Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Τι θα ισχύει για νυχτερινές μετακινήσεις, μάσκες στις “κόκκινες” περιοχές

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα.

Όσον αφορά τη μετακίνηση κατά τις νυχτερινές ώρες με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης «3» και «4», εξαιρούνται:

Δημοσιογράφοι: απαιτείται δημοσιογραφική ταυτότητα (όπως και στο ανοιξιάτικο lockdown) και βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη
Ιδιωτικοί υπάλληλοι (που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες): βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη
Δημόσιοι υπάλληλοι (που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες): άδεια κίνησης (apografi.gov.gr)
Ελεύθεροι επαγγελματίες (που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες): βεβαίωση κυκλοφορίας (στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη)
Ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας:

Όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο
Οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους, είτε με επιβάτες συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού
Σημειώνεται πως στο μάθημα Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι δοξολογίες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου πρέπει να γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να προσέχουν στις μετακινήσεις τους το επόμενο πενθήμερο.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως 290 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 197 στη Θεσσαλονίκη, 35 στις Σέρρες και 25 στη Λάρισα.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του, ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης «3» και «4» και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού, ενώ σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα καταστήματα του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά.

 

Χανιώτες σε Γαλλία και Αγγλία, δύο από τα μεγαλύτερα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη, μιλούν για τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τη ζωή με κορωνοιό

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες