Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ζητούμενο η ουσιαστική στήριξη για συνταξιούχους στα Χανιά

Η ουσιαστική στήριξή τους αποτελεί ζητούμενο και για τους συνταξιούχους στα Χανιά. Κάποιους απ’ αυτούς συναντήσαμε χθες, ζητώντας τους να σχολιάσουν το επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αλλά και τις αντιδράσεις των δανειστών. Aλλοι μιλούν για θετική κίνηση ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για κινήσεις εντυπωσιασμού. Την ίδια στιγμή, σχεδόν όλοι οι συνταξιούχοι που μίλησαν στα «Χ.ν.» χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη στάση των Ευρωπαίων που αντιδρούν στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να χορηγήσει επίδομα στους οικονομικά ασθενέστερους.

 

Κάτι θα βοηθήσει

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι κακό. Για τους πολύ φτωχούς ανθρώπους κάτι θα βοηθήσει. Δεν πιστεύω βέβαια να συνεχιστεί. Ωστόσο ο τρόπος που αντιδρούν οι Ευρωπαίοι σίγουρα δεν μου αρέσει. Αντί να μας βοηθήσουν ζητάνε και τα ρέστα από πάνω», σχολίασε ο κ. Μανώλης.

 

Το θέμα είναι οι νέοι

«Αφού δίνουν λεφτά καλά είναι, αλλά τα παίρνουν πάλι πίσω μέσω της φορολογίας. Το θέμα βέβαια δεν είναι τι γίνεται με τους συνταξιούχους αλλά τι γίνεται με τα νέα παιδιά. Μπορούν να βρουν δουλειά; Αυτό είναι το ζήτημα. Το αν εγώ παίρνω 1000 ή 900 ευρώ και αν μου κόψουν 50 ή 100 ευρώ θα ζήσω. Τα παιδιά είναι το πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Τάκης.

 

 

Κίνηση… σαλταδόρου

«Ο άνθρωπος είναι σαλταδόρος. Αυτό τα λέει όλα. Κοιτάζει να μαζέψει τα αμάζευτα. Ως προς τους Ευρωπαίους καλά κάνουν οι άνθρωποι. Τους χρωστάμε λεφτά και πρέπει να τα πάρουν», υποστήριξε ο κ. Γιάννης.

 

 

Πολύ καλή πρωτοβουλία

 

«Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι πολύ καλή και δεν πρέπει να ρωτάμε τους Ευρωπαίους και τους δανειστές τι πρέπει να κάνουμε με το περίσσευμά μας. Γι’ αυτό και η αντίδραση των Ευρωπαίων μου φάνηκε πολύ άσχημη. Φαίνεται ότι κάτι στο μυαλό τους με την Ελλάδα δεν πάει καλά», επεσήμανε ο κ. Αποστόλης.

 

Κοροϊδία

«Η κίνηση της κυβέρνησης είναι μια κοροϊδία. Δίνει 300 ευρώ χριστουγεννιάτικο δώρο άπαξ τα οποία τα βρήκε από που; Τα έκοψε από κάποιους άλλους για να τα δώσει σε κάποιους άλλους. Να τα έδινε συνεχόμενα το καταλαβαίνω. Αλλά έκοψε το επικουρικό, το ΕΚΑΣ κ.λπ. για να τα δώσει σε κάποιους; Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ευρωπαίων τι να πω. Αυτοί είναι ελεεινοί», δήλωσε ο κ. Δημήτρης.

 

Δεν θα τους αφήσουν να το δώσουν

«Η παροχή του επιδόματος είναι κάτι καλό, κατάλαβαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν για τους πιο αδύναμους, αλλά νομίζω ότι δεν θα τους αφήσουν να το κάνουν. Η αντίδραση των Ευρωπαίων δείχνει ότι δεν είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι», σημείωσε ο κ. Μιχάλης.

 

 

Κακώς αντιδρούν οι Ευρωπαίοι

 

«Είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση για τους χαμηλοσυνταξιούχους αν γίνει τελικά. Από την άλλη νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι όλο αφορμές ψάχνουν και κακώς αντιδρούν. Μας έχουν βάλει στο χέρι και νομίζουν ότι έτσι θα συνεχίσουμε για πάντα. Κάνουν λάθος όμως», τόνισε η κα Αργυρώ.

 

Ψίχουλα

«Βγήκε ο Τσίπρας και δίνει τι; Από τα λεφτά που πήρε από τους κακομοίρηδες; Με τα λεφτά που σου έκλεψε εσένα έρχεται τώρα να δώσει ψίχουλα σε κάποιους για να περάσουν τα Χριστούγεννα;», ανέφερε ο κ. Πολάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα