Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου (φωτ.)

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου των Χανίων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014 – 2020, και ειδικότερα στις δράσεις Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Χανίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 841.152, με Φ.Π.Α..

Στο σημείο βρέθηκαν νωρίς το πρωί, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης και Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, όπου επιθεώρησαν το ξεκίνημα των εργασιών και συνομίλησαν με τους επιβλέποντες.
Σε δηλώσεις του, αρχικά, ο κ. Τσουπάκης, τόνισε πως το έργο ξεκινάει εντός του χρονοδιαγράμματος, με την απομάκρυνση των πρώτων τμημάτων σκυροδέματος, «αυτό είναι και το πρώτο βασικό έργο που πρέπει να γίνει, για τη διαμόρφωση του Κήπου, με έμφαση στο πράσινο, το τονίζουμε αυτό». Συμπλήρωσε μάλιστα πως, οι εργασίες «αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 10 μήνες από σήμερα -το αργότερο», ενώ σημείωσε πως η ανακατασκευή του Κήπου, θα συνοδευτεί με τη διάνοιξη μιας εισόδου από την οδό Πλουμιδάκη, στα ανατολικά. «Θα είναι ένας τελείως διαφορετικός Κήπος, ένας Κήπος, όπως πρέπει για την πόλη των Χανίων», ανέφερε ο κ. Τσουπάκης.
Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος, κ. Καλογριδάκης, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός του αστικού κέντρου τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2022 ξεκινάει με ένα μεγάλο έργο μίας σειράς από έργα που ευελπιστούμε να ξεκινήσουν μέσα στο έτος».
Δήλωσε την αισιοδοξία του μάλιστα για την έναρξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά εντός του επόμενου 15νθημερου, ενώ συμπλήρωσε πως εντός του χρόνου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πλατεία 1866, την ανάπλαση στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη-Σκαλίδη, «μία χρονιά που ξεκινάμε από την πρώτη μέρα με σημαντικά έργα για όλο τον δήμο Χανίων και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό», σημείωσε ο κ. Καλογριδάκης.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Καλή η ανάπλαση του Κήπου αλλά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης πρέπει να μονοδρομηθούν και να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στην Χαλέπα που είναι σχεδόν ανύπαρκτα! Οι μονοδρομήσεις πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν? Συνέχεια ακούμε για αυτές και δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι. Η Ελευθερίου Βενιζέλου θα πρέπει άμεσα να μονοδρομηθεί για να αποσυμφορηθεί η κίνηση από το Ακρωτήρι. Ας ελπίσουμε ότι θα το δούμε στην πράξη…και δεν θα μείνουν άδειες υποσχέσεις ως συνήθως

  2. Ένα άλλο ζήτημα που πρεπει να τεθεί στο Δημοτικο Συμβουλίο Χανίων ειναι κ οι πεζοδρομησεις περιξ του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου κ του Μουσείου-Οικια του Ελ.Βενιζέλου συγκεκριμένα η οδος Σκρα Μαχητών Ελ.Βενιζελου κ το τμημα από την Γαλλική Σχολή εως του Μουσειου-Οικιας Ελ.Βενιζέλου η δημιουργία περισσοτερου πρασινου στη περιοχη της Χαλέπας πιο έντονος κ πιο καλαισθητο φωτισμος κ σήμανση με πινακιδες των μνημείων της Χαλέπας καθώς διαθέτει αρκετά που αποτελούν ανοιχτό βιβλίο ιστορίας τόσο τοπικής όσο κ εθνικής…….ετσι θα διατηρεί το ιστορικό κ αρχιτεκτονικό προφιλ της δεύτερης ιστορικοτερης περιοχης μετά το Ενετικό Λιμάνι!!!!!!!!!Αυτά ειναι η πραγματικη υπεραξία των Χανίων!!!!!!!!!

  3. Όλη η περιοχή της Χαλέπας χρήζει ανάπλασης καθώς τα πεζοδρόμια μετά το τέλος του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο ,, Χαλέπα,, και πάνω είναι υπερβολικά στενά και απροσπέλαστα. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοκίνητα καβαλάνε τα πεζοδρόμια σε καθημερινή βάση. Υπάρχει ήδη σχετική μελέτη για την ανάπλαση της γύρω περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου, την μετατροπή των οδών Σκρα και Φραγκοκαστέλλου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση των πεζοδρομίων σχεδιάζεται να γίνει ούτως ή άλλως ως μέρος της ΣΒΑΚ. Επίσης σχεδιάζεται να μονοδρομηθεί η οδός Χαλέπας με κατεύθυνση προς το κέντρο. ( Πηγή πληροφοριών : http://www.svak4chania.gr/ Σχέδιο Β1 β ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ/ μπλε γραμμη από αμφίδρομο σε μονόδρομο) και Σχέδιο Β2 ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα