Μουσείο Τυπογραφείας

Μάχη με τις φλόγες

Ολοήμερη μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες γύρω στις 8.30 το βράδυ κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 11 το πρωί στο φαράγγι του Αγίου Ειρηναίου στην περιοχή ανάμεσα σε Σπίνα και Φλώρια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά αποτέφρωσε 400 στρέματα χορτολιβαδικής και 10 δασικής έκτασης.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς είχε σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και κλιμάκιο εθελοντών.
Οσο, όμως, περνούσε η ώρα, η φωτιά δεν έλεγε να κοπάσει καθώς οι άνεμοι τη βοηθούσαν στο καταστροφικό της έργο. Ετσι, οι ομάδες πυρόσβεσης έδωσαν μια πραγματική μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο επεκτεινόταν στο φαράγγι.
Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος, συγκεκριμένα, δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρεις υδροφόρες Δήμων καθώς και ομάδα εθελοντών της περιοχής.
Σημαντική, επίσης, ήταν η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο εδρεύει στα Χανιά και προχώρησε σε ρίψεις νερού.
Αργά χθες το βράδυ στην περιοχή παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.