Μουσείο Τυπογραφείας

Προτεραιότητα τα φράγματα Ταυρωνίτη


Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αποτελεί το έργο δημιουργίας των φραγμάτων Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη, Ντεριανού).
Αυτό επισημαίνει προς την Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «λόγω της φύσης και του μεγέθους του, δεν είναι δυνατή η υλοποίησή του από το Περιφερειακό Πρόγραμμα».
Προηγήθηκε σύσκεψη, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της, τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., Ιωάννη Στρογγυλό, τον δρα πολιτικό μηχανικό Παύλο Παυλάκη και τον ειδικό συνεργάτη της Π.Ε. Χανίων,  Κωνσταντίνο Βοζινάκη, διαμόρφωσαν την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που αφορά στα εγγειοβελτιωτικά έργα καθώς και στις σχετικές προτεραιότητες, με στόχο την εξασφάλιση της ύδρευσης και άρδευσης του Νομού Χανίων, σε συνάρτηση με τον πληθυσμό και τις καλλιέργειές του, για τα επόμενα χρόνια».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «προκειμένου να διαμορφωθεί η συνολική διαχείριση του υδατικού δυναμικού και των έργων που πρέπει να δρομολογηθούν για τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, διαβίβασε τα στοιχεία σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και υπέβαλε προτάσεις για συλλογικά εγγειοβελτιωτικά έργα στον Νομό Χανίων, στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με την επισήμανση ότι το έργο ´Φράγματα Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη, Ντεριανού) Σήραγγα διασύνδεσης αυτών και αγωγός προσαγωγής υδροαρδευτικού έργου στον υφιστάμενο κύριο αγωγό Αγιάς – Κολυμπαρίου´ αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Π.Ε. Χανίων, δεδομένου ότι θα συμβάλει άμεσα στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ότι, λόγω της φύσης και του μεγέθους του, δεν είναι δυνατή η υλοποίησή του από το Περιφερειακό Πρόγραμμα». Συνοδευτικά επισυνάφτηκε και Τεχνική Εκθεση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά το είδος του έργου, η σημασία του για την τοπική οικονομία, ο βαθμός ωριμότητάς του από πλευράς μελέτης και η συμβολή του στην Ορθολογική Διαχείριση των Εδαφοϋδατικών πόρων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.