Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάχη με τις φλόγες

Ολοήμερη μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες γύρω στις 8.30 το βράδυ κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 11 το πρωί στο φαράγγι του Αγίου Ειρηναίου στην περιοχή ανάμεσα σε Σπίνα και Φλώρια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά αποτέφρωσε 400 στρέματα χορτολιβαδικής και 10 δασικής έκτασης.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς είχε σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και κλιμάκιο εθελοντών.
Οσο, όμως, περνούσε η ώρα, η φωτιά δεν έλεγε να κοπάσει καθώς οι άνεμοι τη βοηθούσαν στο καταστροφικό της έργο. Ετσι, οι ομάδες πυρόσβεσης έδωσαν μια πραγματική μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο επεκτεινόταν στο φαράγγι.
Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος, συγκεκριμένα, δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρεις υδροφόρες Δήμων καθώς και ομάδα εθελοντών της περιοχής.
Σημαντική, επίσης, ήταν η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο εδρεύει στα Χανιά και προχώρησε σε ρίψεις νερού.
Αργά χθες το βράδυ στην περιοχή παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα