‘ρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια εβδομάδα προ των Ευρωεκλογών με ένα πακέτο μέτρων, ν’ αυξήσει το εισόδημα των συνταξιούχων με μια παροχή, που ονομάστηκε «13η σύνταξη». Καλοδεχούμενη, απ’ τα μη προνομιούχα λαϊκά στρώματα, του “κοσμάκη”, κάθε παροχή, ανεξάρτητα αν δίδεται κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος των τωρινών συντάξεων κι ας γίνονται κρατήσεις. Αρα δεν πρόκειται για ουσιαστική “τρίτη σύνταξη”.
Η ονομασία παραπέμπει σε παραπληροφόρηση. Λέγεται ότι είναι προεκλογικό επίδομα. Το Μ. Μαξίμου “παίζει τα ρέστα του”, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Στο παιχνίδι ποντάρει και ο κ. Τσακαλώτος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 TV, αφού παραδέχθηκε ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ ήταν “μια από τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ”, ανήγγειλε την πρόταση της κυβέρνησης επαναφοράς του και επί προσθέτως αμοιβή στους συνεπείς φορολογούμενους, που με “ζήλο”(!) πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο εμπροθέσμως. Είναι σαν το μπόνους των 1.000 ευρώ με κλήρωση, σε όσους χρησιμοποιούν για τις αγορές τους “πλαστικό χρήμα”. Πόσους ακούσαμε ότι κέρδισαν το χιλιάρικο; Τεχνάσματα και κακοπαιγμένες τηλεοπτικές παραστάσεις. Στο μεταξύ, φαίνεται να υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες, που απειλούν με κυρώσεις.
Φθάνοντας προς την τελική ευθεία των εκλογών, όπου το κλίμα γίνεται πιο θολό, ο κ. πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να κερδίσει ο Μητσοτάκης». Εδειξε να στενοχωριέται, λέγοντας ότι «αν χάσει τις εκλογές (ο Μητσοτάκης) δεν θα τον έχω αντίπαλο τον Οκτώβρη». Δηλαδή προεξοφλεί, ότι με την ήττα της Ν.Δ., θα φύγει! Από κοντά να σιγοντάρει τον αρχηγό του ο κ. Παπαδημούλης: «Η ευχή μου στη Ν.Δ. είναι να κρατήσει αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αυτή είναι μια ακόμα προϋπόθεση, για να οδηγηθούμε σε πρωτιά στις Ευρωεκλογές και νίκη στις εθνικές εκλογές».
Ο κ. Τσίπρας, θεωρούμενος “μετρ των μεταμφιέσεων” και υποδυόμενος ρόλους τέχνης και εμπειρικής επιδεξιότητας, ερμήνευσης στα της ικανοποίησης ανθρωπίνων αναγκών, αφομοιώνει την διδαχή του Ιησού. Είπε στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Λευκάδος: «…η δική μας ιδεολογία κι ας μας λένε κάποιοι κι ας μάς κάνουν κριτική, που δεν κάνουμε σταυρό, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός…». Τι ήταν ο Χριστός; Αγνός ιδεολόγος, όπως ο πραγματικός αριστερός!! Δηλαδή λίγο ως πολύ μοιάζει η πολιτική τους με του Ιησού! Ετσι είναι οι αριστεροί; Πολίτες, που τηρούν το λόγο τους, δεν λένε ψέματα, δεν δολοπλοκούν, δεν ραδιουργούν; Ας παραδεχόντουσαν την αξία του αντιπάλου τους!
Με το μέτρο της “13ης σύνταξης”, καταβάλλεται ποσό που κυμαίνεται από 320-380 ευρώ, ενώ έχει αφαιρεθεί το επιδοματικό ΕΚΑΣ με τον ληστρικό νόμο Κατρούγκαλου, μειώνεται δε ο ΦΠΑ από 24% σε 13% για ορισμένα είδη, η διαφορά του οποίου δεν θα πάει στους καταναλωτές αλλά στους επιχειρηματίες, οι οποίοι διατείνονται ότι την προηγούμενη αύξηση την απορρόφησαν οι ίδιοι.
Ταύτα και μένομεν!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.