Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γονιό που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό

‘Ενοχος κρίθηκε ο γονιός που επιτέθηκε σε καθηγητή σε σχολείο των Χανίων το πρωί της Δευτέρας.

Ειδικότερα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρω ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο ελ. Βενιζελου για τις ανάγκες του σχολείου.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής σημείωσε πως ο διευθυντής είχε ορίσει τους δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδια φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις.

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα.  Του είπα  “Παιδί μου σε παρακαλω βάλε τη μασκα” μου απάντησε “δεν φοραω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε εξω”. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχτηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Ματωσα στη μυτη, τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».
Ο καθηγητής είπε ότι από χθες έχει δεχθεί και τηλεφωνικές απειλές.
Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος είχε επισημάνει στη διεύθυνση του σχολείου  ότι δεν θέλει τα παιδιά του να φοράνε μάσκα γιατί είναι κακό, ενώ επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του καθηγητή. Ο κατηγορουμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση. Δήλωσε ότι είναι κατά της μάσκας για τα παιδιά.
Ανέφερε επίσης πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί του από το χέρι και το παιδί έκλαψε. Τότε αυτός θολωσε και αντέδρασε έτσι. Είπε επίσης ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής από το παιδί του.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κατηγορούμενος να επιτεθεί, ουτε να βρίζει, ουτε να απειλεί. Παράλληλα τόνισε ότι το παράδειγμα δεν ήταν καλό μπροστά στα παιδιά και πρότεινε την ενοχή του.

 

Μπορούν οι μάσκες που μοίρασε το υπουργείο Παιδείας

να προστατέψουν από τις ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες