Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας “Βομβαρδισμένα Χανιά” (φωτ.)

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Βομβαρδισμένα Χανιά” παρουσιάζεται από σήμερα Τετάρτη 19/5 έως και την Κυριακή 30 Μαΐου στην πόλη των Χανίων, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Κρυμμένες φωτοϊστορίες βομβαρδισμένων κτηρίων της εποχής του 1940 διάσπαρτες στην πόλη, δείχνουν στους περαστικούς τον όλεθρο του πολέμου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο των Μανώλη Μανούσακα, Μανόλη Τζιλιβάκη, Γεωργίου Μπριντάκη, Στέλιου Τριπαλιτάκη, καθώς και τα Ιταλικά Αρχεία, Κρατικά και Ιδιωτικά Γερμανικά Αρχεία.

Η παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Δήμου Χανίων για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΚΗΠΟΣ”. Η παρουσίαση έγινε από τον συλλέκτη – ερευνητή, Μανώλη Μανούσακα. Συμμετέχουν οι Μπέλλα Λιονάκη και Δημήτρης Μπουντρογιάννης με μουσικό στιγμιότυπο.

Οι φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί σε ξύλινες πινακίδες στα σημεία: Χατζημιχάλη Νταλιάνη, Μουσούρων, Κανεβάρο, Ελευθερίου Βενιζέλου, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σήφακα, Αντωνίου Γαμπά, Τσουδερών, Χάληδων, Κονδυλάκη, Καλλεργών, Κύπρου, Χρυσάνθου Επισκόπου, Δασκαλογιάννη, πλατεία “Μάχης της Κρήτης”, πλατεία 1821 (Σπλάντζια), πλατεία Δημοτικής Αγοράς, πλατεία Συντριβανίου, Τέμενος Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμί), Πύλη Sabbionara, Δημοτικός Κινηματογράφος (Κήπος).

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.
Μπορείτε να ανακαλύψετε τα σημεία και να περιηγηθείτε στην έκθεση στη διεύθυνση: https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?hl=el&ll=35.510651739755964%2C24.02055173068846&z=16&mid=146YRS4oZcfybjthFuUbbxiW7JyMDaHWh


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα