Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Ζανζιβάρη

Η Ζανζιβάρη είναι ημιαυτόνομη περιοχή της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική. Αποτελείται από το Αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό, 25-50 χιλιόμετρα (16-31 μίλια) στα ανοικτά των ακτών της ηπειρωτικής χώρας και συνίσταται από πολυάριθμα μικρά νησιά και δύο μεγάλα: την Ουνγκούτζα  (το κύριο νησί, που αναφέρεται ανεπίσημα ως Ζανζιβάρη) και την Πέμπα . Η πρωτεύουσα είναι η Πόλη της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται στο νησί της Ουνγκούτζα. Το ιστορικό κέντρο της είναι η Στόουν Τάουν , η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πιο διάσημη εκδήλωση της Ζανζιβάρης είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζανζιβάρης. Σημαντικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά στη Στόουν Τάουν, είναι η οικία του Λίβινγκστον, το παλαιό ιατρείο της Ζανζιβάρης, η Γέφυρα Guliani, Ngome kongwe (Το παλαιό φρούριο της Ζανζιβάρης) και το Σπίτι των Θαυμάτων.

Η Ζανζιβάρη είναι επίσης το μόνο μέρος από τις χώρες της Ανατολικής Αφρικής που έχει το μακρύτερο συνοικισμό επισήμως γνωστό ως διαμερίσματα Michenzani, που χτίστηκαν με τη βοήθεια από την Ανατολική Γερμανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, για την επίλυση των προβλημάτων στέγασης στη Ζανζιβάρη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα