Μουσείο Τυπογραφείας

Στη Βουλή τα προβλήματα των ελαιουργών της Κρήτης

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς βάσει δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου αναφορικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιουργοί Κρήτης.
«Η ακαρπία ελαιοδέντρων, όπως και η μη δακοκτονία σε αρκετές περιοχές, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ελαιουργεία της περιοχής», σημειώνει ο κ. Μαριάς και επισημαίνει: «Μεγάλος αριθμός ελαιουργών οφείλει σημαντικά ποσά σε Τράπεζες, σε προμηθευτές (κυρίως ελαιουργικών μηχανημάτων) καθώς και στο ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή φόρων, με αποτέλεσμα να απειλούνται με κατασχέσεις».
Συγχρόνως, ο βουλευτής Ηρακλείου των ´Ανεξάρτητων Ελλήνων´, τονίζει πως «έμποροι ελαιολάδου που χρεοκόπησαν, οφείλουν στους ελαιουργούς υψηλά ποσά, ενώ δεν δανειοδοτούνται πλέον από τις Τράπεζες. Από πέρυσι ήδη λειτουργεί στην Κρήτη μικρότερος αριθμός ελαιουργείων, ενώ υπάρχει ο φόβος να οδηγηθούν σε ´λουκέτο´ ή σε οικονομικό μαρασμό αρκετά από αυτά, αφού η επιβίωση ενός ελαιουργείου απαιτεί την παραγωγή τουλάχιστον 200 τόνων ελαιολάδου».
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, «καθώς και το γεγονός ότι η οικονομία του νησιού εξαρτάται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από την αγροτική παραγωγή γενικότερα και εν όψει του γνωστού προβλήματος της ακαρπίας των ελαιόδεντρων» ο Νότης Μαριάς ζητά «απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.