Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοπράτηση για Κέντρο Υγείας στα Χανιά

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο δημιουργίας Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου. Αυτό έγινε γνωστό χθες, πρώτη μέρα του έργου κατεδάφισης του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.
Στην έναρξη των εργασιών κατεδάφισης, βρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νίκο Ξυνίδη και Μαν. Κεμεσίδη, τον γενικό γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χθεσινή ημέρα και πρόσθεσε: «”Η αρχή του τέλους´´ ξεκινά με τις εργασίες κατεδάφισης, ενώ έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα και οι πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα».
Ο ίδιος ζήτησε «τη συμβολή όλων στην ομαλή εξέλιξη του έργου και κυρίως την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για το διάσημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες» προσθέτοντας ότι «αποτελούσε πάγιο αίτημά τους, δεδομένου ότι ο χώρος από την ημέρα της μεταφοράς του Νοσοκομείου στο νέο κτήριο στις Μουρνιές είχε εγκαταλειφθεί και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Εξάλλου ένα τέτοιο μεγάλο έργο αξίζει τον κόπο».
Στο σημείο αυτό ο κ. Σκουλάκης ενημέρωσε ότι «σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της αναδόχου εταιρείας, παρά την έκταση και τη δυσκολία του,  ενώ η σύμβαση προέβλεπε το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα».
Ο κ. Σκουλάκης ανέφερε επίσης ότι σε επικοινωνία που είχε  χθες Τετάρτη με τη Διαχειριστική Αρχή, η δημοπράτηση του 2ου υποέργου “Κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου”, προϋπολογισμού 2.589.000,00 €, θα ξεκινήσει εντός του μηνός Ιουλίου.
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Γιάννης Δρακάκης, επεσήμανε ότι παρά τη δυσκολία του έργου, οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν  σε διάστημα δύο μηνών.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων σημειώνεται ότι η πράξη “Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 €, περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο “Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων”, την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 € και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00€.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το κτήριο του Κέντρου Υγείας, καθώς και οι απαραίτητοι χώροι κίνησης και στάθμευσης που το περιβάλλουν, θα κατασκευαστούν στο τμήμα έκτασης 5.848,41 τετραγωνικών μέτρων όπου προβλέπονται χρήσεις υγείας.
Η υπόλοιπη έκταση θα αξιοποιηθεί μελλοντικά για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, καθώς και κοινόχρηστων χώρων και υποδομών, που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
• Στιγμιότυπα από την κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων στον παρακάτω σύνδεσμο: http://youtu.be/8ZDGASuMIBI


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα