Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Υπόθεση όλων -και προπάντων των γονέων- οι Δημόσιοι Χώροι

Να μην υπεισέρχεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων «σε ζητήματα πολιτικής-κομματικής αντιπαράθεσης τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, καθώς και σε ζητήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με τα σχολεία και τα παιδιά μας» ζητούν τρία μέλη της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την πλειοψηφία του Δ.Σ. επειδή διατύπωσε την άποψή της για το μέλλον του χώρου του στρατοπέδου Μαρκοπούλου!
Η απορία είναι εύλογη: Αν δεν τοποθετηθούν οι πολίτες για τους δημόσιους χώρους, αν δεν τοποθετηθούν φορείς και συλλογικότητες, ποιοι θα τοποθετηθούν; Είναι δυνατόν να ζητείται να σιωπήσουν οι γονείς από ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την καθημερινότητά τους; Σε μια περιοχή μάλιστα όπου πέριξ του στρατοπέδου υπάρχουν μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και περνούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών.
Όχι μόνο καλά έκανε λοιπόν η Ένωση και παρενέβη σε ένα τέτοιο ζήτημα, αλλά οφείλουν να παρέμβουν και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων της περιοχής, όπως του 8ου Δημοτικού και των σχολείων του Κουμπέ.
Είναι άλλο να διαφωνεί κανείς με μια ανακοίνωση κι άλλο να επιχειρεί να επιβάλει σιωπητήριο. Κι αυτό, θα έπρεπε ιδιαίτερα να το σεβαστεί ένα από τα αντιδρώντα μέλη της Ένωσης, ο κ. Μπροκαλάκης (φωτ.), ο οποίος στη θητεία του στη δημοτική Αρχή Βάμβουκα είχε έντονα ασχοληθεί με το ζήτημα του στρατοπέδου και γνωρίζει πολύ καλά τις αγωνίες όλων των πολιτών για τη συγκεκριμένη έκταση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα