Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Υπερ-Στράτα και παραδοσιακό γεύμα στα Χανιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023, ο δήμος Χανίων διοργανώνει το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023 μία σειρά από δράσεις με επίκεντρο το Ενετικό λιμάνι της πόλης.

Α. «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»
Πλατεία Κατεχάκη – Τετάρτη 27/09/2023, 19:30 (ώρα προσέλευσης)
Παράθεση Παραδοσιακού Κρητικού Γεύματος με εδέσματα και προϊόντα του τόπου μας και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους συμμετέχοντες Συλλόγους.
Β. «Υπερ-Στράτα»: Κορύφωση της “Παραδοσιακής Στράτας” με τη συμμετοχή όλων των παραδοσιακών συλλόγων
Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Τετάρτη 27/09/2023, 20:00

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «για 2ο συνεχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμος Χανίων οργάνωσε την αναβίωση του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού δρώμενου της “Παραδοσιακής Στράτας” στο Ενετικό Λιμάνι και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και με μοναδικό τρόπο πρόβαλε την ιδιαίτερη πολιτιστική μας ταυτότητα, με συμμετοχή όλων των Παραδοσιακών Συλλόγων.
Αυτή την Τετάρτη όλοι οι συμμετέχοντες Σύλλογοι μαζί, θα ξεκινήσουν από το Φρούριο Φιρκά (19:30) και θα διασχίσουν το Ενετικό Λιμάνι, θα κάνουν χοροστάσι στο Γυαλί Τζαμί (20:45) και θα καταλήξουν στην Πλατεία Κατεχάκη (20:00).
Ο Δήμος Χανίων θα βραβεύσει τους Συλλόγους και φορείς, για την εθελοντική τους συμμετοχή και προσφορά.
Συμμετέχουν οι:
Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων “Βιγλάτορες”, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Γηγενής”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Τα Σφακιά”, Μουσικοχορευτικός ‘Όμιλος Χανίων “Αροδαμός”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Το Μετερίζι”, Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου “Η Σκλόκα”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Σταυραετοί”, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Το Αντάμωμα”, Καλλιτεχνικός Σύλλογος Χανίων “Κρητικές Μαδάρες”, Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Καγιαλές”, Χανιώτικο Μουσικό Εργαστήρι “Ζάλος”, ΑΧΣ “Dale Paso”, Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ρόδο”.
Συμμετέχουν επίσης ο Παραδοσιακός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος από το Μαυροβούνιο και αντιπροσωπεία του Παραδοσιακού Συλλόγου Ομογενών Ν. Ζηλανδίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα