Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξενοκρατία

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ
Για να είναι όπως αποκαλύπτεται στο ΒΙΠΕΡ η χώρα που δημιούργησε τον ανατολικό και δυτικό πολιτισμό ένα μάγμα πολυκατεχόμενης χώρας. Την ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις αντιμαχούν για βελτιώσεις αυτής της ανελέητης Ξενοκρατίας…..

ΞΑΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ
Τώρα ως Ελλάδα αντιμετωπίζουμε την Μεγάλη τραγωδία μιας νέας Μουσουλμανικής κυριαρχίας του προέδρου Ερντογάν, που σύμφωνα με προειδοποιήσεις από διπλωματικές γαλλικές πηγές είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει τη σφαγή-εξολόθρευση των Κούρδων της ΣΥΡΙΑΣ.
Με την Ελλάδα να είναι από την εποχή της δημιουργίας του Νεοελληνικού Κράτους  κάτω από αλλεπάλληλες οδυνηρές ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΚΕΣ εποχές, με το νέο πρόσωπο αυτών των ξενοκρατισμών όπως η τωρινή που έχει χάσει την κυριαρχική της υπόσταση και είναι απόλυτα υποδουλωμένη στους λογής ξενοκράτες.
Όμως γι’ αυτήν την δραματική υποδούλωση, αγωνιά αλλά και προσαρμόζεται στις σ’εκείνη.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ
Πάντως, εδώ και χρόνια ο λαός μας ζει την τραγωδία, μέσα από τις πολλαπλές ξενοκρατικές και επιδρομές…., φτάσαμε να ξαναζούμε τώρα τον μουσουλμανικό υπερεξουσιασμό της αμερικανικής υπερδύναμης, της γερμανικής εμποροκρατικότητας και της βαριάς βαλκανικής κρίσης, μέσα στην οποία ο Αλβανός πρόεδρος Ράμα (όπως επί Μουσολίνι) έφτασε να ζητά από την Πρέβεζα, Θεσπρωτία, ως την Κέρκυρα, με την σκληροφανή μορφή να εκπέμπει μίσος, με φόβο να βάζει φωτιά στα Βαλκάνια, παλεύοντας με το  Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ο Βουλγάρικος εθνικισμός απειλεί για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν διαμορφώνει σ’ όλη την κρίσιμη περιοχή των Βαλκανίων το ενιαίο μουσουλμανικό κράτος ….

Ένα βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτονται τόσα πολλά και σημαντικά για την τραγική ξένη επέμβαση σε βάρος της Ελλάδας, που αγωνίστηκε τόσο σκληρά κατά του φασισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πέρασε αφάνταστες δοκιμασίες σε όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, για να δικαιούται να έχει προνομιακή μεταχείριση από Ανατολή και Δύση αντί να διαμοιραστεί σ΄ένα παιχνίδι συμφωνιών μεταξύ Στάλιν και Τσώρτσιλ στη συνάντησή τους στη Μόσχα λίγες μέρες πριν από τον ερχομό της απελευθερωτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Τότε η Ελλάδα παραχωρήθηκε στην αγγλική κηδεμονία, η οποία δημιούργησε τα Δεκεμβριανά και τον εμφύλιο, χωρίζοντας την Ελλάδα σε δύο στρατόπεδα αλληλοσφαγής και στη συνέχεια τη μετέβαλε σε χώρα αμερικανοαποικιακή με βάσεις πολεμικές σε όλη τη διάρκεια του ψυχρού πο­λέμου ως τη δικτατορία και την εισβολή στην Κύπρο. Για να ακολουθήσει η είσοδός μας στην Ε.Ο.Κ. με ανάπτυξη «εταιρικής» ξενοκρατίας, η οποία μας έφθασε στην απώλεια της εθνικής μας οντότητας και στον μεθοδευμένο οικονομικό μας… όλεθρο!
Πάντως μετά από τόσες δραματικές ιστορικές εξελίξεις, σήμερα έχουμε, ξανά, ξενοκρατία στην Ελλάδα από ληστές του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας, τον οποίο προσπαθούν με πολ­λαπλές μορφές εκβιασμού (λόγω της οικονο­μικής κρίσης και του χρέους που μας οδήγησε σ’ αυτή) να τον καταφάγουν, για ν’ αφήσουν σε πλήρη κατάρρευση την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό σε ένδεια και εξαθλίωση.
Αυτή όμως -η σημερινή – κατοχή δεν είναι εμφανώς στρατοκρατική ή ξενοκρατική, αλλά είναι καθαρώς ληστρική, που δημιουργήθηκε από τα μεγάλα υπερκρατικά, δια­κρατικά και κρατικά γεωστρατηγικά, οικονομικά συμφέροντα της Δύσης. Αλλά και από τους πολλούς και ποικίλους Έλληνες συνεργάτες τους, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια απεργάζονται στο «σκοτεινό σχέδιο» εκπώλησης απάντων των θησαυρών της ελληνικής πατρίδας. Για χάρη του εκσυχρονισμού μας και της συμμετοχής μας στο διαρκές γίγνεσθαι της νέας εποχής της πα­γκοσμιοποίησης.
Η οποία με «σημαία» τον ασταμάτητο ανταγωνισμό αντί για πραγματική ευημε­ρία, οδήγησε στη μεγάλη δυστυχία τους λαούς των αναδυόμενων χωρών, αλλά και τους λαούς πολλών άλλων χωρών, όπως και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, για τις οποίες είχε δημιουργηθεί μια ελπίδα ουσιαστικής βελτίωσης των οικονομιών τους, με καλύτερους όρους ζωής των πολιτών τους. Αντί, όμως, για ελπίδα ήρθε η απελπισία σε όλους αυτούς τους λαούς, που ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα.

ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΚΑΜΨΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Η χώρα μας, όμως (πέρα από τις ιστορικές αξίες δημοκρατίας, οικονομίας, παιδείας και πολιτισμού που έδωσε ως κληρονομιά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό), έγινε ο επιλεκτικός στόχος για την οικονομική της καταβαράθρωση και διάλυση. Με επιδίωξη την κατάλυση της ελληνικής της συνοχής και τον κατακερματισμό της εθνικής της οντότητας σε επι­μέρους κρατίδια συνομοσπονδια­κής αντίληψης, για κατακυριάρχηση ξένων εκμε­ταλλεύσεων και ληστρικών συμφε­ρόντων.
Όμως, με βάση την απόλυτη εκπτώχευση οικονομίας και λαού της Ελλά­δας, τόσο οι ξένοι όσο και οι ντόπιοι συνεργάτες τους επιδιώκουν την κάμψη της αντίστασης των Ελλήνων – Ελ­ληνίδων, απέναντι στους ξένους κερδοσκό­πους και στους ντόπιους «ομόδοξους» τους, αυτούς όλους που πάντα συμπράττανε με τους ξένους για την ποικιλόμορφη δούλωση της Ελλάδας, διαχρονικά. Ιδιαίτερα, όμως, στη μεταπολεμική εποχή, από το 1944 που μας δημιούργησαν ξανθοί σύμμαχοι και ξανθοί ομόδοξοι τον εμφύλιο στη χώρα μας ως το 1974, που υπερατλαντικοί και ευρω­παϊκοί σύμμαχοι φθάσανε  να επιβάλλουν δικτατορία στην Ελλάδα και εισβολή στη βόρεια Κύπρο με τον στρατό κατοχής να βρίσκεται εκεί ακόμα, εδώ και σαράντα, πε­ρίπου, χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟ ’44 ΩΣ ΤΟ ’74
Ας δούμε, όμως, διάφορες ενδεικτικές περιόδους ξενοκρατίας στην Ελλάδα, από το αξιόλογο βιβλίο που εκδόθηκε στη σειρά ΒΙΠΕΡ του περιοδικού «Επίκαιρα» που έγραψε επιτελείο συντακτών του περιοδικού υπό τη διεύθυνση του Τζων Φρήμαν.
Ένας τόμος 400 σελίδων (αριθμός ΒΙΠΕΡ 507), που παρουσιάζει τα γεγονότα
από τον τραγικό Δεκέμβριο του ’44, την ακμάζουσα Κύπρο και την εθνική τραγωδία του 1974.
Ένα ντοκουμέντο που φανερώνει τον σα­τανικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε για να νοθευτεί η πολιτική και εθνική ζωή της χώρας.
Μέσα από τριάντα χρόνια επεμβάσεων, όπου η Ελλάδα παραχωρήθηκε στην αγγλική κηδεμονία που μας παρέδωσε στην Αμερικανική για να πληρώσουμε λύτρα «βοηθείας» και «συμμαχίας», ως το 1974. Κι από εκεί ως το ’84, το ’94, το 2004…
Και τώρα, μέσα από μια συνεχή εξουθέ­νωσή μας, να βιώνουμε μια συνεχή εθνική τραγωδία, χωρίς να γνωρίζουμε ως πότε, αφού δεν μπορούμε πια να εμπιστευτούμε κανένα σύμμαχο ή α-σύμμαχο, τις προβλέ­ψεις ή τα σχέδια των σκοτεινών μηχανισμών για το ελληνικό μέλλον, το οποίο φαίνεται πως δεν το επιθυμούν οι επενδυτές και γεωστρατηγιστές να μην ξαναϋπάρξει, όπως το ξέραμε.

ΝΕΑ “ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ” ΞΕΝ0ΚΡΑΤΙΑ
Βασικά, λοιπόν, σημειώνω με ενδεικτι­κούς τίτλους ενοτήτων από το βιβλίο «Ξενο-κρατία», που το εμπνεύσθηκε και το επόπτευσε ένας από τους πιο «ζωντανούς» Έλληνες εκδότες (διεθνούς γνώσης και επό­πτευσης με ζωηρή ελληνική συνείδηση, ο αείμνηστος Γιάννης Πουρνάρας).

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Η Ελλάς παραχωρείται στην αγγλική κη­δεμονία. Τα Δεκεμβριανά 18 Οκτωβρίου 1944, έφθανε στην Αθήνα η κυβέρνηση εθνι­κής ενότητος από την Ιταλία, με επικεφαλής πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Είχαν περάσει έξι μόλις μέρες από την ανα­χώρηση των τελευταίων Γερμανών.
«Η υποδοχή την οποίαν επεφύλαξεν ο λαός της πρωτευούσης εις την κυβέρνησιν της Απελευθερώσεως, υπήρξε χωρίς προηγούμενον εις την πολιτικήν  ιστορίαν της χώρας…».
Όμως τα Βαλκάνια μοιράσθηκαν στη Μόσχα από 10 έως 20 Οκτωβρίου 1944, μεταξύ Στάλιν και Τσώρτσιλ. Συμφωνήθηκε μεταξύ τους:
Ρουμανία: 90% επιρροή στη Ρωσία, 10% στους υπόλοιπους.
Ελλάδα: Μεγάλη Βρετανία (σε συμφωνία με Η.Π.Α.) 90%, Ρωσία 10%, Γιουγκοσλαβία 50% – 50%.
Βουλγαρία: Ρωσία 75%, οι άλλοι 25%.

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ
Μετά ταύτα άρχισε η διαίρεση των Ελλή­νων από τους Άγγλους συμμάχους… Η Ελλάδα θα αποτελούσε το βρετανικό προγεφύρωμα που, αν η Αγγλία το έχανε, θα έχανε και το παν στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για να φθάσει ο Τσώρτσιλ να γράψει στα απομνημονεύματα του το εξής τρομερό:
«Περιμένω οπωσδήποτε σύγκρουση με το ΕΑΜ και δεν θα πρέπει να την αποφύγουμε, εφόσον θα έχουμε επιλέξει καλώς το έδαφος της σύγκρουσης».
Στο κεφάλαιο «Η Αμερική ευνοούσε…», αποκαλύπτεται ότι ο Φρ. Ρούσβελτ ως φανατικός υποστηρικτής του Βασιλέα Γεωρ­γίου, αντίμαχος του Τσώρτσιλ, για να μην ενδυναμωθεί η Αγγλία ήθελε την Ελλάδα ακόμη και διαλυμένη, αντί να πέσει στην κυ­ριαρχία του ΕΑΜ.
Για να παίξουν τη μοίρα της και το μέλος της οι Τρεις Μεγάλοι εκείνης της εποχής στήνοντάς τη στη μέση για να την κάνουν γαϊτανάκι των συμφερόντων τους.
Ακολουθούν οι ενότητες:
Από τον Δεκέμβριο στον εμφύλιο, με όλες τις ξενοκρατικές παρεμβάσεις.
Αλλαγή φρουράς:
Και τώρα ο Μπάρμπα – Σαμ.
Πρώτη μάχη, φωνές πανικού αναζητώ­ντας προστάτη, το Δόγμα Τρούμαν κ.λπ.
Έρχονται οι Αμερικανοί σύμβουλοι και πράκτορες (που από τότε «κυρίευσαν» την Ελλάδα, με μια βαριά συμφωνία «Υποταγή και πανικό στην Αθήνα».
Η κορύφωση των βουνών:  Αποκορύφωμα μιας αυταπάτης.

Η ΝΕΑ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ
Η Ουάσιγκτον απειλεί – Σκληρή πολιτική για ρήξη Τίτο – Μόσχας:
Η χαριστική βολή.
Γράμμος, Βαν Φλητ και Ναπάλμ, μέσα σε κατασκοπευτικό όργιο.
Οι Άγγλοι υποχωρούν.
Μονομαχία Λευκού Οίκου – Πενταγώνου
– Η νέα εποχή.
Η φρίκη της Μακρονήσου, η αλήθεια για τη βοήθεια. Εκλογές με πολλά κόμματα.
Ολοταχώς προς δρομολογήσεις.
Πτώση Πλαστήρα.
Παραίτηση Παπάγου – Κίνημα ΙΔΕΑ.
Η Ελλάς πληρώνει τα λύτρα της βοήθειας και ποιος κυβερνούσε;
Τι είδους προστασία μας πρόσφερε το NATO; Το πογκρόμ στην Τουρκία μνημόνιο δέσμευσης Καραμανλή να κλείσει το Κυπριακό και άλλες πολλές ξενοκρατικές επεμβάσεις στην Ελλάδα ως σήμερα που «πουλιόμαστε» στους κερδοσκόπους και «συ­νεταίρους μας», οι οποίοι επιβάλλουν την ξενοκρατία τον 21ο αιώνα, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει…. γιατί ζούμε στη νέα εποχή της δύσμορφης ξενοκρατίας.

Υ.Γ.
Κείμενο αφιερωμένο με σεβασμό ελληνικής ευαισθησίας στον αείμνηστο διεθνούς αναγνώρισης εκδότη και δημοσιογράφο Γιάννη Α. Πουρνάρα και στον διάδοχο Ανδρέα που συνέχισε τις πολλές εκδόσεις της ΠΑΠΥΡΟΣ Λαρούς, η τιμή που μου έκαμαν πατέρας και γυιός να μου εμπιστευθούν τον ευαίσθητο τομέα της επικοινωνίας των εκδόσεών τους ήταν πολλαπλά δημιουργική για μένα και για το συγκρότημα της ΠΑΠΥΡΟΣ Λαρούς, και τους ευχαριστώ και τους δύο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα