Μουσείο Τυπογραφείας

12 χρόνια πρωτοπορίας για την ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης

Δυνατότητες για εργασία στη βιομηχανία του αυτοκινήτου δίνουν οι εμπειρίες που έχουν αποκομίσει οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που συμμετέχουν στην ομάδα TUCer του ιδρύματος.

Στην εκδήλωση – έκθεση για τα 12 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας το απόγευμα του Σαββάτο παρουσιάσθηκε βίντεο με πέντε πρώην μέλη της ομάδας που εργάζονται τώρα σε αυτοκινητοβιομηχανίες στο εξωτερικό, ενώ υπάρχουν άλλα πέντε άτομα που επίσης εργάζονται στον ίδιο χώρο.
Τα οχήματα “Σπύρος Λούης” και “ΤUCeRous” που κινούνται με καύσιμο το υδρογόνο μπόρεσαν να δουν οι εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης που πέρασαν από το χώρο το Σαββατοκύριακο κα να ενημερωθούν από τους φοιτητές για την κατασκευή και τη λειτουργία τους, να μάθουν για τις διακρίσεις και για τις νίκες σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό αλλά και να δουν πως στα εργαστήρια του ιδρύματος φοιτητές, επιστημονικό-διδακτικό προσωπικό και καθηγητές εργάζονται ώστε να κατασκευάσουν πρότυπα οχήματα.
Η ομάδα TUCer (Τechnical University of Crete eco racing) από το 2007 μέχρι και σήμερα σχεδιάζει και κατασκευάζει πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο υδρογόνο. Αποτελείται από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή να είναι αποκλειστικά εθελοντική.
• ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ: Το όχημα “Σπύρος Λούης” είναι ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο με σύστημα διαχείρισης και ανάκτησης ενέργειας. Το πλαίσιο του είναι σωληνωτό από κράματα αλουμινίου και ίνες άνθρακα. Ο κινητήρας τριφασικός (48v-1 kw), η κυψέλη υδρογόνου είναι αερόψυκτη (1 kw) με υπερπυκνωτές (64,8 V-43,5 F).
• TUCeRous: Είναι ένα ερευνητικό ηλεκτροκίνητο πρότυπο που διαθέτει αυτόνομο μηχανισμό πλοήγησης. Το πλαίσιο του είναι σωληνωτό από κράματα αλουμινίου και ίνες άνθρακα. Ο κινητήρας σταθερού ρεύματος (24V-2,3kw), ηλεκτρονικός εξοπλισμός Nvidia Jetson TX2 με αισθητήρα LIDAR, συσκευή εικονοληψίας υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο τιμόνι, φρένα, γκάζι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.