Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

“Ζητείται άνθρωπος”

Ο τίτλος, σε παροτρύνει να το πάρεις και να το διαβάσεις. Το ξεφύλλισμα σε προκαλεί με τη διάταξη θεμάτων, των επί μέρους κεφαλαίων να τα διαβάσεις. Διαβάζοντάς τα, μπαίνεις σε βαθιά νοήματα, κατανοητά με την τεχνική της γραφής τους αναζητητή.
Είναι διαβαστερό, ο πολυσύνθετος σε γνώσεις αναζητητής, συγγραφέας, φωτογραφίζει το φυτικό και ζωικό βασίλειο της φύσης, με τεχνική γραψίματος παραμυθιών. Διευρυμένα είναι τα θέματα αναφοράς σε πέντε κύκλους Α-Β-Γ-Δ-Ε. Καταμερισμένα τα επί μέρους επιλεγμένα κεφάλαια, γραμμένα με απλό κατανοητό λόγο, φανταστικής διήγησης, με επιστημονική όμως, κατά το δυνατόν τεκμηρίωση των αναφορών.
Στον «Α» κύκλο γίνεται αναζητητής, ψάχνοντας, μελετώντας το βασίλειο της φύσης γης.
Στον «Β» κύκλο, ζητά τον Άνθρωπο – ΑΝΘΡΩΠΟ μέσα από 30 διαταγμένα επί μέρους κεφάλαια, ελκυστικά στο διάβασμα, με βάθος γνώσης, όμως δυσκολεύεται να τον βρει. Στον «Γ» κύκλο, ζητά την πολύ ακριβή ΑΝΘΡΩΠΙΑ, που δεν βρίσκεται εύκολα, την αναζητάς παντού, την έχουν ολίγοι και ας την έχουν ανάγκη πολλοί. Ο άνθρωπος με γνώσεις χωρίς ΑΝΘΡΩΠΙΑ, δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί τις γνώσεις του αποτελεσματικά, γιατί θα αποπροσανατολίζεται στις διαβλέψεις του.
Με γνώσεις και ΑΝΘΡΩΠΙΑ μαζί, όμως, πολλά μπορεί να προσφέρει σε μεγάλες κοινωνικές αξίες. Αυτά διαφαίνονται μέσα από τα ζητούμενα του συγγραφέα. Στον «Δ» κύκλο γίνεται αναφορά για την ενδυνάμωση της πίστης σε μεγάλες αξίες του πνεύματος που θα μας βοηθούν στην πορεία της ζωής μας. Όλα αυτά προαπαιτούν την αναπτέρωση της ΕΛΠΙΔΑΣ, που ο συγγραφέας αναφέρεται στον «Ε» κύκλο. Εάν δεν την έχουμε την Ελπίδα, την αναζητούμε, εάν είναι τραυματισμένη την θεραπεύουμε, την δυναμώνουμε.
Συμπορευόμενοι, αναζητούμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με γνώσεις και ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Εφοδιασμένοι με ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ. Αυτό είναι κυρίαρχο όλων των ζητούντων· μια καλύτερη ανθρώπινη Κοινωνία.

Υ.Γ.: Σε λαοθάλασσες ανθρωποειδών, αναζητούνται ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ικανοί διαχειριστές γνώσεων και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, με δυνάμεις πίστης και ελπίδας, εάν τους εντοπίζουμε, ας τους πλησιάζουμε, θα ωφελούμαστε, οι επιμένοντες αναζητητές, όταν γινόμαστε πολλοί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα