Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή τα προβλήματα των ελαιουργών της Κρήτης

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς βάσει δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου αναφορικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιουργοί Κρήτης.
«Η ακαρπία ελαιοδέντρων, όπως και η μη δακοκτονία σε αρκετές περιοχές, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ελαιουργεία της περιοχής», σημειώνει ο κ. Μαριάς και επισημαίνει: «Μεγάλος αριθμός ελαιουργών οφείλει σημαντικά ποσά σε Τράπεζες, σε προμηθευτές (κυρίως ελαιουργικών μηχανημάτων) καθώς και στο ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή φόρων, με αποτέλεσμα να απειλούνται με κατασχέσεις».
Συγχρόνως, ο βουλευτής Ηρακλείου των ´Ανεξάρτητων Ελλήνων´, τονίζει πως «έμποροι ελαιολάδου που χρεοκόπησαν, οφείλουν στους ελαιουργούς υψηλά ποσά, ενώ δεν δανειοδοτούνται πλέον από τις Τράπεζες. Από πέρυσι ήδη λειτουργεί στην Κρήτη μικρότερος αριθμός ελαιουργείων, ενώ υπάρχει ο φόβος να οδηγηθούν σε ´λουκέτο´ ή σε οικονομικό μαρασμό αρκετά από αυτά, αφού η επιβίωση ενός ελαιουργείου απαιτεί την παραγωγή τουλάχιστον 200 τόνων ελαιολάδου».
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, «καθώς και το γεγονός ότι η οικονομία του νησιού εξαρτάται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από την αγροτική παραγωγή γενικότερα και εν όψει του γνωστού προβλήματος της ακαρπίας των ελαιόδεντρων» ο Νότης Μαριάς ζητά «απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα