19.4 C
Chania
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

Υπεγράφη η σύμβαση για σύνταξη μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. και Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Μιχάλη Καλογριδάκη, η σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιοχή του Ακρωτηρίου, στα Χανιά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, Γιώργος Γαϊτανόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Α.Ε., Χαράλαμπος Λίτος.
Σύμφωνα με τη σύμβαση ως περιοχή μελέτης ορίζονται οι περιοχές, που εμπίπτουν εντός ορίων οικισμών της κοινότητας Κουνουπιδιανών και Αρωνίου και αφορά στο οδικό δίκτυο (στις κατοικημένες περιοχές) αρμοδιότητας του Δήμου Χανίων στις παρακάτω περιοχές:
• Κοινότητα Κουνουπιδιανών
• Κουνουπιδιανά
• Άγιος Ονούφριος
• Καλαθάς
• Σταυρός
• Κοινότητα Αρωνίου
• Καθιανά
• Πιθάρι

Σε δήλωσή του ο κ. Καλογριδάκης, επεσήμανε: «Ο πληθυσμός στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου αυξάνεται και ειδικότερα στις περιοχές των Κουνουπιδιανών και του Αρωνίου, η ανάγκη εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Μετά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έχουμε ολοκληρώσει ως Τεχνική Υπηρεσία στις Δημοτικές Ενότητες, Ν. Κυδωνίας, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου αλλά και των Χανίων, μέσω ΣΒΑΚ, προχωράμε και στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η περιοχή έχει ανάγκη από παρεμβάσεις, όπως μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, ωστόσο τα πλάτη των υφιστάμενων πεζοδρομίων δεν εξυπηρετούν για ανάπλαση των πεζοδρομίων ή ακόμα και τη δημιουργία τους. Η μελέτη θα μας επιτρέψει να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που θα ρυθμίσουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Γαϊτανόπουλος τόνισε ότι η μελέτη «θα αποτελέσει τη βάση για να ρυθμιστούν θέματα, όπως η κυκλοφορία των πεζών, η κυκλοφορία με τα οχήματα και τα λεωφορεία αλλά κυρίως είναι η βάση για μια πιο ασφαλή καθημερινότητα για όλους τους κατοίκους της περιοχής του Ακρωτηρίου, στο κομμάτι της συνύπαρξης στο κοινόχρηστο οδικό δίκτυο»»

 

Οι προτάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα εκπονηθούν, θα περιλαμβάνουν:

• Βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσης (αντιδρομήσεις – μονοδρομήσεις) όπου απαιτηθεί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών αλλά και για την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Θα εκπονηθεί επιπλέον σχέδιο ρυθμιστικής κατακόρυφης σήμανσης για την άμεση εφαρμογή των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
• Προτάσεις διαχείρισης της στάθμευσης. Προτάσεις για χωροθέτηση χώρων στάθμευσης εκτός οδού.
• Προτάσεις για την προσπέλαση των λεωφορείων (π.χ. στο νέο ποδηλατοδρόμιο).
• Προτάσεις για περαιτέρω μελέτες. Θα υποδειχθούν και θα δοθούν γενικές κατευθύνσεις για μελέτη σε επόμενα στάδια, μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας (π.χ. πεζοδρόμια, αναδιαμορφώσεις κόμβων και οδικών τμημάτων, κυκλικοί κόμβοι, πεζοδιαβάσεις, φωτεινή σηματοδότηση, ευφυή συστήματα μεταφορών, κλπ.).

Το χρονικό διάστημα, που απαιτείται για την εκπόνηση και την υποβολή της μελέτης, είναι πέντε μήνες, ενώ το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 35.960,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα