Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στους κύκλους των λογιστών το ασφυκτικό περιθώριο που καθόρισε το Υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι λογιστές και στα Χανιά δεν υποβάλλουν από χθες τις φορολογικές δηλώσεις.
Οπως μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Νομού Χανίων, Κώστας Σταυρουλάκης, «οι λογιστές και στα Χανιά δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανυπόφορη κατάσταση που έχουμε περιέλθει με τις αλλοπρόσαλλες ημερομηνίες που καθορίζει το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς σχεδιασμό και λογική».
Ο κ. Σταυρουλάκης εξηγεί ότι «ο νόμος ορίζει ως έναρξη υποβολής δηλώσεων την 1η Φεβρουαρίου και λήξη τις 30 Ιουνίου (πέντε μήνες) και το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών παραβαίνει τη δική του νομοθεσία» καθώς, «φέτος άνοιξε το σύστημα τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου και απαιτεί έως τις 22 Ιουλίου η πρώτη ομάδα φορολογούμενων (που τελειώνει ο Α.Φ.Μ. τους σε 1 ή 2) να έχει υποβάλει τις δηλώσεις της».
Οι λογιστές, προσθέτει ο ίδιος, ζητούν να καθοριστεί «εύλογο χρονικό διάστημα, το πεντάμηνο που καθορίζει ο νόμος και αντιστοιχεί σε μια αξιοπρεπή και σωστή εργασία. Διότι όταν γίνονται όλα στο πόδι, τα λάθη είναι σχεδόν βέβαια».
Μάλιστα ο κ. Σταυρουλάκης παρατηρεί ότι για τις Α.Ε. «διευρύνεται το περιθώριο υποβολής δηλώσεων, ενώ στα φυσικά πρόσωπα περιορίζεται».

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Εξάλλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών σε ανακοίνωσή της και απευθυνόμενη στα μέλη της, σημειώνει για το ίδιο θέμα:
«Μετά την από 9/7/13 επιστολή μας και τις επαφές που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία, διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί για την αλλαγή ημερομηνιών υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων των Φ.Π. για το Ο.Ε. 2013, λόγω μνημονιακής υποχρέωσης.
Καθώς μέχρι την ώρα αυτή δεν ενημερωθήκαμε για κάποια αλλαγή σας καλούμε για την εφαρμογή της απόφασης της Γ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., δηλαδή για τη Μη Υποβολή (ή την προσωρινή αποθήκευση στη Γ.Γ.Π.Σ.) Φορολογικών Δηλώσεων των πελατών σας από 16/7 μέχρι και τη Δευτέρα 22/7/2013».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα