Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζημιές από τους ανέμους

Καταστροφή θερμοκηπίου στη Γραμβούσα – Αποκολλήθηκαν πλάκες στο παλιό λιμάνι

Ζημιές προκάλεσαν οι άνεμοι και η θαλασσοταραχή στην Κίσσαμο αλλά και στο παλιό λιμάνι.
Τέσσερις καταστροφές από ανεμοθύελλα μέσα σε οκτώ χρόνια έχει υποστεί ο παραγωγός Γιάννης Κουρτάκης που διαθέτει θερμοκήπια στη θέση “Βιγλιά” στη Γραμβούσα Κισσάμου!
Τα ξημερώματα της Κυριακής ο κ. Κουρτάκης αντίκρισε το θερμοκήπιο, φυτεμένο με αγγούρια, να έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά αφού οι δυνατοί άνεμοι κυριολεκτικά “ξεκόλλησαν” ένα μεγάλο μέρος της οροφής του!
«Είναι ένα θερμοκήπιο που πριν από 20 ημέρες το είχα φυτέψει, το είχα περιποιηθεί και έπαθα πολύ μεγάλη ζημιά» μας λέει δείχνοντας μας την έκταση, περίπου 2 στρεμμάτων που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
Ο ίδιος ήταν ασφαλισμένος για χρόνια στον ΕΛΓΑ.
«Το 2018 όταν και πάλι είχα πάθει ζημιά και ήμουν ασφαλισμένος στον ΕΛΓΑ μου είπαν δεν δικαιούμαι αποζημίωση καθώς δεν δίνουν για όσους έχουν ξεπεράσει τα 54 χρόνια! Κάτι απαράδεκτο! Είναι ένα θέμα που θα το μεταφέρω στους τοπικούς βουλευτές μήπως πάρουν μια πρωτοβουλία και αλλάξει αυτός ο νόμος», λέει ο κ. Κουρτάκης, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές είτε από ανεμοθύελλες, είτε από ανεμοστρόβιλους το 2013, το 2016 και το 2018.

Στην Ακτή Κουντουριώτη
Εν τω μεταξύ, μικροζημιές στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού και κυρίως στην Ακτή Kουντουριώτη προκάλεσε η έντονη θαλασσοταραχή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, πρωινές ώρες της Κυριακής. Από τον μεγάλο κυματισμό αποκολλήθηκαν πλάκες σε διάφορα σημεία, ενώ για πολλές ώρες η κίνηση στη παραλία του λιμανιού ήταν πολύ δύσκολη.
Από τα ξημερώματα της Κυριακής η κατάσταση του καιρού βελτιώθηκε και μειώθηκε πολύ ο κυματισμός.

 

Δηλώσεις για ζημιές στη Δ.Ε. Μουσούρων
Ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε ότι έγινε αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ για το ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ της 6ης Φεβρουαρίου 2020. Παρακαλούνται οι ζημιωθέντες παραγωγοί της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων (πλην Λάκκων & Σέμπρωνα), οι οποία έχουν υποστεί ζημιά σε διάφορες καλλιέργειες (εσπεριδοειδή ,αβοκάντο, κηπευτικά) ,όπως προσέρχονται στο Δημοτικό Κατάστημα στον Αλικιανό για να υποβάλλουν Δήλωση Ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ στον Ανταποκριτή της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων (τηλ.επικ.2821341039& 2821340017),έως και 20-2-2020,με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2019
2. Αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Α.Φ.Μ

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες