Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Youhelp.gr: Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα χρηματοδότησης

Η ελληνική πλατφόρμα social crowdfunding Υouthelp.gr υποστηρίζει τη «χαρά της δημιουργίας» σε περιόδους οικονομικής κρίσης και καλεί το ευρύ κοινό να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Το Υouthelp.gr είναι το αποτέλεσμα της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ομάδας μαθητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- PIERCE και των συνεργατών της, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ- Junior Achievement Greece).
Η επιχειρηματική ιδέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding, μέσω της οποίας προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές με ειδικές παθήσεις, οι οικογένειες των οποίων δεν βρίσκονται σε κατάσταση να τους υποστηρίξουν.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα υλοποιεί δύο κύριες λειτουργίες- διεργασίες για την επίτευξη του στόχου:
α) Εύκολη, εύχρηστη και αδιάβλητη διαδικασία για τη συλλογή των μικρο- χορηγιών για φαρμακευτική αγωγή και εξειδικευμένες θεραπείες, ειδικό ιατρικό εξοπλισμό και κάλυψη βιοποριστικών αναγκών και
β) ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τρέχοντα κοινωνικά προβλήματα, όπως ο παιδικός καρκίνος και η ενίσχυση του εθελοντισμού όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών και της αιμοδοσίας, μέσω προωθητικών ενεργειών marketing.
Το youthelp.gr αναμένεται να έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και να προσφέρει στους μικρο- δωρητές κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της προσφοράς- βοήθειας.
Επίσης, φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία μπορεί να γίνει υποστηρικτής της διαδικτυακής πλατφόρμας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα youthelp.gr ή να βρουν το «Youth Help» στο Facebook https://www.facebook.com/YouthelpGreece.
Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας Junior Achievement λειτουργεί για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- PIERCE με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες έννοιες του «Management» και της «Επιχειρηματικότητας» από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη.
Οι μαθητές αναπτύσσουν πρωτότυπες ιδέες, αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν πρωτοβουλίες, λειτουργούν συντονισμένα και συνεργατικά, αποκτούν δεξιότητες και αναπτύσσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους με πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα