Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Ζητήματα των Χανίων τέθηκαν στη συνάντηση Βολουδάκη – Χατζηδάκη

Ειδικά θέματα του νομού Χανίων έθεσε ο Μανούσος Βολουδάκης στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Χανιώτη βουλευτή, οι δυο άντρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον τομέα της αρμοδιότητάς του μετά από τις μεταρρυθμίσεις που επέφερε με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων (αδειοδοτήσεις, προστατευόμενες περιοχές, δασικά κ.λπ.)».
Όπως σημειώνει ο κ. Βολουδάκης, «ιδιαίτερα σημαντική, ανάμεσα στα άλλα, η επικείμενη νέα ανάρτηση δασικών χαρτών, με την οποία ευελπιστούμε όλοι ότι θα διορθωθεί το χάος που προκλήθηκε από την προηγούμενη, επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ».
Κατόπιν σχετικών συζητήσεων που είχε με δημάρχους του νομού, ο κ. Βολουδάκης έθεσε και τα εξής θέματα στον υπουργό:
• «Αστικές Αναπλάσεις: Εκκρεμούν φάκελοι όπως αυτοί του Ασκύφου και της Σούγιας. Ο Υπουργός εξέφρασε την επί της αρχής θετική του άποψη για αυτού του είδους τα έργα, και με ενημέρωσε ότι πρόθεσή του είναι να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης (τα 32 δις που η Ελλάδα θα λάβει από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας). Εξέφρασα την ανησυχία μου για ενδεχόμενη καθυστέρηση από το γεγονός ότι δεν είναι ακόμη καθορισμένες οι προϋποθέσεις της χρηματοδότησης από το Ταμείο αυτό, αλλά ο Υπουργός είναι βέβαιος ότι ήδη από τον Ιανουάριο του 2021 θα αρχίσουν οι χρηματοδοτήσεις. Σε κάθε περίπτωση με διαβεβαίωσε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ταχύτερη από την κλασσική διαδικασία του ΕΣΠΑ. (Και η αλήθεια είναι ότι ο Κ.Χατζηδάκης γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες).
• Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) Κισσάμου: Μια πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση κατ’ουσίαν αποκλείει τη δημιουργία και χρηματοδότηση του ΣΜΑ αυτού, λόγω νέων περιορισμών που θετει στη χωροθέτηση τέτοιων μονάδων. Το έργο όμως αυτό, απαραίτητο για την Κίσσαμο τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους, έχει ήδη χωροθετηθεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο χώρο της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού. Αυτό υπαγορεύει όχι μόνο η σχετική μελέτη αλλά και ο κοινός νους. Δεν έχει νόημα ούτε είναι εφικτό να βρεθεί τώρα νέος χώρος και να γίνει νέα μελέτη. Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η ΚΥΑ έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία του ΣΜΑ στη θέση που ο Δήμος Κισσάμου έχει προκρίνει. Με διαβεβαίωσε επιπλέον ότι η νέα ΚΥΑ θα εκδοθεί άμεσα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα