Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά γνωστοποίησε ο δήμος, μετά την ολοκλήρωση, το προηγούμενο διάστημα, των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων, καθώς και των διαγωνιστικών διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Κερίτη, στην περιοχή του Αλικιανού» ενώ πραγματοποιείται επίσης μια σειρά διερευνητικών γεωτρήσεων, για την οριστική μελέτη και ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες στην κοίτη του ποταμού για την κατασκευής της νέας γέφυρας.

Επισημαίνεται πως «μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία, ένα έργο πνοής για την ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά και του Νομού Χανίων γενικότερα, έπειτα από την απαίτηση του Δήμου Πλατανιά για κατασκευή της νέας γέφυρας και την ικανοποίηση του αιτήματός του. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, “..η κατασκευή της νέας γέφυρας γίνεται μετά από την υπογραφή τριμερούς προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Πλατανιά, με συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και το γραφείο μελετών και την υποστήριξη του έργου των μελετητών, πέτυχε τη συντόμευση των απαραίτητων εγκρίσεων και μελετών, ενώ υπήρξε καθοριστική και η υποστήριξη του έργου από το αρμόδιο Υπουργείο και τη βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για την χρηματοδότηση της κατασκευής της..”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα