Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ζημιές στο λιμάνι της Σούδας από πρόσκρουση πλοίου (φωτ.)

Ζημιές στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας προκλήθηκαν το πρωί της Τρίτης όταν λόγω των ανέμων προσέκρουσε το πλοίο Ro/Ro “Πελαγίτης” με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τσιμέντα.

Το πλοίο, τελικά, έδεσε στην προβλήτα που χρησιμοποιείται για τα κρουαζιερόπλοια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Δημ. Βιριράκης, ανέφερε ότι η ζημιά είναι μεγάλη. «Είναι ένα ατύχημα που συμβαίνει. Δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Δεν είναι μόνο το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που θέλει διαδικασίες ολόκληρες σε ένα δύσκολο λιμάνι όπως είναι η Σούδα. Είναι και ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Αυτή η ράμπα θα βγει εκτός λειτουργίας, μας δημιουργεί θέματα διάφορα στην κίνηση των πλοίων. Θα ξεκινήσουμε από σήμερα τις διαδικασίες, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά». Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αποκατάσταση θα κοστίσει τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε πρώτη φάση.

Η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Αρτεμισία Σκουμπάκη ανέφερε στα “Χ.ν.” ότι από την πρόσκρουση μετακινήθηκαν τμήματα της προβλήτας και έπαθε μεγάλη ζημιά η ράμπα εξυπηρέτησης οχηματαγωγών πλοίων και ότι για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης πρέπει να ελεγχθούν ακριβώς οι ζημιές μέσα και από υποθαλάσσια έρευνα.

Παρέμβαση Διγαλάκη

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ν. Χανίων Ν.Δ., Βασίλης Διγαλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. «Ο κ. Πλακιωτάκης συμφώνησε ότι η αποκατάσταση της ζημιάς στο λιμάνι της Σούδας θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, και ζήτησε να σταλεί άμεσα το αίτημα από το Λιμενικό Ταμείο, μόλις ολοκληρωθεί η υποθαλάσσια αυτοψία»επισημαίνει στην ανακοίνωση.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες